Idéen med at lave de populære chiaknækbrød med oregano og peber kom fra en læser her på bloggen, som tippede mig om denne lækre variant.

Chiaknækbrød med oregano og peber
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 2,5 dl hørfrø
- 1 dl chiafrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 tsk salt
- 2 tsk tørret oregano
- friskkværnet peber
- 3 dl vand
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Bland alle kerner sammen i en skål sammen med krydderier.
- Hæld vand i og rør rundt. Dejen er nu meget våd – det er meningen. Lad den stå i 5-10 minutter, imens du lader hørfrø og chiafrø gelere. Det er dem, der agerer bindemiddel i knækbrødene.
- Spred kerneblandingen ensartet ud på en bageplade med en dejskraber. Snit evt. firkanter i med en pizzaskærer.
- Bag i ovnen i 1 time og 20 minutter-1,5 time eller indtil de er let gyldne i toppen.
- Lad dem afkøle og bræk dem så forsigtigt i stykker. Er der nogle af dem, der går i stykker, kan du gemme dem og bruge dem som knas på en salat. Det er superlækkert også!
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kerner, salt og vand i en skål
Jeg har næsten altid chiaknækbrød på lager. Jeg bruger da min gode, gamle opskrift, ja eller faktisk bruger jeg ikke opskrift længere men bikser bare kerner, salt vand sammen i en skål.
Chiaknækbrød er stort set den eneste slags “LCHF-brød“, jeg gider og spise, men til gengæld gider jeg så ret godt at spise dem. De smager jo fuldstændig forrygende. Jeg har tidligere lavet smagsvarianter med fennikelfrø og med rosmarin men varianten her med oregano og peber var altså lige i skabet.
Disse chiaknækbrød med oregano er super velegnede til tapasaftener, osteborde eller slet og ret til morgenbordet eller til den lille sult om eftermiddagen. Jeg har tit haft dem med til fællesmorgenmad på ungernes skole eller til andre sociale sammenkomster, og de forsvinder ofte før det almindelige brød.
Jamen så gode er de!
Du finder alle mine bedste opskrifter på low carb knækbrød lige her.
Men først opskriften på den lækre variant af chiaknækbrød med oregano og peber her.
Jeg har lige prøvet at lave knækbrød igen, og denne gang blandede jeg “pulpen” fra denne uges rødbede-shots oveni kernerne + lidt HUSK……..tilsat krydderier form af gurkemeje, cayennepeber og ingefær og derefter drysset med groft salt…….de blev helt vildt gode. Det værste er, at jeg ofte snupper et stykke, når jeg kommer i køkkenet, så de holder ikke så længe 😁
Elsker de knækbrød, men tænkte på, om man kan komme lidt bagepulver i, og så blir de evt. lidt tykkere?
Vil næste gang prøve at komme nogle af hørfrøene i min kaffekværn, så de gør gavn, og ikke bare ryger gennem “systemet”…….har du prøvet det?
Jeg tror ikke bagepulver ville hjælpe noget. Det har jo ikke noget at arbejde med. Kan du ikke bare lave dem lidt tykkere på pladen?
Jeg har prøvet at male hørfrø. Jeg foretrækker ikke at gøre det, da de sarte fedtsyrer derfra lettere harskner, når de er malede.