Chicken and Waffles eller kylling og vafler på dansk er jo en kendt sydstatsfavorit, som jeg her har Keto-ficeret. Du får al den gode smag men uden en masse kulhydrater.
Chicken & Waffles
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
- 300 g kyllingelår udbenet, eller kyllingebryst
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 0,5 tsk sød paprika
- 0,5 tsk røget paprika
- 0,5 tsk cayennepeber
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- 1 dl kærnemælk
- 1 æg
- 60 g poppede flæskesvær knuste, dvs. dem uden fedtkant eller mandelmel
- 2 chaffler
- 2 dråber Hotsauce fx Tabasco
- SukrinSirup gold reklamelink
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne sammen i en frysepose.
- Skær kyllingen i strimler og bland dem sammen med krydderierne.
- Lad kyllingen marinere i et par timer.
- Pisk æg og kærnemælk sammen i en skål eller en dyb tallerken.
- Kom mandelmel eller knuste flæskesvær i en anden skål eller dyb tallerken.
- Vend kyllingestykkerne i ‘mel’ (dvs. flæskesvær eller mandelmel) først, så kærnemælk og så mel igen.
- Steg kyllingen i smør på en pande til den er gennemstegt og sprød.
- Server med chaffler og dryp hotsauce og evt. SukrinSirup over inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chicken & Waffles på Keto-måden
Chicken & Waffles bliver normal spist til morgenmad med sirup, men den har jeg droppet. Det fungerer heldigvis også fint uden. Vil du gerne have lidt dråber af sødme, kan du bruge SukrinSirup.
Vaflerne har jeg byttet til chafler.
I den klassiske ret er kyllingen også paneret og måske endda dybstegt så det har et sprødt ydre. Det må vi gå på kompromis med her.
Jeg anbefaler, at man bruger lårkød for ekstra meget smag og saftighed men anerkender, at det er lidt bøvlet.
Jeg har marineret kyllingen i en anelse kærnemælk. Den kan godt udelades, hvis man synes, det er et problem, men den bidrager med ekstra mørhed og smag og gør, at paneringen hænger bedre fast, synes jeg.
Men lad os nu se nærmere på den lækre opskrift på chicken & waffles.
Åh, det ser altså godt ud! <3
I øvrigt en stor fejl fra min side, at jeg ikke har lavet chaffles endnu!
Jeg har prøvet at lave chikken & waffels
Og brugte kyllinge lår … jeg synes at stegningen gik fra godt til brændt smør og mandel mel på få minutter … og blev hurtigt ret opgivende overfor hele projektet … blev lidt frustreret og besluttede at blande resten af kyllinge strimler med paneringen på panden og lyn stegt hele lortet og kyle det i ovnen på 200 grader så jeg ikke skulle brænde resten af en hel pak Lurpak smør og en hel pose mandel mel af. Og det endet med at blive et ok resultat. Så ja det er mildt sagt bøvlet at lave som du skriver….