Chili con pollo er den mexicanske chiliret lavet med kylling. Kyllingen er simret i den letstærke sovs med grøntsager og det er bare virkelig dejlig hverdagsmad. Jeg har brugt bladselleri, men du kan også sagtens bruge fx grøn peberfrugt.
Jeg har udeladt bønnerne i min chili con pollo. Hvis du gerne vil have dem med, kan du sagtens tilsætte en dåse kidneybønner. Jeg har udeladt dem af hensyn til, at jeg virkelig tåler bønner dårligt. Og samtidig også for at holde kulhydratindholdet nede.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst eller hakket kyling
- 1 spsk smør
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili Kan udelades eller erstattes med chiliflager eller cayennepeber
- 2 stængel bladselleri eller grøn peberfrugt
- 1 spsk sød paprika
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1,5 spsk kakaopulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk røget paprika
- salt og friskkværnet peber
- 200 ml kyllingebouillon/hønsebouillon eller vand med bouillonterning
- 400 g hakkede tomater
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- 0,5 spsk rødvinseddike
- evt. en smule sødning
Tilbehør
- 600 g blomkålsris eller fintsnittet hvidkål/spidskål
- 100 g cremefraiche 38%
- bredbladet persille
Sådan gør du
- Skær kylling i tern og brun den på panden i smør.
- Hak løg og hvidløg groft og steg dem klare sammen med kyllingen.
- Udsten chili og hak den fint, snit bladselleri i mindre stykker og tilsæt det hele til panden.
- Tilsæt alle krydderier og rør rundt.
- Tilsæt bouillon, hakkede tomater, tomatpuré, rødvinseddike og lidt sødning.
- Kog op og lad simre gerne i 30-45 minutter. Smag til med salt, peber, rødvinseddike og sødning. Evt. flere krydderier eller chili alt afhængigt af hvor stærk du vil have den.
- Rør evt. lidt ekstra smør ud i sovsen inden servering. Server med blomkålsris og fed cremefraiche.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chili con carne med kylling
Middagen i dag stod på Chili con Pollo. En chili con carne lavet med kylling i stedet for oksekød. Jeg har brugt kyllingebryst men du kan også sagtens bruge fx lårkød eller hakket kyllingekød hvis du foretrækker det. Forlæng også gerne simretiden, det bliver den kun bedre af.
Jeg har krydret den med både chili, paprika, røget paprika, spidskommen, kanel og kakao og særligt sidst nævnte løfter virkelig retten og gør cremet ekstra tyk og cremet. Udover at den også får en virkelig flot og lækker mørkebrun farve. Smag gerne sovsen til med krydderierne, måske vil du gerne have mere smæk på smagen – og chilien?
Hvad spiser man til chili con pollo?
Blomkålsris er helt oplagt at spise til chilien, men vi fik faktisk snittet hvidkål. Derudover er det et must med en tyk cremefriache og frisk koriander eller bredbladet persille. Måske ungerne vil have knuste tortillaschips oven på også?
Af hjertet tak for at chili kan erstattes med chiliflager eller cayennepeber
Keto
Hej Anja
Jeg tror, systemet fik klippet noget af din kommentar, så måske prøv igen.