Chimichurri


Chimichurri er en fantastisk grøn salsa, der er utrolig populær i Argentina og andre sydamerikanske lande. Denne krydrede og smagfulde sauce er perfekt til at pifte enhver ret op og kan bruges som marinade, dip eller dressing.

Hvad er chimichurri?

Chimichurri er lavet af friske krydderurter, typisk persille, oregano og/eller basilikum, som blendes sammen med hvidløg og evt. rød peber og andre krydderier. Denne grønne sauce, eller dressing, er normalt lavet på olivenolie og eddike eller citronsaft og er en superdejlig smagsgiver til maden.

Chimichurri sauce fra Argentina med persille, lime, olie, hvidløg og chili

Chimichurri

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak persille, chili, hvidløg og løg fint og rør det sammen med resten af ingredienserne.
  • Smag til og juster evt. med mere eddike eller salt.
  • Lad gerne chimichurrien trække lidt inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad kan den bruges til?

Den grønne salsa kan både bruges som marinade til kød, fisk og skaldyr, eller den kan serveres som en dip til grøntsager eller dressing på en salat. Chimichurri er også en virkelig lækker som topping eller kold urtesauce til kylling eller fisk.

Du kan bruge den alle de steder, hvor du ellers ville bruge fx pesto. Jeg kan godt lide at have et glas i køleskabet, så jeg nemt kan tilføje smag (og sundt fedt) til mine til tider kedelige hverdagsretter (kyllingebryst, jeg kigger på dig her!😅)

Chimichurri med olivenolie

Jeg laver min opskrift på chimichurri med olivenolie og det gør den jo til en dejlig, let og sund fedtkilde i maden også. Og så er den perfekt til dig, der fx gerne vil undgå eller minimere mejeriprodukter. Mange tror, at Keto handler om at vælte sig rundt i smør og fløde og det kan det da måske såmænd også godt, men det er ikke sådan størstedelen af mine måltider ser ud.

At have chimichurri eller en god pesto til lige at dryppe over salaten kan virkelig gøre en stor forskel for smagsoplevelsen.

Chimichurri - chimi churri dressing med persille, chili og hvidløg

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Chimichurri”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?