Chili con carne med chokolade


Chili con carne med chokolade smager uhørt lækkert. Måske kender du mest chili con carne som noget, der involverer en pakke hakket oksekød og et krydderibrev fra Santa Maria? Jamen, så er vi to på samme side her.

Indtil for ganske nyligt, hvor jeg krydsede over til den anden side og lavede den lækreste chili con carne fra bunden. Med chokolade i saucen – ja sgu! Chokolade!

Chili con carne med chokolade - LCHF

Chili con carne – med chokolade

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 personer
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Valgfrit (uden bønner = førre kulhydrater)

 • 400 g kidneybønner udblødte og kogte – kan udelades

Tilbehør

Sådan gør du

 • Brun kødet på en pande i kokosolie. Stil det til side.
 • Blend de hakkede tomater med hvidløg og chili.
 • Sauter skalotteløgene i bunden af en gryde i kokosolie og tilsæt tomatpuré og den nu blendede tomatsauce sammen med krydderierne. Lad det koge op.
 • Tilsæt kødet, fonden og fløden og lad retten simre i 1½ time.
 • Imens kan du lave salsa og dit øvrige tilbehør klar.
 • Når tiden er gået, rører du chokolade i og lader saucen jævnes.
 • Smag til med salt og peber og tilsæt også kidneybønner og lad dem varme godt igennem, hvis du har valgt at have dem i.
 • Server med en god klat cremefraiche på toppen.

Noter

Energiberegningen er lavet uden kidneybønner.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chili med chokolade

Det blev sygt godt! Og på trods af at den blev en smule stærkere, end jeg havde forventet, sagde ungerne ting som “uhm, det er den bedste sovs, jeg nogensinde har smagt” og “mor, jeg elsker den kødsovs“.

Den er jo ganske let at tygge og de er jo ret tandløse i den alder… Sådan en opskrift på chili con carne med chokolade skal foreviges.

Udover denne her chili con carne har jeg også lavet en langtidssimret chili også med kidneybønner, nemlig denne her: Chili con carne – mad til mange og ikke mindst en chili con carne med oksebov, i stedet for hakket oksekød, den finder du her: Chili con carne på den RIGTIGE måde

Chili con carne med chokolade - LCHF
Chili con carne med chokolade - LCHF

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “Chili con carne med chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Hvis du har adgang til et program som fx madlog.dk kan du taste ingredienserne ind og få fordelingen pr. portion??

   Svar
 1. Hej Jane,
  Du skrev engang en opskrift paa Chilli Con Carne som var meget simple. Jeg har lavet den utroligt mange gange, men kan ikke finde opskriften mere og jeg kan ikke helt huske krydderierne. Er det muligt at du kan huske den. Der var ikke chocolade I og jeg synes at der var spidskommen og coriander?
  Paa forhaand rigtigt mange tak fra en stor fan
  Jane I Brisbane, Australien

  Svar
 2. hej jane. Endnu en gang tak for alle dine opskrifter, er flittig læser og bruger af dem og din blog.
  Jeg efterlyser en opskrift på chilli con carne med whisky du engang slog op, mener bestemt det var noget med overskriften med “mad til gæster” eller mad til mange” – den minder lidt om denne opskrift, men alligevel ikke helt, kan du mon hjælpe mig med, hvor jeg kan finde den anden opskrift ? VH Lene

  Svar
  • Jeg ved faktisk ikke lige om Sukrin Gold fungerer som smagsforstærker på samme vis, men mon ikke? Sukker/kokossukker er som sagt smagsforstærker og det kan man selvfølgelig putte i eller lade være :)

   Svar
 3. Jeg tog den med to hele chili. Det blev ikke særligt stærkt – mine chili var måske noget sløve i det.
  Men det smagte fuldstændig vidunderligt. Den fik lige en enkelt dåse chilibønner. Det bliver ikke sidste gang, den er på menuen. Tak for endnu en dejlig opskrift.

  Svar
 4. Hej Jane
  Meget inspirerende hjemmeside, som jeg bruger meget. Jeg skal lige høre: Er det 2 hele chili med frø og det hele du blender i?
  Håber på et hurtigt svar, selv om det jo er en del tid siden, du skrev dette.
  Mange hilsner
  Hanne

  Svar
  • Jeg vil tro, det er efter smag og behag. Jeg kan forestille mig at jeg ville have udstenet den ene og ladet de fleste sten på den anden blive tilbage :)

   Svar
 5. Dea værre er Osted Mejeri gået konkurs, så nu kan 48% fløde kun købes i 1/4 liter til næsten 25 kr. i Super Best. Jeg håber Thiese Mejeri vil lave en ½ liters

  Svar
 6. Hej Jane
  Du skriver at du slet ikke spiser bønner, passer de ikke til LCHF eller kan du bare ikke lide dem..? Vil prøve denne opskrift snarest, men ville gerne putte kidney bønner i, ville det være ok, jeg mener i forhold til at jeg vil bruge LCHF til vægttab..???
  Er lige startet på LCHF i dag, så er lidt usikker på hvad man må, og ikke må… :)

  Svar
  • Bønner er jo sådan på grænsen pga. kulhydrat- og stivelsesindholdet. Selv kan jeg ikke lide bønner. Det er næppe en omgang bønner i en chili, der giver vægtøgning, men på daglig basis vil jeg ikke anbefale dig bønner, hvis du vil tabe dig.

   Svar
 7. Rigtig god chili con carne. Stærk men, på den gode måde.
  Men hvor får man den gode fløde, når. Osted mejeri ikke er mere.
  Er det så alm fløde ? Jeg brugte piskefløde

  Svar
 8. Har lige fået den særeste craving efter chili con carne med oksekød (WTF! Har ikke spist oksekød i noget der ligner 6 år!), så overvejer lige at prøve denne – dog med hakket kød nok – baby steps, ikke sandt? ;) Men jeg tænker: Hvor kommer fløden i selve opskriften ind – er det til genopvarmning dagen efter, eller skal det i samtidigt med creme fraichen? :)

  Svar
 9. Ej hvor ser det lækkert ud! Jeg er ellers ikke den store chili con carne type normalt, da jeg ikke er så meget til bønner (bryder mig ikke så meget om den melede konsistens). Opskiften her er printet og bogmærket – så må vi håbe at resultatet bliver godt!

  Svar
 10. Hvad er det for en kalvefond du har brugt ? Eller er det bouillon ? Eller har du været super dygtig og lavet den selv ? :-)

  Svar
 11. Uhm chili con carne er altså bare godt! :)
  Jeg putter gerne lidt rødvinseddike i også hvis jeg har det – det giver sådan en dejlig dyb smag sammen med chokoladen.

  Svar
 12. Double cream fåes kun i Rema’er på Sjælland :( Øv bøv, siger jeg bare…
  Til gengæld lyder denne ret viiiildt lækker! Tror jeg må på biblio og låne Herman-bogen ;-)

  Svar
  • No problem! Det er store sager, det der. Helt sikkert. Jeg har læst Ann Fernholms bog og synes, den var uhørt interessant. Tak for tippet!

   Svar