Chilichafler


Chilichafler er sidste skud på stammen i den populære chaffel-familie, som efterhånden tæller en håndfuld salte og søde vafler.

Chilichafler

Chilichafler

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne sammen i en skål.
  • Bag dem i vaffeljernet til de er gennembagte. Mine de første får cirka 5-6 minutter og når jernet er godt varmt måske 4-5 minutter. Hos mig passer det med at jernet lyser grønt, når de er færdigbagte.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. STK
Kcal 117
Kulhydrat 1g
Protein 11g
Fedt 8g

Chaffler er, som du sikkert godt ved, en sammentrækning af Cheese + Waffles = Chaffles. Det er en ultranem opskrift på Keto vafler bestående af ost og æg. Den har jeg så peppet op med spinat til grønne chaffler, med tomat og skinke til pizzachafler og jeg har endda lavet dessertchafler også.

Denne gang er turen kommet til chili og til chilichaffler.

Indrømmet, chafflerne er Sørens favorit. Han er vild med dem. Jeg synes, de er ok, men de bliver for æggede til min smag. Jeg foretrækker kyllingevaflerne. De er super gode, synes jeg.

Hvad kan man bruge chilichaffler til?

Det er kun fantasien, der sætter grænser her. Du kan først og fremmest spise dem, som de eller lade dem være en bund under dine morgenæg fx. Du kan også putte en masse pålæg på og lade chafflen være ‘brødet’.

Du kan også prøve den lækre chaffeltoast, en lækker chaffelburger eller en god klapsammen chaffelsandwich.

Tips til at lave chafler (og vafler)

Det bedste tip til at lave chilichafler og Low Carb vafler i det hele taget er, at de skal bage længe nok. Åbner du vaffeljernet for tidligt, skiller de og du har dej siddende på begge vaffelplader.

Low Carb vafler og også disse chaffler skal bage temmelig længe. Mit vaffeljern lyser grønt, når de er færdigbagte, så det er godt at navigere efter. Nogle gange kan jeg godt synes, at de bliver bagt lige lovligt længe og så eksperimenterer jeg med at åbne vaffeljernet lidt tidligere.

Chilichafler skal have mellem 5-7 minutter. Måske 5-7 minutter ved den første og siden hen 4-5 minutter, når jernet er godt varmt. Sæt en timer, det er ret lang tid og svært at ramme på gefühl.

Andre vafler, særligt dem, som er mere fedtfattige og mere ‘brødagtige’, kan hænge fuldstændig fast, hvis de bages for længe. Her er det ikke altid, at den grønne lampe hjælper. Så er det desværre mere at prøve sig frem.

Chilichafler

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Chilichafler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Jeg lavet dine blomkålbrød
    Min blev meget flad og blød, hvad kan være oversagen?
    Det ligner slet ikke dine
    Mvh
    Sirwa

    Svar
    • Hej Sirwa
      Uden lige helt præcist at vide hvilken opskrift, der er tale om, så tænker jeg at der måske ikke er anden årsag end at de består af blomkål og derfor ikke hæver som gærdej.

      Svar