Denne chokolademousse lavet med chiafrø, også kaldet Chocolate Chia Mousse, er en sund og let lille dessert spækket med så mange næringsstoffer, at man næsten kan retfærdiggøre at spise den til daglig.
Jeg har tilføjet lidt appelsin, da jeg simpelthen elsker orange-chokolade. Det kan naturligvis udelades. Du kan også eksperimentere med at tilføje lidt pebermynte, romessens eller karamelsmag.
Chia-chokolademousse
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 5 spsk chiafrø
- 4 dl fløde eller kokosmælk
- 1 øko-appelsin øko, skal og saft heraf
- 1/4 tsk vaniljepulver
- 4 tsk kakaopulver
- 1 spsk SukrinSirup gold
Sådan gør du
- Mal først chiafrøene til fint mel i kaffemøllen.
- Kom derefter alle ingredienserne i en blender og blend det hele sammen.
- Fordel chia-massen i fire små serveringsglas. Du vil opleve at den tykner rigtig hurtigt når chiafrøene er malet til mel.
- Sæt glassene i køleskabet nogle timer eller natten over.
- Drys fx med kakaopulver, hakket chokolade og hasselnødder/valnødder eller spis den som den er.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chiamousse med chokolade
Chia-chokolademoussen er udsprunget af den lækre chia-grød, som jo kan peppes op på utallige måder,. Men nogen har det lidt vanskeligt med chia-frøenes konsistens. Dels gelerer de jo, når de ligger i væske i længere tid, og dels bliver de til sådan en lidt slimet masse med små knasende klumper. Jo, jeg forstår at sælge varen!
Her er chia-frøene malet helt fine i kaffemøllen, og derfor slipper man for klumper. Det giver en fin lille hverdagsdessert / Chocolate Chia Mousse som bare smager skønt af chokolade.
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Jane – Kan man bruge andet end kokosmælk, til os der fx ikke har problemer med mejerivarer?
Ja, du kan bruge fløde, evt. blandet med lidt vand eller sødmælk, hvis det bliver for voldsomt :)
Super tak
Glædelig jul
Jeg er i tvivl om Chiagrød m. Extra creamy kokosmælk er tilladt på striks LCHF – det fremgår nemlig ikke af din super gode bog, hvor der er tre varianter af grøden, men der gik jeg ud fra, at det måske var pga den topping der var på…. Er det, det? Tak for den gode blog og de fede bøger, som jeg er så utrolig glad for! :)
Det ser virkelig lækkert ud! Jeg har aldrig rigtig vidst hvad jeg skulle bruge chia frø til og har ikke turde kaste mig ud i en form for grød lavet på dem. For at være ærlig har jeg altid syntes de så lidt “slimede” ud i det, men det her ser rigtig godt ud! Jeg vil helt sikkert prøve den her opskrift og nyde en dessert i løbet af ugen.
Tak for god inspiration som altid :)
Hilsen Anna
thewonderwomanwannabe.blogspot.com
Hej :-)
Lækker blog du har dig :-)
Dette spg passer ikke til indlægget. Men er peanutbutter tilladt ved lchf? :-)
Tjah, peanutbutter kan være ok. Men jeg ser ikke peanutbutter som sundt, må jeg indrømme. Så hellere nøddesmør som fx mandelsmør :-)
Hvorfor mener du ikke peanutbutter er sundt (hvis vi altså snakker det helt naturlige, 99 % peanuts og resten salt) ? :)
Jubiii – jeg har gået og funderet på hvad jeg mere kan lave af lækre desserter med chiafrø, da jeg synes den klassiske med kokosmælk er SÅ lækker, men gerne måtte varieres. Tror vist at jeg er nødt til at lave en bette choko-dessert i aften… tak for inspirationen!
Nam nam. Har lige spist chia-grød med chokolade til morgenmaden i dag. Sad og tænkte på det som en dessert hvis jeg nu havde flødeskum til. Den lille dejlige herhjemme syntes bare det er det bedste.