Cheesecake med bær i små portionsglas


Skøn og hurtigt lavet cheesecake med bær i små portionsanretninger. En rigtig dejlig sommerdessert, som du hurtigt kan trylle frem, hvis du får gæster med kort varsel. Cheesecake er en taknemmelig dessert, når man spiser Low Carb og ingredienserne har du med næsten garanti i dit køkken allerede.

Cheesecake med bær i små glas - opskrift på lækker portionsanrettet dessert

Cheesecake med bær i små portionsglas

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
30 minutter

Ingredienser

Nøddebund

  • 100 g nødder fx mandler og hasselnødder
  • 50 g smør smeltet
  • 0,5-1 spsk sødning fx Sukrin Gold
  • 1 knsp salt

Flødeostcreme

Topping

  • 200 g blandede bær fx jordbær, hindbær og blåbær
  • krydderurter fx citronverbena, appelsintagetes eller mynte

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  •  Blend/hak nødderne til nøddemel og bland dem sammen med smør, sødning og salt.
  • Fordel massen i en lille form beklædt med bagepapir.
  • Bag massen i ovnen i 10-15 minutter til den er blevet let gylden.
  • Lad nøddemassen køle helt af og bræk det i mindre stykker.
  • Pisk fløden til skum sammen med sødning og vanilje, det må gerne være til den stive side.
  • Pisk først flødeosten med en smule fløde og vend det sammen med flødeskummet.
  • Fordel nøddebunden i bunden af serveringsglas og fordel cremen ovenpå.
  • Pynt med bær og evt. krydderurter.

Noter

TIP: Cheesecake med smag af koldskål

Tilsæt lidt citron eller limeskal til cremen for en cheesecake, der smager af koldskål. Superdejlig og frisk variant også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Cheesecake med bær i små portionsglas

Jeg er altid underligt tiltrukket af små portionsanrettede desserter. Jeg synes, det ser så delikat og fint ud.

Her er flødeostefyldet lagt ovenpå en knust nøddebund og så er glassene pyntet med friske bær og lidt spiselige blomster. På den måde har man en dessert, der faktisk er lavet af næsten hverdagsingredienser, men som stadig er fin og hyggelig at servere i slutningen af en god middag.

Som altid har jeg brugt så lidt sødning som muligt. Foretrækker du en sødere version, skal du lige smage den til og tilpasse den dine smagsløg.

Cheesecake med bær i små glas - opskrift på lækker portionsanrettet dessert
Cheesecake med bær i små glas - opskrift på lækker portionsanrettet dessert

Invitation til dig🫵🏼

Prøv MadbandittenPLUS gratis i 7 dage!

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Cheesecake med bær i små portionsglas”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,
    Hvad tænker du om at fryse efter punkt 5?
    Og så have bunden klar til en hurtig dessert?
    (Jeg arbejder meget på at forberede til impulsivitet for tiden, med 2 børn under 3 og et ønske om stadig st have plads til “uventede gæster” eller til den dag gæster er inviterede men baby kun vil være på armen mens det storebarn ønsker lego og leg)

    Svar
    • Det tror jeg sagtens du kan. Det er lige før jeg tror, du kan fryse med oste-fyldet på også-

      Og bon courage med to små. Det er jo en hæsblæsende tid, mindes jeg svagt :)

      Svar
  2. Hej Jane

    mumsfilibabs det lyder lækkert, den skal prøves her i weekenden.

    Men hvad er kcal regne stykket på denne? vil helst gerne få den passet ind i mit “regne” stykke :)

    vh mark

    Svar
  3. Den skal prøves til sommergæsterne. Kan den laves dagen i forvejen eller bliver stykkerne i bunden opblødt?

    Svar
    • Det er jeg lidt i tvivl om for jeg vil også gerne selv lave den til gæster på fredag. Jeg tror, jeg ville lave delene hver for sig og lægge dem sammen kort før servering.

      Svar
    • Jeg lavede et par portionsglas af den her dagen inden hvor jeg også lagde det samme, og oplevede ikke at bunden var opblødt eller snasket :)

      Svar
    • Ja gluten findes kun i kornprodukter og her bruger vi nødder i bunden i stedet for mel og derfor er den helt naturligt glutenfri :)

      Svar