Denne opskrift er for mig indbegrebet af sund og lækker hverdagsmad og et perfekt eksempel på hvordan jeg får lige det ekstra, hvis jeg gør lige det ekstra. Med det mener jeg, at det er så utroligt lidt, der skal til for at gå fra gennemsnitligt, halvkedeligt måltid til hey, det er da megalækkert, det her-måltid.
Og så går denne ud til alle mine korianderelskende venner og læsere. Jeg ved godt, at den urt deler vandene, og at jeg selv er mere end almindeligt begejstret for den. I denne opskrift vil du dog fint kunne bytte koriander til en anden urt og du kunne få et lige så lækkert resultat. Både basilikum og bredbladet persille kunne være rigtig lækkert.
Chili-laks med broccoli og koriandercreme
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Koriandercreme
- 60 g cremefraiche 18%
- 1 spsk frisk mynte finthakket
- 2 spsk frisk koriander
- salt og friskkværnet peber
Lynstegte aspargesbroccoli
- 200 g aspargesbroccoli
- 70 g forårsløg
- smør eller kokosolie til stegning
Drys
- frisk koriander
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Læg laksen i et ovnfast fad med bagepapir.
- Mos feta med harissa, lime, hvidløg og salt og peber og fordel det ovenpå laksen.
- Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 20 minutter, til laksen er lige akkurat gennemstegt og fast i kødet.
Koriandercreme
- Blend cremefraiche med urterne og salt og peber eller hak urterne fint og rør det hele godt sammen.
- Smag til med salt og peber.
Lynstegte aspargesbroccoli
- Rens aspargesbroccoli og skær top og bund af forårsløgene.
- Opvarm smør eller kokosolie på en pande og lynsteg aspargesbroccoli heri sammen med forårsløg i 2-3 minutter, så de bliver møre i det.
- Server det hele samlet og drys med koriander inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chililaks med broccoli
Chililaksen har fået et låg på at feta most med harissa (en chilipasta), lidt hvidløg og lime. Det giver en helt anden smagsoplevelse til laksen.
Opskriften her er fra min første Keto-bog, den sorte (Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt). Bogen er fra 2018 så jeg har lavet lidt småjusteringer i opskriften her og der. Det gør jeg tit, når jeg laver mine egne opskrifter.
Lækker og flot anretning. Syntes dog chililåget var alt for dominerende. Næste gang halveres mængde af harrisa. Til gengæld som var den enkle koriandercreme en total vinder. Jeg har efterfølgende fået den som salatdressing i 2 dage🙈🙈🙈