At spise chilirejer med hvidløg og persille giver mig akut lyst til at drage til Barcelona og ligge i tapas-og-cava-marinade i en weekend. Min hverdag i den kommende tid kunne dog nærmest ikke være fjernere fra det billede, men pyt nu med det. Valby kan jo også noget.
Ingredienser
- 300 g tigerrejer
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili
- salt og friskkværnet peber
- 20 g smagsneutral kokosolie til stegning
- ekstra frisk persille til drys
- citronsaft
Sådan gør du
- Tø rejerne op.
- Hak hvidløg og chili fint.
- Varm kokosolie godt op i en pande. Den skal være meget varm.
- Kom rejerne på og brun dem af.
- Tilsæt hvidløg og chili og steg videre til de har fået lidt farve.
- Krydr med salt og peber og drys med persille.
- Server med en fyldig salat eller grillede grøntsager.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chilirejer med hvidløg og persille
Chilirejer smager jo bare overordentligt godt. En stor grøn salat som bund og måske en lækker cremefraichedressing med friske urter eller en stærk aioli, og så er alle glade. De er også geniale at have med på menuen, hvis du inviterer gæster til tapas. Hvis du ikke kan komme til Barcelona, må Barcelona komme til dig, som man siger ;-)
Jeg er ikke god til at få spist skaldyr. Det er ikke fordi jeg ikke kan lide det. Det kommer bare alt for sjældent på menuen. Og det er jo lidt ærgerligt egentlig.
Fornyligt prøvede jeg at råde bod på det ved at lave kammuslinger i hvidløgssmør og en anden favorit, som vi altid får, når vi besøger min far i sydfrankrig er hummerhaler med persille, chili og hvidløg. Også virkelig lækkert.
Så hvis du har det som mig, er der da lidt at gå i gang med.
Husk at gå efter ASC-mærket (Aquaculture Stewardship Council), når du køber varmtvandsrejer. Så sikrer du dig, at de er opdrættet på en ansvarlig måde.
Hej Jane,
Ser virkeligt lækker ud, den grønne suppe med tigerrejer!
Hvilke rejer bruger du? Fx. der rå, frosne grå eller de frosne lyserøde?
På forhånd tak
Kristina
Jeg bruger faktisk begge dele. Nogle gange de forkogte (lyserøde) eller de helt rå, så det er mest afhængigt af hvad jeg lige har…
Hej. Ser altid opskrifterne med tigerrejer serverer med halen på. Spiser man den, eller piller man den af – og i giver fald hvorfor så ikke fjerne den på forhånd? Er det for syns skyld – eller spiser man der bare :-)
Hej Mia
Dem fjerner man. Jeg beholder dem nogle gange på under tilberedningen af enten dovenskab (så kan spiseren selv fjerne dem) eller af hensyn til billedet :)
Mmm fik retten til aftensmad idag. Serverede dem bare ovenpå en grøn salat med citron/cremefraiche dressing. Let, simpelt og skønt mad til en lun aften! Tænker det var en ok KETO ret.
Øj det lyder helt perfekt jo :))