Chili con pollo


Chili con pollo er den mexicanske chiliret lavet med kylling. Kyllingen er simret i den letstærke sovs med grøntsager og det er bare virkelig dejlig hverdagsmad. Jeg har brugt bladselleri, men du kan også sagtens bruge fx grøn peberfrugt.

Jeg har udeladt bønnerne i min chili con pollo. Hvis du gerne vil have dem med, kan du sagtens tilsætte en dåse kidneybønner. Jeg har udeladt dem af hensyn til, at jeg virkelig tåler bønner dårligt. Og samtidig også for at holde kulhydratindholdet nede.

Chili con pollo - skøn mexicansk gryde ret a la chili con carne med kylling

Chili con pollo

Føj til favoritter Print Pin
4
|
45 minutter

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

  • Skær kylling i tern og brun den på panden i smør.
  • Hak løg og hvidløg groft og steg dem klare sammen med kyllingen.
  • Udsten chili og hak den fint, snit bladselleri i mindre stykker og tilsæt det hele til panden.
  • Tilsæt alle krydderier og rør rundt.
  • Tilsæt bouillon, hakkede tomater, tomatpuré, rødvinseddike og lidt sødning.
  • Kog op og lad simre gerne i 30-45 minutter. Smag til med salt, peber, rødvinseddike og sødning. Evt. flere krydderier eller chili alt afhængigt af hvor stærk du vil have den.
  • Rør evt. lidt ekstra smør ud i sovsen inden servering. Server med blomkålsris og fed cremefraiche.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chili con carne med kylling

Middagen i dag stod på Chili con Pollo. En chili con carne lavet med kylling i stedet for oksekød. Jeg har brugt kyllingebryst men du kan også sagtens bruge fx lårkød eller hakket kyllingekød hvis du foretrækker det. Forlæng også gerne simretiden, det bliver den kun bedre af.

Jeg har krydret den med både chili, paprika, røget paprika, spidskommen, kanel og kakao og særligt sidst nævnte løfter virkelig retten og gør cremet ekstra tyk og cremet. Udover at den også får en virkelig flot og lækker mørkebrun farve. Smag gerne sovsen til med krydderierne, måske vil du gerne have mere smæk på smagen – og chilien?

Hvad spiser man til chili con pollo?

Blomkålsris er helt oplagt at spise til chilien, men vi fik faktisk snittet hvidkål. Derudover er det et must med en tyk cremefriache og frisk koriander eller bredbladet persille. Måske ungerne vil have knuste tortillaschips oven på også?

Den bedste chilli con pollo med kakao, chili og masser af spidskommen og paprika - Prøv denne lækre chili con carne med kylling

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Chili con pollo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?