Chiagrød med kakao og banan


Denne chiagrød med kakao og banan fik næsten Vega til at falde i svime!

Chiagrød med kakao og banan - lækker morgenmad - mælkefri, glutenfri, sukkerfri opskrift --> Madbanditten.dk

Chiagrød med kakao og banan

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Læg chiafrø i blød i vand natten over i køleskabet. Næste morgen har du en fast og lidt blævrende chia-gel.
 • Rør, mos eller blend banan sammen med kokosmælk, kakaopulver og vaniljepulver. Rør kakao-kokos-massen ind i chia-gelen og rør det godt sammen.
 • Drys dine ønskede toppings på. Her blev der brugt min hjemmelavede nøddemysli, granatæblekerner og kakaonibs..

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Jeg elsker den måde mine børn går forskelligt til mad. Vega er nysgerrig og eksperimenterende, hun er min lille foodie, og hun elsker, når hun og jeg kan dele en madoplevelse. Hun dufter og smager og taler om, hvad hun oplever. Jeg forudser mange mor-datter-ture på restaurant eller på storbyferie i fremtiden.

Silas er også et rigtigt madøre, men han er mere konservativ end Vega er. Han elsker mad – og helst meget af det – men det må gerne have et genkendeligt element. Der skal helst være kød og gerne kartofler og sovs. Og så kan det eksperimenterende komme ved siden af. Alligevel overrasker han mig tit. Han kan lide stærk mad og vil både smage ingefærshots og stærke thai curries.

I arbejdet med MADGLAD har de været helt enestående. De har prøvesmagt så godt som alle retter, kommet med kommentarer (råt for usødet – ja tak!) og de har været så nysgerrige og spændte. De pryder jo forsiden på bogen, hvilket var en stor og lidt svær beslutning for mig at tage, men de (og jeg) er så stolte af resultatet, og jeg håber, at det ikke fører for meget ballade med sig. Inde i selve bogen har vi valgt at holde dem lidt ude, så det mest er hænder og arme, der vises og ikke så mange ansigter.

Palæo eller raw?

Hvis vi skal i butikker i weekenden, tager vi tit i Frederiksbergcentret. Og de har jo åbnet den der nye 3. sal med, hvor der ligger både Palæo og 42Raw. Her vil Silas så gerne på Palæo og have meatza med bearnaisesovs og Vega vil gerne på 42 Raw og have vegansk burger og smoothie. Det er helt klassisk!

For noget tid siden var Vega og jeg alene afsted, og vi spiste frokost på 42Raw. Hun fik sin burger (som altså ikke vinder nogle konkurrencer, vegansk eller ej, hvis du spørger mig), og jeg havde spist gigantisk morgenmad hjemme og var kun lidt sulten. Så jeg endte med en chiagrød med kakao, som mindede mere om en dessert end om noget, man ville spise til morgenmad, men som smagte virkelig lækkert.

Hjemme igen besluttede jeg at lave en tilsvarende, for sådan en ville Vega gerne have til morgenmad. Og den blev populær, kan jeg afsløre. Og det ville den altså også være ved at blive serveret som dessert.

Chiagrød med færre kulhydrater

Hvis du gerne vil spise chiagrød men gerne vil spare på kulhydraterne, kan du i stedet for denne banan-version vælge en af de andre.

Jeg har flere opskrifter her på bloggen fx klassisk Chiagrød – overraskende lækkert!

Chiagrød med kakao og banan - lækker morgenmad - mælkefri, glutenfri, sukkerfri opskrift --> Madbanditten.dk

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Chiagrød med kakao og banan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Lige et dumt spørgsmål herfra – er lidt ny i det her KETO, selvom jeg har brugt mange af dine opskrifter i en del år :) Har lige købt din første KETO-bog – den er virkelig fantastisk (prøvede kyllingefrikadeller med grøntsager i går, som blev kampspist af hele familien :)).
  Jeg er lidt udfordret på morgenmad, da vi spiser morgenmad på mit job – der er det sædvanlige brød, cerials, Skyr…. – så jeg vil gerne have noget med hjemmefra, jeg kan spise sammen med de andre. Spiste et par kyllingedeller i dag til morgenmad – men har det ærlig talt lidt svært med sådan noget mad om morgenen, desværre. Så har jeg prøvet en smoothie – og en klassisk chiagrød i et “to-go” bæger, der fungerede fint. Denne med kakao lyder dog spændende. Hvis jeg gerne vil give den ‘en skalle’ her de første fire uger – er kakao så “OK” sådan rent kulhydratmæssigt?

  Svar
  • Hej Anette

   Ikke spor dumt :)

   Ift. Keto er chiagrød, smoothies og yoghurt og andre søde/bløde morgenmadsforslag ikke det mest velvalgte. At spise rigtig mad til morgenmad er en ren vanesag.

   Med det sagt kan du jo sagtens bare vælge at gøre det, der fungerer for dig. Det vil altid være det vigtigste. En liberal Low Carb kost er også en mulighed. Der findes masser af veje til vægttab og Keto er ikke en nødvendighed for det. Keto er kun rigtigt effektivt og langtidsholdbart, hvis man har lyst til at spise det mad, vi spiser på Keto.

   Svar
   • Tak for svar. Faldt så lige over din FB-opslag om morgenmad, så tænker jeg prøver med noget kogt æg, skinke/bacon, ost og agurk – og forslagene i dén dur – det lyder lækkert. Men rart at kunne variere lidt :)

    Svar
  • Du kan fint bruge almindeligt. At det er raw har bare noget med fremstillingsmetoden at gøre. Det smager en anelse mildere, synes jeg, så juster evt. mængden lidt ned.

   Svar
 2. Hej
  Du har da vildt mange spændende opskrifter…. ?
  Er det mig, eller kan det passe at der ikke står hvor mange kalorier der er i retten ?
  Det kunne jeg jo rigtig godt tænke mig at der var ?
  Kh Lene

  Svar
  • Ja, det bruger jeg ikke her på bloggen. Det har jeg forbeholdt mine købeprodukter. Men du kan hurtigt selv regne det ud, fx ved hjælp at et program som madlog.dk

   Svar
 3. Jeg lavede en “bastard mellem denne her og den med chokomint. Den blev supergod. Brugte chiafrø, fedtreduceret økologisk cacao, pebermynteessens, mandeldrik og skyr – og sødede det så med et par dråber stevia. Og så fik vi frisk rabarberkompot til – det var simpelthen helt fantastisk :)

  Og en anden måde at få mine chiafrø på… i stedet for den sædvanlige skefuld på min skyr-yoghurtblanding om morgenen.

  Tak for det :)

  Svar