Chili-laks med broccoli og koriandercreme


Denne opskrift er for mig indbegrebet af sund og lækker hverdagsmad og et perfekt eksempel på hvordan jeg får lige det ekstra, hvis jeg gør lige det ekstra. Med det mener jeg, at det er så utroligt lidt, der skal til for at gå fra gennemsnitligt, halvkedeligt måltid til hey, det er da megalækkert, det her-måltid.

Og så går denne ud til alle mine korianderelskende venner og læsere. Jeg ved godt, at den urt deler vandene, og at jeg selv er mere end almindeligt begejstret for den. I denne opskrift vil du dog fint kunne bytte koriander til en anden urt og du kunne få et lige så lækkert resultat. Både basilikum og bredbladet persille kunne være rigtig lækkert.

Chililaks

Chili-laks med broccoli og koriandercreme

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Koriandercreme

Lynstegte aspargesbroccoli

 • 200 g aspargesbroccoli
 • 70 g forårsløg
 • smør eller kokosolie til stegning

Drys

 • frisk koriander

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader.
 • Læg laksen i et ovnfast fad med bagepapir.
 • Mos feta med harissa, lime, hvidløg og salt og peber og fordel det ovenpå laksen.
 • Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 20 minutter, til laksen er lige akkurat gennemstegt og fast i kødet.

Koriandercreme

 • Blend cremefraiche med urterne og salt og peber eller hak urterne fint og rør det hele godt sammen.
 • Smag til med salt og peber.

Lynstegte aspargesbroccoli

 • Rens aspargesbroccoli og skær top og bund af forårsløgene.
 • Opvarm smør eller kokosolie på en pande og lynsteg aspargesbroccoli heri sammen med forårsløg i 2-3 minutter, så de bliver møre i det.
 • Server det hele samlet og drys med koriander inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chililaks med broccoli

Chililaksen har fået et låg på at feta most med harissa (en chilipasta), lidt hvidløg og lime. Det giver en helt anden smagsoplevelse til laksen.

Opskriften her er fra min første Keto-bog, den sorte (Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt). Bogen er fra 2018 så jeg har lavet lidt småjusteringer i opskriften her og der. Det gør jeg tit, når jeg laver mine egne opskrifter.

Chililaks

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Chili-laks med broccoli og koriandercreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 4 stars
  Lækker og flot anretning. Syntes dog chililåget var alt for dominerende. Næste gang halveres mængde af harrisa. Til gengæld som var den enkle koriandercreme en total vinder. Jeg har efterfølgende fået den som salatdressing i 2 dage🙈🙈🙈

  Svar