Denne opskrift på ægte chili con carne er den… ægte vare. Dvs. at det ikke bare er en udvidet kødsovs lavet med hakket oksekød men derimod en simreret lavet med langtidssimret oksebov eller tykkam.
Ægte chili con carne
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 700 g oksebov, klump, tykkam eller lign.
- 60 g løg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 tsk chiliflager
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk frisk oregano
- 1 tsk chipotle chili
- 1 tsk røget paprika
- 800 g hakkede tomater eller en flaske Passata ca. 700 ml
- 5 dl oksefond/bouillon
- 30 g mørk chokolade 70-85%
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
- evt. sødning til at afrunde smagen
Sådan gør du
- Skær kødet i store tern og brun dem af i smør i en gryde. Læg kødet til side et øjeblik.
- Tilsæt evt. lidt ekstra smør og sauter løg og hvidløg til de er klare i farven. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i et minuts tid.
- Kom kødet tilbage i gryden og hæld tomat/passata og oksefond på.
- Lad det koge op og skru derefter ned for varmen, så retten kun simrer.
- Lad retten simre i 3-4 timer til kødet er helt mørt.
- Tilsæt chokoladen og lad den smelte og smag til med flere krydderier og evt. lidt sødning.
- Server med blomkålsris og rigtig gerne med en klat fed cremefraiche og evt. salsa, guacamole og frisk koriander.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Udover at det smager fænomenalt godt, er det en glimrende anledning til at få brugt nogle af de mindre populære udskæringer, der ofte ligger tilbage i køledisken.
Ægte chili con carne – på den rigtige måde
Jeg har jo lavet masser af opskrifter på chili con carne med hakket oksekød også og er bestemt ikke for fin til det. Men jeg synes, du skal give denne en chance også.
Tiden, vi befinder os i lige nu, er lidt speciel og måske er det et godt tidspunkt til at leve lidt langsommere og give plads til madretter, der kræver lidt længere tilberedningstid. Det gode ved en low carb chili con carne som denne er jo, at den passer sig selv det meste af tiden. Og du får masser af smag til gengæld for din tålmodighed.
Helt ægte er den dog ikke, for jeg har ikke puttet bønner i. Det er af hensyn til, at jeg virkelig tåler bønner dårligt og også for at bringe kulhydratindholdet ned. Vil du gerne have bønner i, kan de dog fint tilsættes.
Autentisk smager så godt
er meget glad for bønner
Så laver sorte bønner ved siden af og afstemmer m ht Carb.
Besværligt nja egentligt ikke ligger afmålt og færdige i fryseren
Sikke en god løsning👍🏼
Skal der bønner i denne opskrift?
Hej Anne-Mette
Jamen som jeg skriver i afsnittet lige inden opskriften, putter jeg jo ikke bønner i. Mest af hensyn til min sarte mave men også af hensyn til at holde kulhydratindtaget nede. Men man kan sagtens putte bønner i❤️
Jeg er simpelthen nødt til at spørge til mængden af fond. 8 liter, det virker voldsomt? Jeg har lavet denne opskrift to gange. Første gang halverede jeg opskriften, fik et virkelig godt resultat. Anden gangen gik det helt galt, på grund af den store mængde væske. Jeg har smidt portionen ud. Jeg laver normalt ikke simremad, og er ikke super velbevandret i et køkken, så følger altid opskrifter slavisk. Har jeg lavet en hel basal fejl?
8 liter😳😳😳 Hvor får du den mængde fra? Kan du have fået skruet på portionsstørrelsen? Den oprindelige opskrift er til 5 personer og har 5 dl oksefilet/bouillon, men man kan jo skrue op og ned efter behov.
Har skrevet på den forkerte. Det er opskriften på chili con carne med chokolade, hvor jeg læser det som 8 l. Måske jeg blot læser forkert?
Omg ja!! Tak! Der skal stå 8 dl😱
Vi konverterede alle opskrifter til et nyt plugin tidligere på året og der må være røget noget ud.
Retter det med det samme!
Så må jeg hellere prøve at lave den igen! Selvom jeg stoppede efter 4 liter, blev den aldrig rigtig god 😄 tak for svar!
Dejligt at høre – og tak fordi du lige meldte det ind🙈🙈
Ufattelig lækker. Jeg lavede den i crockpot efter at have gjort punkt 1 og 2 som beskrevet.
Resten foregik i crockpot på high i 3 t og 1 t på low.
Vil nok reducere væsken (tomaterne) en anden gang så jeg får en tykkere sauce.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Åh ja, tak for reminderen. Den skal jeg snart have købt ind til igen. Så dejlig mad her til efteråret :)
Top lækker, også idag og imorgen. Lavede tortillaer til mig selv igår.
Imorgen blir det med blomkålsris. ??