Chilichafler er sidste skud på stammen i den populære chaffel-familie, som efterhånden tæller en håndfuld salte og søde vafler.

Udstyr
Ingredienser
- 4 æg
- 140 g revet mozzarella
- 25 g Sambal Oelek eller anden chilisauce
- salt
Sådan gør du
- Rør ingredienserne sammen i en skål.
- Bag dem i vaffeljernet til de er gennembagte. Mine de første får cirka 5-6 minutter og når jernet er godt varmt måske 4-5 minutter. Hos mig passer det med at jernet lyser grønt, når de er færdigbagte.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. STKChaffler er, som du sikkert godt ved, en sammentrækning af Cheese + Waffles = Chaffles. Det er en ultranem opskrift på Keto vafler bestående af ost og æg. Den har jeg så peppet op med spinat til grønne chaffler, med tomat og skinke til pizzachafler og jeg har endda lavet dessertchafler også.
Denne gang er turen kommet til chili og til chilichaffler.
Indrømmet, chafflerne er Sørens favorit. Han er vild med dem. Jeg synes, de er ok, men de bliver for æggede til min smag. Jeg foretrækker kyllingevaflerne. De er super gode, synes jeg.
Hvad kan man bruge chilichaffler til?
Det er kun fantasien, der sætter grænser her. Du kan først og fremmest spise dem, som de eller lade dem være en bund under dine morgenæg fx. Du kan også putte en masse pålæg på og lade chafflen være ‘brødet’.
Du kan også prøve den lækre chaffeltoast, en lækker chaffelburger eller en god klapsammen chaffelsandwich.
Tips til at lave chafler (og vafler)
Det bedste tip til at lave chilichafler og Low Carb vafler i det hele taget er, at de skal bage længe nok. Åbner du vaffeljernet for tidligt, skiller de og du har dej siddende på begge vaffelplader.
Low Carb vafler og også disse chaffler skal bage temmelig længe. Mit vaffeljern lyser grønt, når de er færdigbagte, så det er godt at navigere efter. Nogle gange kan jeg godt synes, at de bliver bagt lige lovligt længe og så eksperimenterer jeg med at åbne vaffeljernet lidt tidligere.
Chilichafler skal have mellem 5-7 minutter. Måske 5-7 minutter ved den første og siden hen 4-5 minutter, når jernet er godt varmt. Sæt en timer, det er ret lang tid og svært at ramme på gefühl.
Andre vafler, særligt dem, som er mere fedtfattige og mere ‘brødagtige’, kan hænge fuldstændig fast, hvis de bages for længe. Her er det ikke altid, at den grønne lampe hjælper. Så er det desværre mere at prøve sig frem.

Prøvede at lave dem som boller ….👍🏻
Hej
Jeg lavet dine blomkålbrød
Min blev meget flad og blød, hvad kan være oversagen?
Det ligner slet ikke dine
Mvh
Sirwa
Hej Sirwa
Uden lige helt præcist at vide hvilken opskrift, der er tale om, så tænker jeg at der måske ikke er anden årsag end at de består af blomkål og derfor ikke hæver som gærdej.