Chicken & Waffles


Chicken and Waffles eller kylling og vafler på dansk er jo en kendt sydstatsfavorit, som jeg her har Keto-ficeret. Du får al den gode smag men uden en masse kulhydrater.

Chicken & Waffles på Keto-måden

Chicken & Waffles bliver normal spist til morgenmad med sirup, men den har jeg droppet. Det fungerer heldigvis også fint uden. Vil du gerne have lidt dråber af sødme, kan du bruge SukrinSirup.

Vaflerne har jeg byttet til chafler.

I den klassiske ret er kyllingen også paneret og måske endda dybstegt så det har et sprødt ydre. Det må vi gå på kompromis med her.

Jeg anbefaler, at man bruger lårkød for ekstra meget smag og saftighed men anerkender, at det er lidt bøvlet.

Jeg har marineret kyllingen i en anelse kærnemælk. Den kan godt udelades, hvis man synes, det er et problem, men den bidrager med ekstra mørhed og smag og gør, at paneringen hænger bedre fast, synes jeg.

Men lad os nu se nærmere på den lækre opskrift på chicken & waffles.

Chicken & Waffles

Føj til favoritter Udskriv Pin
En kendt sydstatsfavorit, som jeg her har Keto-ficeret. Velbekomme.
2
|
30 min

Ingredienser

  • 300 g kyllingelår udbenet, eller kyllingebryst
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 tsk sød paprika
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 60 g flæskesvær knuste, det skal være de poppede, dvs. dem uden fedtkant eller mandelmel
  • 2 chaffler
  • 2 dråber Hotsauce fx Tabasco
  • fibersirup gold reklamelink

Sådan gør du

  • Bland alle krydderierne sammen i en frysepose.
  • Skær kyllingen i strimler og bland dem sammen med krydderierne.
  • Lad kyllingen marinere i et par timer.
  • Pisk æg og kærnemælk sammen i en skål eller en dyb tallerken.
  • Kom mandelmel eller knuste flæskesvær i en anden skål eller dyb tallerken.
  • Vend kyllingestykkerne i ‘mel’ (dvs. flæskesvær eller mandelmel) først, så kærnemælk og så mel igen.
  • Steg kyllingen i smør på en pande til den er gennemstegt og sprød.
  • Server med chaffler og dryp hotsauce og evt. SukrinSirup over inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Chicken & Waffles - Keto opskrift på kylling og vafler, den amerikanske klassiker

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Chicken & Waffles”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har prøvet at lave chikken & waffels
    Og brugte kyllinge lår … jeg synes at stegningen gik fra godt til brændt smør og mandel mel på få minutter … og blev hurtigt ret opgivende overfor hele projektet … blev lidt frustreret og besluttede at blande resten af kyllinge strimler med paneringen på panden og lyn stegt hele lortet og kyle det i ovnen på 200 grader så jeg ikke skulle brænde resten af en hel pak Lurpak smør og en hel pose mandel mel af. Og det endet med at blive et ok resultat. Så ja det er mildt sagt bøvlet at lave som du skriver….

    Svar