Chocolate Chia Mousse


Chocolate Chia Mousse er en sund og let lille dessert spækket med så mange næringsstoffer, at man næsten kan retfærdiggøre at spise den til daglig.

Chocolate chia mousse LCHF

Chocolate Chai Mousse

Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
12 timer

Ingredienser

Til hver portion

Sådan gør du

  • Mal først chiafrøene til fint mel i kaffemøllen.
  • Fordel nu chia-melet i tre portionsskåle og fordelskrællen fra 1 øko-appelsin i dem også.
  • Tilsæt nu vaniljepulver, kakaopulver, sødning i hverportion og fordel saften fra appelsinen heri sammen med den cremede kokosmælk.
  • Rør det godt sammen, til kakaoen er opløst og sætskålene i køleskabet nogle timer eller natten over.
  • Drys med kakaonibs og server med jordbær. Chokomousse – helt naturligt!

Noter

*resultatet bliver bare ikke lige så lækkert med almindelig kokosmælk men du kan bruge fløde i stedet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Desserten er udsprunget af den lækre chia-grød, som jo kan peppes op på utallige måder,. Men nogen har det lidt vanskeligt med chia-frøenes konsistens. Dels gelerer de jo, når de ligger i væske i længere tid, og dels bliver de til sådan en lidt slimet masse med små knasende klumper. Jo, jeg forstår at sælge varen!

Her er chia-frøene malet helt fine i kaffemøllen, og derfor slipper man for klumper. Det giver en fin lille hverdagsdessert / Chocolate Chia Mousse som bare smager skønt af chokolade.

Chocolate chia mousse LCHF

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Chocolate Chia Mousse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg er i tvivl om Chiagrød m. Extra creamy kokosmælk er tilladt på striks LCHF – det fremgår nemlig ikke af din super gode bog, hvor der er tre varianter af grøden, men der gik jeg ud fra, at det måske var pga den topping der var på…. Er det, det? Tak for den gode blog og de fede bøger, som jeg er så utrolig glad for! :)

    Svar
  2. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg har aldrig rigtig vidst hvad jeg skulle bruge chia frø til og har ikke turde kaste mig ud i en form for grød lavet på dem. For at være ærlig har jeg altid syntes de så lidt “slimede” ud i det, men det her ser rigtig godt ud! Jeg vil helt sikkert prøve den her opskrift og nyde en dessert i løbet af ugen.

    Tak for god inspiration som altid :)

    Hilsen Anna
    thewonderwomanwannabe.blogspot.com

    Svar
    • Tjah, peanutbutter kan være ok. Men jeg ser ikke peanutbutter som sundt, må jeg indrømme. Så hellere nøddesmør som fx mandelsmør :-)

      Svar
  3. Jubiii – jeg har gået og funderet på hvad jeg mere kan lave af lækre desserter med chiafrø, da jeg synes den klassiske med kokosmælk er SÅ lækker, men gerne måtte varieres. Tror vist at jeg er nødt til at lave en bette choko-dessert i aften… tak for inspirationen!

    Svar
  4. Nam nam. Har lige spist chia-grød med chokolade til morgenmaden i dag. Sad og tænkte på det som en dessert hvis jeg nu havde flødeskum til. Den lille dejlige herhjemme syntes bare det er det bedste.

    Svar