Skal der kage på bordet i weekenden, kan jeg anbefale denne dejlige cheesecake. Det gode ved cheesecaken er, at den kun kræver ganske lidt sød smag, og den derfor nemt kan laves i en Low Carb / Keto version. Den traditionelle kiksebund i kagen er erstattet af en nøddebund med næsten karamelagtig smag og selve ostemassen behøver ikke en hel masse sødt.
Cheesecake
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Bund
- 100 g mandler
- 100 g pekannødder
- 2 spsk Sukrin Gold (reklamelink)
- 150 g smør smeltet
Ostemasse
- 4 blade husblas
- 300 g flødeost naturel
- 2 dl cremefraiche 38%
- 1-2 stk øko-lime skal og saft herfra
- 1 tsk vaniljepulver
- 2-3 spsk SukrinMelis (reklamelink)
- 2 dl fløde
Pynt fx
- 100 g blåbær
- 75 g usaltede pistacienødder hakkede
- frysetørret havtorn
Sådan gør du
Bund
- Hak mandler og pekannødder groft.
- Bland dem herefter med Sukrin Gold og smeltet smør.
- Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm), smør siderne og fordel dejen heri. Pres den godt sammen.
- Opvarm ovnen til 170 grader og bag bunden i ca. 18-20 minutter. Lad den afkøle.
Ostemasse
- Læg husblas i koldt vand.
- Pisk flødeost med SukrinMelis, cremefraiche, vanilje og limeskal til en jævn masse i en skål. Opvarm limesaften i en lille kasserolle og smelt husblad-bladene heri.
- Pisk de smeltede husblas i ostemassen.
- Pisk fløden stiv og vend den i massen. Fordel det over bunden.
- Stil kagen på køl – minimum 4 timer, men meget gerne natten over!
Pynt
- Pynt kagen med blåbær og hakkede pistacienødder inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Cheesecake – sukkerfri opskrift
Cheesecake er en relativt taknemmelig kage at lave Low Carb. Og da den samtidig er meget fyldig i smagen, rækker et lille stykke kage langt. Denne her ostekage er en af de mere neutrale og sådan en klassisk opskrift på cheesecake, jeg har lavet rigtig mange andre cheesecake med både bær, brownie, key-lime og hvid chokolade.
Du kan vælge at pynte din ostelagkage med røde bær eller lave en lækker bær-coulis til. Jeg har valgt at pynte min cheesecake med blåbær, hakkede pistacienødder og noget frysetørret gejl (havtorn), jeg fandt i mit køleskab. Frysetørrede hindbær kunne også være lækkert eller blot friske bær.
Cheesecaken her er også den oplagte sukkerfri kage til gæster, da den kan laves dagen i forvejen, og det eneste, du skal på selve dagen er at pynte den før servering. Faktisk tror jeg ikke mange vil studse over, at den er sukkerfri!
Fotocredit: Columbus Leth
Dejlig nem at lave 🙌🏻 og smagte skønt. Jeg brugte dog en del mere sukrinmelis end angivet (nok 5 spsk).
Og så blandede jeg 100 g sukkerfrie digestivekiks i bunden 🙌🏻 så blev den lidt mere som en “ægte” cheesecake.
Så god! Vi skiftede pekannødder ud med valnødder. Det gik fint.
kan cheesecaken fryses? :)
Det kan den sagtens👍🏼
Virkelig lækker og nem kage. Må jeg spørge, når du skriver kcal pr. portion, er en portion så 100 g.?!
På forhånd tak.
Mvh. Alette
Hej Alette
Energiberegningen følger portionsangivelserne øverst i opskriften. Så hvis der står at kagen er til 12 fx, er energiberegningen til 1/12 – altså for ét stykke, hvis du skærer den ud i 12 stykker i alt. Håber det giver mening ;)
Tak – jo det giver mening☺️