Chili con pollo


Chili con pollo er den mexicanske chiliret lavet med kylling. Kyllingen er simret i den letstærke sovs med grøntsager og det er bare virkelig dejlig hverdagsmad. Jeg har brugt bladselleri, men du kan også sagtens bruge fx grøn peberfrugt.

Jeg har udeladt bønnerne i min chili con pollo. Hvis du gerne vil have dem med, kan du sagtens tilsætte en dåse kidneybønner. Jeg har udeladt dem af hensyn til, at jeg virkelig tåler bønner dårligt. Og samtidig også for at holde kulhydratindholdet nede.

Chili con pollo - skøn mexicansk gryde ret a la chili con carne med kylling

Chili con pollo

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
45 minutter

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

  • Skær kylling i tern og brun den på panden i smør.
  • Hak løg og hvidløg groft og steg dem klare sammen med kyllingen.
  • Udsten chili og hak den fint, snit bladselleri i mindre stykker og tilsæt det hele til panden.
  • Tilsæt alle krydderier og rør rundt.
  • Tilsæt bouillon, hakkede tomater, tomatpuré, rødvinseddike og lidt sødning.
  • Kog op og lad simre gerne i 30-45 minutter. Smag til med salt, peber, rødvinseddike og sødning. Evt. flere krydderier eller chili alt afhængigt af hvor stærk du vil have den.
  • Rør evt. lidt ekstra smør ud i sovsen inden servering. Server med blomkålsris og fed cremefraiche.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chili con carne med kylling

Middagen i dag stod på Chili con Pollo. En chili con carne lavet med kylling i stedet for oksekød. Jeg har brugt kyllingebryst men du kan også sagtens bruge fx lårkød eller hakket kyllingekød hvis du foretrækker det. Forlæng også gerne simretiden, det bliver den kun bedre af.

Jeg har krydret den med både chili, paprika, røget paprika, spidskommen, kanel og kakao og særligt sidst nævnte løfter virkelig retten og gør cremet ekstra tyk og cremet. Udover at den også får en virkelig flot og lækker mørkebrun farve. Smag gerne sovsen til med krydderierne, måske vil du gerne have mere smæk på smagen – og chilien?

Hvad spiser man til chili con pollo?

Blomkålsris er helt oplagt at spise til chilien, men vi fik faktisk snittet hvidkål. Derudover er det et must med en tyk cremefriache og frisk koriander eller bredbladet persille. Måske ungerne vil have knuste tortillaschips oven på også?

Den bedste chilli con pollo med kakao, chili og masser af spidskommen og paprika - Prøv denne lækre chili con carne med kylling

Har du brug for hjælp med Keto?

Keto kan være forvirrende at starte med, men der kan også være meget at hente i at ramme den mest effektive Keto-variant til vægttab. Min Keto-variant er ikke den, hvor du skal spise enorme mængder fedt. Du spiser stadig fedt men i en afstemt mængde, der passer til, om du vil ned i vægt eller holde vægten.

Lad en af mine kostplaner hjælpe dig godt på vej

Kostplaner

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Chili con pollo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?