Chiagrød med nougatsmag


Chiagrød med nougatsmag. Jo, den er god nok!

Chiagrød med nougatsmag - virkelig dejlig variant af den populære chiagrød. Mælkefri, sukkerfri og glutenfri morgenmad:

Chiagrød med nougatsmag

Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Put alle ingredienser i et stort glas, du har låg til. Et gammelt sylteglas eller lign. Og rør rundt.
  • Lad det stå lidt på køkkenbordet.
  • Kakaoen er lidt svær at røre ordentligt ud, og samler sig som små klumper på toppen. Rør lidt sporadisk, imens du smører madpakker eller rydder op i køkkenet, eller hvad du ellers laver der om aftenen. Til sidst vil du se, at kakaoen opløser sig, og den brune farve bliver nogenlunde jævn. Rør den igennem en sidste gang, sæt låg på og sæt den i køleskabet.
  • Næste morgen rører du den igennem med en ske og hælder den mængde, du vil spise, op i en skål.
  • Hæld en skefuld hasselnøddesmør over inden servering. Det er jo det, der giver nougatsmagen!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Fyldt med fest og kold hvidvin

I dag skal jeg til fest. Igen! I øjeblikket virker det som om jeg ikke bestiller andet end at gå til fest og drikke kold hvidvin, og det er jo bestemt dejligt, helt sikkert, men jeg tror snart, det er tid til en lille pause. Jeg har lange tørre perioder, hvor der ikke er skyggen af fest i mit liv, og jeg begynder langsomt at føle mig gammel og grå. Og så i andre perioder er der fest hele tiden.

Anledningen i dag er noget helt særligt. Min far og hans hustru er nemlig kommet til Danmark for at fejre deres sølvbryllup – selvom de pure nægter at kalde det sådan. Så lad os i stedet sige: fejre 25 års jubilæum for deres ægteskab! Og det er sgu da noget at fejre!

Søren og jeg fejrede jo kobberbryllup sidste år og med ‘fejrede’ mener jeg ‘forbigik i tavshed’. Jeg tror, vi begge syntes, det var lidt pinligt og som om vi slet ikke var gamle nok til at have kobberbryllup. Gad vide om det er det samme med (sølvbryllups-)parret i dag.

Uanset, så glæder jeg mig. Vi skal fejre det inde på Scandic Palace Hotel på Rådhuspladsen og vi skal have overlækker mad. For det får man nemlig derinde.

Chiagrød med nougatsmag

Det smager af nougat, mor! Sådan udbrød min nougat-elskende datter første gang, vi fik denne chiagrød. Siden hen har vi spist den flere gange – så sent som her til morgen, og det er altså virkelig en lækkerbidsken.

Men nu til den lækre morgenmad her. Det er jo “bare” kakao-chiagrøden, der er peppet op med lidt hasselnøddesmør men nu får du opskriften på denne alene. Vil du hellere lave den klassiske chiagrød, finder du opskriften lige her: Chiagrød – overraskende lækkert!

Et par tip til den gode chiagrød

Jeg kan varmt anbefale at bruge en lækker kokosmælk. Der er altså ret stor forskel på kvaliteten og oplevelsen. Nogle af dem er jo helt grå og ulækre.

Jeg topper altid min chiagrød med min hjemmelavede nøddemysli. Altid. At få lidt crunch oveni, gør den endnu lækrere.

Det er også virkelig lækkert at røre en spiseskefuld græsk yoghurt 10% ud i grøden inden servering. Så er den jo selvfølgelig ikke længere mælkefri, men det giver en rigtig dejlig og cremet konsistens.

Chiagrød med nougatsmag - virkelig dejlig variant af den populære chiagrød. Mælkefri, sukkerfri og glutenfri morgenmad:

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

24 kommentarer til “Chiagrød med nougatsmag”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Jeg er lidt i tvivl om kulhydrater hvordan de er beregnet. Er det samlet mængde kulhydrat eller det nettokulhydrater jeg kan læse mig til i opskriften?

    Hilsen Tanja :-)

    Svar
    • Hej Tanja
      Vi bruger ikke opdelingen i total kulhydrater/nettokulhydrater i Danmark. Det er en amerikansk/udenlandsk ting. I Danmark deklarerer vi kulhydrater i tilgængelig kulhydrat og fibre for sig. Der skal derfor hverken trækkes noget fra eller lægges noget til i energiberegningerne, men du kan bruge dem nøjagtigt som de er.

      For at lave energiberegningerne så præcise og valide som muligt, har vi lavet vores egen database med data fra DTU Fødevareinstituttets database FRIDA. Det er ikke perfekt, men det er det bedste, vi har at arbejde med.

      Svar
  2. Hej Jane
    Jeg har tilmeldt mig MadbandittenPlus og kan derfor se energiberegningen, hvilket er super dejligt. Men en del opskrifter, som denne, står der “hasselnøddesmør” eller noget andet topping el. lign, uden mængdeanvisning i ingredienslisten. Er dette så medregnet i energiberegningen? Eller er det “for egen regning” alt efter hvor meget man bruger?
    PS. Jeg ved jeg bliver super glad for PLUS-mulighederne, tak for det!

    Svar
    • Godt spørgsmål, Linda, tak for det. Jeg har straks rettet opskriften med mængden. Hasselnøddesmørret er talt med. Som udgangspunkt, hvis der står ‘evt. dit eller dat til at putte ovenpå’ er det ikke talt med, men er det en del af opskriften, er det talt med. Og bare spørg ved tvivl, så kan jeg altid lige tjekke beregningen.

      Håber du bliver glad for PLUS. Jeg er så glad for det allerede – og for at kunne tilbyde de her nye muligheder, der gør det hele meget nemmere :)

      Svar
      • Hold da op et hurtigt svar :D Mange tak for det
        Godt arbejde med at få PLUS til at blive en realitet, store roser herfra :D

        Svar
  3. Et lille tip: Hvis man starter med at røre chiafrø og kakao sammen inden man tilføjer kokosmælk og stevia, klumper kakaoen slet ikke ??

    Svar
  4. Hej Jane. Kan man bruge helt almindelig kakao (altså selvfølgelig den usødede) eller skal det være den du skriver her?

    Svar
  5. pyhh jeg synes mere den smagte i retning af noget man kunne bruge som fyld til en lagkage… Kokosmælken gjorde den lige fed nok for mit behov. Jeg ser du har en hindbær-udgave. Kunne man mon bruge den samme procedure, men så bare bruge hindbær/chia/vanilje og græsk youghurt 10% og stille i køleskab natten over? Har du en anden grød-opskrift som ikke er så fed i smagen som denne med kokosmælk? Min kæreste (som er vild med chokolade-halløj om morgenen) og min 1-årige syntes det var vildt lækkert :)

    Svar
    • Ja hindbærversionen er lidt friskere :)
      Når man har spist LCHF vænner man sig til den fede smag. Indtil da kan du sagtens lave den med halv kokosmælk-halv mandelmælk eller slet og ret fortynde kokosmælken lidt med vand. Og ja, jeg synes, det gør den friskere i smagen, hvis man lige rører en skefuld yoghurt i før servering. Men yoghurten duer ikke som base, hvis du forstår hvad jeg mener…

      Svar
  6. Jeg lavede en portion med en dåse kokosmælk og 2 spsk hasselnøddesmør. Det smagte fantastisk :) Og konsistensen blev rigtig god.
    Jeg lod den faktisk stå ude natten over. Når kokosmælken endnu ikke er kommet ud af dåsen, stiller jeg den jo heller ikke i køleskab ;)

    Svar
  7. Der er et eller andet ved smagen af kokosmælk når det er koldt som gør at jeg ikke kan spise det. Betyder det noget for “processen” om det står koldt natten over, eller på køkkenbordet ?

    Svar
    • Det ved jeg faktisk ikke men jeg tror ikke, det er en god idé at lade den stå ude. Måske hellere så prøve med et alternativt til kokosmælk, fx kan du få næsten samme konsistens med fløde, evt. blandet med lidt vand.

      Svar
      • De første gange jeg lavede chiagrød, var altid ned vand. Ca. 2 spsk chiafrø til 1,5 – 2 dl vand.
        Al slags væske kan bruges! Mandelmælk, rismælk, sojamælk, vand, kokosmælk, Kefir af enten vand eller mælk YOU NAME IT! ?
        Hvis du bruger vand kan det sagtens stå ude natten over. Personligt kan jeg bedst lide min chiagrød kold ?
        Hvis du er smoothie-typen, kan du også bare putte chiafrø i den ?

        Svar
        • Ja det er rigtigt at al væske kan bruges til at få chiafrø til at gelere. Men ift. at skabe samme mæthed (og lækre konsistens) som i denne, skal du bruge noget væske med fedt i. Derfor er mine forslag altid enten kokosmælk eller fløde blandet med vand.

          Svar
    • Det ved jeg faktisk ikke lige. Jeg er ikke sikker på, jeg ville bruge det til så små børn. Kender du køleskabsgrød? (overnight oats)? Det er lidt samme princip, bare med havregryn. I MADGLAD har jeg også en lækker opskrift på Birchermysli, altså havregryn, der ligger i blød i køleskab om natten og rører op i yoghurt om morgenen. Mine unger elsker det!

      Svar
    • Stevia har generelt en skidt bismag. Jeg løser det ved at bruge meget, meget lille mængde. Jeg bruger den, jeg linker til i opskriften – jeg kan bedst lide den med vaniljesmag :)

      Svar