Kyllingeburger eller Crispy chicken burger serveret med hjemmelavet coleslaw i salatbolle er den perfekte opskrift til at stille dine kyllingeburger-cravings.
Crispy chicken burger med coleslaw
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk sød paprika
- 2 tsk olivenolie
- 2 tsk citronsaft
- 100 g poppede flæskesvær knust/malet til rasp
- 1 tsk løgpulver
- 0,5 tsk tørret timian
- 1 tsk chiliflager eller ½ tsk cayennepeber
- 0,5 tsk røget paprika
- 1 æg
Coleslaw
- 200 g hvidkål
- 100 g gulerod
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk sødning
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
Til servering
- 100 g salat
- 25 g rødløg
Sådan gør du
- Halver evt. kyllingen på den korte led.
- Bland krydderierne sammen med olivenolie og citronsaft i en frysepose eller skål.
- Vend kyllingen i marinaden og lad den marinere i ca. 30 minutter.
- Pisk ægget sammen i en dyb tallerken eller skål.
- Bland rasp med krydderierne.
- Vend kyllingen i ægget og derefter i rasp.
- Steg kyllingen, til den er gennemstegt og gylden, i smør.
Coleslaw
- Snit kålen fint, gerne på et mandolinjern og riv guleroden groft.
- Bland mayo med resten af ingredienserne og smag til.
- Vend kål og gulerod med dressingen. Lad den gerne trække en smule inden servering.
Servering
- Snit rødløget fint.
- Server den stegte kylling med coleslaw og rødløg og salat som ”bolle”.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kyllingeburger – Crispy Chicken Burger
Jeg ville lave to forskellige kyllingeburgere: En sprød og crispy med paneret kylling og en uden panering. Denne er den første slags.
Den er amerikansk inspireret men her paneret i flæskesværsrasp, som jo fungerer helt forrygende for os, der gerne vil spare på kulhydraterne.
Som fyld har den fået en skefuld coleslaw, og det giver simpelthen bare et dejligt og snasket måltid mad. Det er svært at føle sig snydt, når man sætter tænderne i denne lækre sag. Hvis du er mere til oksekød end kylling, kan du tage et kig over til den snaskede keto-burger med chorizo og guacamole.
Vi var noget skeptiske! Men smagte HIMMELSK godt. Vi puttede lidt cremefraiche i coleslaw også.
Tak for opskrift!
Hvor dejligt at høre, Kirsten ❤️