Chiagrød er et spændende nyt bekendtskab for mig. Og jeg har ellers aldrig kunne lide grød. Faktisk synes jeg, grød er ret ulækkert, medmindre jeg kan få lov at overhælde den med sukker eller ahornsirup. Og hvis det ikke er en mulighed, så har det ingen interesse. Så det har ikke været mig, der har eksperimenteret med diverse kornfrie grød lavet på hytteost eller kokos.
Ingredienser
- 25 g chiafrø
- 1,5 dl kokosmælk exstra creamy fra Santa Maria
- 10 g hampefrø kan udelades
- 0,5 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Bland det hele i en skål og sæt grøden i køleskabet natten over. Chiafrøene suger mere end 12 gange deres egen vægt, så al væsken skal nok blive absorberet.
- Næste morgen rører du den lige igennem, tilsæt evt. lidt ekstra kokosmælk hvis den er for tør, pynter med lidt bær, sylt eller mysli eller spiser den, som den er.
- Fire ingredienser. Det er da nemt, hvad?
Noter
Chiagrød – alternativ til havregrød
Flere af jer har skrevet og spurgt, om jeg ikke nok havde et alternativ til den populære havregrød, og mit svar har været æg. Jeg mener, hvorfor spise grød, når man kan spise æg? Og det er jo et slående eksempel på, hvor uindviet, jeg er omkring det der med grød.
Til gengæld har jeg ledt efter en måde, hvorpå jeg kunne få flettet flere chiafrø ind i min kost. Jeg har jo set Hungry for Change seks gange efterhånden, og de taler jo så varmt om de her afgiftende “gelatinous fibres” som så at sige suger giftsstoffer til sig og sikrer, at de passerer igennem systemet.
Da jeg var i Thailand i januar, læste jeg Alejandro Junger’s bog CLEAN (meget inspirerende bog i øvrigt!), som taler om detox i hverdagen.
Og han siger, at det her med juicefaste og lignende er jo fint nok, og det frigiver rigtigt nok en masse toksiner. Problemet er, at der ikke er noget til at hjælpe giftstofferne ud af kroppen, og så drøner de bare rundt inde i kroppen, og det er jo endnu mere usmart, end da de var lagret så trygt i fedtvævet. Og derfor skal vi sørge for at få probiotiske bakterier og de her “gelatinous fibres” som chiafrø, aloe vera, etc.
Jeg laver normalt chiagel, som jeg blender i min greenie. Men det er altså ikke hver dag, jeg får en greenie. De fleste dage får jeg bare en grøn juice, og det bliver lidt klamt at røre chiafrø ud i den. Og for at gøre en kort historie lang, prøvede jeg så i dag at starte med en kold chiagrød, og selvom det var en anelse mærkeligt, må jeg indrømme, at jeg blev meget positivt overrasket! Jeg toppede den med en smule hindbærsylt og hjemmelavet nøddemysli. Det gav den lidt struktur.
Chiagrød – sukkefri, mælkefri og fyldt med fibre
Chiagrød indeholder hverken mælk, æg, sukker eller sukkererstatning, den er spækfyldt med fibre, essentielle fedtsyrer og endda også lidt protein.
Jeg er dog ikke parat til at lade den erstatte min morgenmad helt, men ser det mere som et supplement til mine æg. En slags morgenmadsdessert, om man vil.
Og så er det nemt! Grøden skal nemlig laves dagen før og kan spises direkte fra køleskabet. Så det er jo den ideelle morgenmad til dem, som har travlt om morgenen.
Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamelinks
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin!
Kan man bruge noget andet en kokosmælk?
Kan ikke tåle kokos
Chiagrød kan laves med alle slags væske, så hvilken som helst slags du foretrækker.