Chiagrød med hindbær og kardemomme


Chiagrød med hindbær passer bare dejligt sammen. Har man ikke specifikt et mål om vægttab, kan det være en dejlig afveksling til de tungere morgenmadsretter.

Chiagrød med hindbær og kardemomme - en dejlig og mættende variant af den populære chiagrød. Nem opskrift her:

Chiagrød med hindbær og kardemomme

Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser sammen i et glas med låg. Hvis du vil, kan du blende kokosmælken med hindbærrene så den bliver mere ensartet. Du kan også bare røre dem sammen.
  • Lad blandingen stå på køkkenbordet i små 10 minutter, imens du laver noget andet. Rør i den ind imellem.
  • Sæt den i køleskab natten over. Næste morgen rører du den sammen og serverer din portion.
  • For ekstra cremet konsistens, kan du røre 1 spsk græsk yoghurt 10% i inden servering.

Noter

55 g chiafrø svarer til ca 6 spsk.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Er chiagrød Keto?

Mange spørger mig, om chiagrød kan være striks LCHF / KETO, og det er altid sådan et lidt underligt spørgsmål at besvare, men hvis jeg skal, synes jeg på en måde godt, det kan.

Som du kan se i energiberegningen indeholder chiagrød jo en pæn del kulhydrater. Det kan gøre det svært at lykkes med at spise så lidt som 20 g kulhydrat pr. dag. Men dybest set bestemmer man dog selv, hvad man bruger kulhydraterne på.

Ofte er målet vægttab, når vi taler striks LCHF / Keto og er det det, er det mere effektivt at starte dagen med noget proteinrigt som æg, kød, fisk eller fjerkræ. Se de mange forslag her: Keto morgenmad

Lækker kokosmælk = lækker chiagrød

Til chiagrød foretrækker jeg Änglamarks kokosmælk (den i karton). Den smager ikke særligt meget af kokos og har en dejlig og cremet konsistens.

Portionen herunder er stor. Jeg laver altid store portioner og så øser jeg op efter appetit. Normalt får jeg 2-3 portioner ud af denne.

Toppings på denne chiagrød (fra højre):

  • lidt frosne hindbær
  • kakaonibs
  • udblødte, tørrede og hakkede tigernødder/chufa
  • blåbær
  • nøddemysli
  • bipollen

Chiagrød med hindbær og kardemomme - en dejlig og mættende variant af den populære chiagrød. Nem opskrift her:

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

30 kommentarer til “Chiagrød med hindbær og kardemomme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Åh det er godt nok mange år siden jeg har spist chiagrød men jeg husker det som at den ikke er så velegnet at have stående i dagevis. Eller måske er det en smagssag. Frøene bliver sådan store og lidt slimede i det, synes jeg🙈

      Svar
  1. Hej Jane
    Jeg er egentlig interesseret i et kickstart, men spiser ikke kød og kun meget lidt fisk. Og ej heller ret meget animalsk mælkeprodukter.
    Mon det giver mening at være med? Jeg har købt din vegetar kogebog, og den er rigtig god at blive inspireret af, men det ville være lettere at være med i en gruppe/forløb til at starte med så principperne kom ind under huden.

    Svar
    • Hej Charlotte
      Nej det synes jeg ikke rigtigt, det gør. Lige Keto er så specifik at det ikke rigtigt går at gradbøje og du vil ikke få samme oplevelse med en vegetarisk low carb kost (selvom det kan være superfint også).

      Desuden er der ikke nogen gruppe på kurset. Kickstart er et kursus, man gennemfører på egen hånd.

      Svar
  2. Jeg prøvede omgår at drysse min chiagrød med lakridsrodspulver og ganske lidt salmiaksalt. For mig som er lakridselsker var det en fantastisk oplevelse

    Svar
    • I princippet kan man jo bruge alle væsker men bruger man mandelmælk i stedet for kokosmælk bytter man et fuldfedt produkt til et fedtfattigt. Det går ud over smag, konsistens og mæthed.

      Svar
  3. Når vi snakker om kokosmælk i denne opskrift. Bliver dåsen rystet? Eller er det kun den flydende mælk der ligger i ?

    Svar
    • Kokosmælk er “det hele”, dvs. kokosfløden og kokosvandet blandet sammen. Jeg bruger en kokosmælk i karton og den skiller næsten ikke.

      Svar
  4. Tak for inspiration til fin pink morgenmad.

    Jeg brugte brombær i stedet for hindbær, og det blev en super lækker pink chiagrød. Og kardemommen var virkelig et fin tvist, det både duftede og smagte vidunderligt.

    Jeg bliver simpelthen så glad og tilfreds af at spise LCHF-morgenmad fremfor bare havregryn med mælk.

    Svar
  5. God pointe med kokosmælken. Jeg synes det er tydeligt at se (og smage!) forskel på de forskellige brands. Har haft et par uheldige chiagrød oplevelser pga. det.

    Jeg kan til gengæld virkelig anbefale den kokosmælk man kan købe i Aldi. Jeg har aldrig oplevet at den skiller/er klumpet, den er cremet og så koster den altid 9 kr. :) Det er fra deres asia-sortiment.
    Køber gerne en kasse med 12 stk så jeg har til et stykke tid – selvom kokosmælk hurtigt får ben at gå på når man spiser LCHF :)

    Har spist semi-LCHF siden januar i år, og det har været fantastisk! Vi kørte det strikst i godt 2 måneder, før vi gik over i en mere løs version. Min kæreste tabte sig næsten 10 kg, og jeg tabte mig 3-4 kg – Der er også lige godt 30 cm. højdeforskel på os ;) Og nu holder vi vægten. Vi spiser stadig brød og kartofler engang imellem, men når vi gør, går vi efter bedre kvalitet, end tidligere. Vil hellere springe kedeligt brød over, end bare at spise det for at spise det. Ris og pasta er history, og vi savner det slet ikke.

    Jeg sover personligt meget meget bedre, har altid haft problemer med at sove, men kan mærke en helt anden ro i kroppen end jeg har kunnet før.

    Din blog og dine bøger har gjort det rigtig nemt. Både at få inspiration, men også at turde give sig i kast med nogle af de ting, som lyder svære, eller måske spøjse (ref. Æglatte).

    Så tak for det :) Følger fortsat – nok for evigt ;)

    Svar
  6. Har du et alternativ til kokosmælk i, ja stort set alle dine lækre opskrifter, kokos og jeg er nemlig ikke så gode venner ;)

    Svar
    • Fløde, evt fortyndet med en smule vand, synes jeg er bedste bud. Og så vil jeg slå et slag for den Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria. Det er den i karton (se den HER) Den smager rigtig godt og kun meget lidt af kokos.

      Svar
  7. Jeg havde ikke kardemomme, så forsøgte mig med kanel. Kan klart anbefales. Et minut i microovnen og en smørklat = super god morgenmad.
    Tak for daglig inspiration og motivation. Jeg føler, at du har holdt mig i hånden hele vejen gennem en 100% kostomlægning.

    Svar
    • Jeg bruger en blanding. Den extra creamy kokosmælk skiller sjældent men er meget sådan ensartet i det. Det er bl.a. det, der gør den så velegnet her, synes jeg :)

      Svar
  8. Har du egentlig prøvet Santa Marias økologiske kokosmælk (på dåse)?, den har samme fedtindhold som extra creamy. Og jeg går ud fra at det især er fedtindholdet der gør den cremet.
    Ps. tak for en skøn blog, virkelig inspirerende OG nede på jorden :-)

    Svar
    • Ja, det har jeg. Af en eller anden grund er den ikke nær så lækker. Når jeg vælger øko-dåser, vælger jeg hellere Irmas den økologiske eller Änglamarks. De to er virkelig lækre produkter også.

      Og tak for de søde ord! <3

      Svar
  9. Hej
    Jeg har haft det på samme både med chiagrød, men kan også godt lide den nu. Kan grøden godt holde sig på køl til 2-3 dage som portionen svarer til? Tak for en skøn blog

    Svar
    • Det tror jeg såmænd sagtens. Vi er flere, der spiser af den og har næsten altid spist den på to dage. Men jeg kan ikke se, hvorfor den ikke skulle kunne holde sig længere end det. Alternativt kan du jo vente med at røre hindbærrene i, så de er friske på dagen.

      Svar
      • Tak? God ide med at vente med hindbær, måske jeg kan få andre i familien til at smage også, så den ikke skal stå for længe.

        Svar