Chili sin carne


Chili sin carne – ja altså chili con carne men bare uden kød. Jo, jo, jeg genopliver lige LCHF vegetar-kategorien!

chili sin carne

Chili sin carne

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 time

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

 • Udblød og kog bønnerne efter anvisningen på pakken
 • Hak alle grøntsagerne fint.
 • Opvarm kokosolie i en gryde og svits løg og hvidløg heri i et par minutter, til de er klare
 • Tilsæt hakket chili og lad det svitse med i et minut.
 • Tilsæt krydderierne og rør godt.
 • Kom grøntsagerne ved og svits dem med i et par minutter.
 • Hæld bouillon, hakkede tomater og tomatpure ved, kog op og lad det simre i ca. 1 time
 • Tilsæt de kogte bønner, når der er ca 15 min tilbage
 • Kom chokoladen i og lad den smelte
 • Smag til med yderligere krydderier hvis nødvendigt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg bliver tit spurgt, om det kan lade sig gøre at spise LCHF som vegetar, og det synes jeg godt, det kan. Det er muligvis sværere, men hvis man har truffet et valg om ikke at spise kød, er man i forvejen vant til at skulle være kreativ med sin mad.

Vegetarisk LCHF / low carb

En vegetarisk LCHF-kost indeholder bl.a. foruden protein fra mælkeprodukter og æg også protein fra bønner og linser, og i denne chili sin carne er det da også bønnerne, der giver både fylde og mæthed. Bønner og linser indgår ikke i LCHF sådan i striks forstand, og derfor vil en vegetarisk LCHF-kost altid blive mere “liberal”, men det kan stadig være superfint.

Men faktisk fandt jeg forleden min allerførste LCHF-bog. En lille paperback håndbog af Dr. Annika Dahlqvist (LCHF’s almægtige svenske moder), og hun havde faktisk både bønner og linser (og sødmælk og sødmælksyoghurt) på “plus-listen”, hvis man kan kalde det det.

Og i mine ører giver det fin mening. Vi udelukker eller skærer kraftigt ned på de store kulhydratkilder som kornprodukter og sukker (og deraf alle junk-agtige madvarer), og så er resten bare deltaljer.

Chili sin carne - opskrift på en LCHF vegetarisk chili
Chili sin carne - opskrift på en LCHF vegetarisk chili

Server med blomkålsris, creme fraiche og guacamole og top med frisk rødløg og koriander efter smag.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Chili sin carne”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Den kan godt holde sig nogle dage, fx 3-4 stk, i køleskabet men du kan også fryse den og så kan den holde sig næsten uendeligt :)

   Svar
 1. Jeg er stor fan af vegetarisk LCHF! Og så er det bonus, at miljøet ikke belastes helt så meget. Jeg har selv udviklet en opskrift på græskar curry – hokkaido i en cremet tomat-kokos sovs med masser af krydderier :)

  Svar
 2. Kære Jane. Jeg er vild med bønner, men har lagt dem på hylden efter, at jeg startede på LCHF. Jeg troede ikke at bønner gik under LCHF?? Kh Den forvirrede ;)

  Svar
 3. Hej Jane
  Det er en spændende opskrift, skal prøves :)
  Lige et begynder spørgsmål:
  Jeg har nu i 2 1/2 uge været på LCHF og følger det striks.
  Jeg har diarré efter 20 års forstoppelse, og du skriver, man kan regne med 2 ugers overgangsbesvær.
  Burde det ikke tage af nu?
  Kan det være pga æg og chia grød?
  Mvh Mette

  Svar
  • Uh, jeg føler med dig. Det problem kender jeg desværre godt.
   Der findes desværre ikke én bestemt ting, der altid ligger til grund. Jeg vil dog sige, at fedt, især kokosolie er en hyppig årsag til løs mave i starten. Den type af fedtsyrer, der er i kokosolie, kan virke sådan i maven, så det kan du have i baghovedet.
   Hvis chiagrøden er lavet på kokosmælk, kan det fx være fedtet i kokosmælken, der gør det.
   Og det kan også sagtens være æg. Min personlige erfaring er, at æg om morgenen slet ikke duer for mig mens æg senere på dagen fungerer fantastisk.

   God bedring eller hvad jeg skal kalde det. Jeg håber, du finder det, der trigger det hos dig :)

   Svar
  • Ej tusind tak for tippet! Det ER foruroligende. Ikke bare med high fructose corn syrup men med det sukker, vi får ind allesteder fra. Det, der skræmmer mig mest er dog, de tæsk, jeg må tage, når jeg siger det højt. Det fortæller virkelig, at der er hårde ting på spil…

   Svar