Low carb chili con carne


Denne opskrift på low carb chili con carne er den ægte vare. Dvs. at det ikke bare er en udvidet kødsovs lavet med hakket oksekød men derimod en simreret lavet med langtidssimret oksebov eller tykkam.

Udover at det smager fænomenalt godt, er det en glimrende anledning til at få brugt nogle af de mindre populære udskæringer, der ofte ligger tilbage i køledisken.

Chili con carne - opskrift på en ægte chili med oksebov eller tykkam

Low carb chili con carne

Føj til favoritter Udskriv Pin
Ægte chili – ikke bare en mexi-kødsovs
5
|
4 t

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær kødet i store tern og brun dem af i smør i en gryde. Læg kødet til side et øjeblik.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra smør og sauter løg og hvidløg til de er klare i farven. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i et minuts tid.
  • Kom kødet tilbage i gryden og hæld tomat/passata og oksefond på.
  • Lad det koge op og skru derefter ned for varmen, så retten kun simrer.
  • Lad retten simre i 3-4 timer til kødet er helt mørt.
  • Tilsæt chokoladen og lad den smelte og smag til med flere krydderier og evt. lidt sødning.
  • Server med blomkålsris og rigtig gerne med en klat fed cremefraiche og evt. salsa, guacamole og frisk koriander.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Low carb chili con carne – på den rigtige måde

Jeg har jo lavet masser af opskrifter på chili con carne med hakket oksekød også og er bestemt ikke for fin til det. Men jeg synes, du skal give denne en chance også.

Tiden, vi befinder os i lige nu, er lidt speciel og måske er det et godt tidspunkt til at leve lidt langsommere og give plads til madretter, der kræver lidt længere tilberedningstid. Det gode ved en low carb chili con carne som denne er jo, at den passer sig selv det meste af tiden. Og du får masser af smag til gengæld for din tålmodighed.

Helt ægte er den dog ikke, for jeg har ikke puttet bønner i. Det er af hensyn til, at jeg virkelig tåler bønner dårligt og også for at bringe kulhydratindholdet ned. Vil du gerne have bønner i, kan de dog fint tilsættes.

Chili con carne - opskrift på en ægte chili med oksebov eller tykkam
Chili con carne - opskrift på en ægte chili med oksebov eller tykkam

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Low carb chili con carne”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hej Anne-Mette
      Jamen som jeg skriver i afsnittet lige inden opskriften, putter jeg jo ikke bønner i. Mest af hensyn til min sarte mave men også af hensyn til at holde kulhydratindtaget nede. Men man kan sagtens putte bønner i❤️

      Svar
  1. Jeg er simpelthen nødt til at spørge til mængden af fond. 8 liter, det virker voldsomt? Jeg har lavet denne opskrift to gange. Første gang halverede jeg opskriften, fik et virkelig godt resultat. Anden gangen gik det helt galt, på grund af den store mængde væske. Jeg har smidt portionen ud. Jeg laver normalt ikke simremad, og er ikke super velbevandret i et køkken, så følger altid opskrifter slavisk. Har jeg lavet en hel basal fejl?

    Svar
    • 8 liter😳😳😳 Hvor får du den mængde fra? Kan du have fået skruet på portionsstørrelsen? Den oprindelige opskrift er til 5 personer og har 5 dl oksefilet/bouillon, men man kan jo skrue op og ned efter behov.

      Svar
      • Har skrevet på den forkerte. Det er opskriften på chili con carne med chokolade, hvor jeg læser det som 8 l. Måske jeg blot læser forkert?

        Svar
        • Omg ja!! Tak! Der skal stå 8 dl😱
          Vi konverterede alle opskrifter til et nyt plugin tidligere på året og der må være røget noget ud.
          Retter det med det samme!

          Svar
  2. Ufattelig lækker. Jeg lavede den i crockpot efter at have gjort punkt 1 og 2 som beskrevet.
    Resten foregik i crockpot på high i 3 t og 1 t på low.
    Vil nok reducere væsken (tomaterne) en anden gang så jeg får en tykkere sauce.
    ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Svar