Cheeseburger-suppe. En hvidkålssuppe, som børn og voksne guffer i sig? Jeg ved godt, at det lyder lidt skørt – og endnu skørere, at den skulle smage af cheeseburger, men det er faktisk sådan, det er.

Cheeseburgersuppe
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 150 g bacon
- 500 g hakket oksekød
- 50 g løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g hvidkål
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk cayennepeber
- 8 dl oksebouillon gerne den hjemmelavede
- 40 g koncentreret tomatpuré
- 100 g cheddar revet
- 200 g flødeost naturel
- smør eller kokosolie til stegning til stegning
Drys
- 100 g cheddar revet
Sådan gør du
- Skær bacon i tern og steg det sprødt. Fisk de stegte bacontern op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Brun oksekødet på panden i baconfedtet, til det er gennemstegt.
- Hak løg og hvidløg fint. Snit hvidkålen helt fint på et mandolinjern eller evt. i foodprocessor.
- Opvarm smør eller kokosolie i en suppegryde og steg først de hakkede løg og hvidløg heri, til løgene er blevet klare.
- Kom det brunede oksekød, inkl. stegefedtet i suppegryden til løgene sammen med det fintsnittede hvidkål, krydderier, bouillon, tomatpuré, cheddar og flødeost.
- Vend det hele godt sammen og lad det koge op.
- Skru ned for temperaturen og lad suppen simre i 20-30 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Drys med de sprødstegte bacontern og revet cheddar på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Cheeseburgersuppe – gør det nemt at spise hvidkål
Denne low carb cheeseburger-suppe er en amerikansk opfindelse (selvfølgelig er det det), og den har gået sin sejrsgang på de amerikanske low carb blogs. Og med rette. For den smager simpelthen forrygende.
Og det vilde er at den er fyldt med hvidkål men fordi suppen smager så fremragende, ryger hvidkålen lige ned. Og hvidkål er jo både sundt og budgetvenligt.
Den er fyldt med saft og kraft og masser af smag, og den er en af Silas’ og Vegas absolutte favoritsupper. Hvis du vil se mit store udvalg af forskellige supper, kan du finde alle suppe-opskrifterne her.
Hvis du ikke lige er i humør til suppe og er ude efter en god snasket burger, kan jeg virkelig anbefale Keto-burger med chorizo og guacamole.
Low carb cheeseburger-suppe – populær hos voksne og børn
Jeg har puttet opskriften i MADGLAD, hvor flere af vores familiefavoritter gemmer sig. Hvis du ikke har bogen endnu, synes jeg, du skal anskaffe dig den. Den er fyldt med nemme hverdagsopskrifter, der er hurtigt lavet og som smager godt og mætter godt.
Køb MADGLAD her: MADGLAD hos saxo.com (reklamelink)
Billederne er taget af Columbus Leth.
Jeg laver den med halv mængde væske og spiser den som gryderet, smager himmelsk.
Ej den er altså stadig go’ :D
Jane, jeg så på et tidspunkt en video i mit feed på low carb lasagna soup fra en eller anden US influencer… den er selvfølgelig blevet væk for mig.. men jeg gad godt en Jane version :D hint hint :D
Hehe sådan en har jeg faktisk liggende klar i kladderne. Jeg har bare ventet på, at det skulle blive efterår og suppesæson til at udgive den. Jeg lægger den ud i næste uge :)
Sådan!!! 😁😁😁
Det vil jeg glæde mig til!
Hej.
Kan den færdige suppe genopvarmes et par gange og evt fryses ned?
Måske ja, jeg synes ikke det er den mest velegnede til det men hvis det kun er til eget brug så synes jeg godt, det kan gå.
Jeg har kigget længe på denne opskrift. Igår serverede jeg den for gæster som hverdagsmad, og de fleste var virkelig begejstrede. Og i øvrigt en lækker måde at få spist noget mere kål. Det passer så godt i denne ret.
Hej Jane. Det ser rigtig lækkert ud. Jeg har et spidskål der trænger til at blive brugt, tror du det kan bruges?
Ja men jeg vil nok først putte det i henmod slutningen, for det har jo noget mindre struktur end hvidkålen.
Lige startet på low carb/Keto igen. Havde helt glemt hvor fantastisk den her smager 😋
Og det bedste er, at det gør det meget nemt at starte op igen, da 1 opskrift er til hele 7 måltider. Så den er røger ind til aftensmad i går og i dag og til madpakken i dag og i morgen og så er der lidt til fryseren. Keeping it simpel sådan lige i starten for at komme godt igang ;)
Tak for alle dine fantastiske opskrifter. Glæder mig til at dykke ned i dem igen
Ja det er fantastisk med det simple. Det er virkelig også mit bedste ‘hack’ til at gøre det nemt og realistisk❤️
Hvilken bacon bruger du… jeg syntes ofte det bacon jeg køber ikke efterlader så meget fedt, at man kan benytte det til at stege videre… Så har du nogle anbefalinger til bacon?
Jeg køber alle mulige forskellige. Jeg har ikke et foretrukkent mærke…
Det smager vanvittigt godt – nem comfort food, når først kålen er snittet..
brugte rødkål istedet for hvidkål (hvad køleskabet formåede) – det gav en dejlig pikant lilla farve til suppen :-)
Jeg synes den smager rigtig godt, men hold da op hvor er der mange kalorier i
Synes du? Jeg synes det er meget passende. Når man kun spiser 2-3 måltider om dagen, skal der jo noget energi ind.
Hej Jane,
Lækker opskrift!
Må jeg spørge hvilken foodprocessor du bruger, tænker du har mange erfaringer indenfor dette som kunne hjælpe mig i junglen af maskiner på markedet :-)
På forhånd tusind tak!
Hej Ditte
Jeg har i mange år haft en Magimixc Foodprocessor og det er et virkelig godt produkt. I de sidste par år har jeg dog fået en Thermomix, som fuldstændig har fjernet behovet for både foodprocessor og blender, så disse to faktisk bare står og samler støv i kælderen. Thermomix kan hakke men ikke snitte, som foodprocessoren kan, så her har et mandolinjern, jeg bruger, hvis det er vigtigt med snitningen.
Håber det kan hjælpe dig lidt videre :)
Hej Bandit.
Har længe fulgt dine opskrifter, og er ret vilde med dem. Godt lavet!
Nu fik jeg prøvet denne Cheeseburgersuppe og den smager fantastisk. Jeg vil ikke sige cheeseburger er det første jeg tænker når jeg spiser den. Men det smager lækkert, og det er jo det vigtigste. Synes heller ikke der var meget suppe over den jeg fik lavet i hvertfald, trods jeg synes jeg fulgte din opskrift.
Så prøvede at lave lidt ved den, igen ikke at der var noget galt med smagen overhovedet! Savnede lidt mere suppe og jeg er en person der er ret vild med ramen, som jeg savner lidt.
Så startede med at tage en god suppeske fuld af din cheeseburgersuppe i en anden gryde, samt 2-3 dl hjemmelavet hønse builon og kogte det lidt sammen, uden at tabe væske.
Derefter i en ramen skål rev 1 hel squash på langs, smed suppen over og toppede med et blødkogt æg.
Selvfølgelig med noget ekstra revet cheddar over og baconbits.
Det kan varmt anbefales.
Mvh Bjørn
Keep up the good work!
Hej Bjørn
Hvor lyder det lækkert!
Måske kan denne opskrift på ramen blive dit næste eksperiment :)
Hej Jane !
Jeg har adskillige gange lavet cheeseburgerfadet med stor succes. Derfor er det mig naturligvis særdeles nærliggende at lave suppen her også. Jeg har dog taget lidt tilløb, da suppe ikke just falder i god jord herhjemme. Det er åbenbart ikke mad ? Nå, men nu har jeg så besluttet at den altså skal laves alligevel ! :) Jeg vil dog høre dig, om du kan anbefale en god oksefond. Jeg kommer ikke til at lave den selv og jeg oplever ofte at fonden kan gøre udslaget for det færdige ‘resultat’ alt afhængig af dens smag og kvalitet.
De bedste hilsener
Kirstine
Hej Kirstine
Du kan fint købe en oksefond. Jeg ved ikke om der er store forskelle på dem. Jeg vælger de flydende, koncentrede oksefond (dem i de små flasker). pt. har jeg Irmas i mit køleskab. Den giver superlækker smag.
Håber du får succes med suppen :)
Tak for en skøn opskrift. Jeg lavede dog suppen på hjemmedyrkede tomater, hvilket smagte helt fantastisk. Mine drenge er ikke pjattet med kål, så det blev tilbehør i rå form i min portion, som også var mega lækkert. Mine drenge var pjattet med suppen…?
Med venlig hilsen
Sara
Årh hvor skønt. Og endnu mere skønt med hjemmedyrkede tomater. Det håber jeg at kunne få til næste år ❤️
Glæder mig til at lave denne suppe i aften. I dine opskrifter, hvor du skriver revet ost, her cheddar, river du selv osten eller køber du osten færdigrevet ? :-)
Jeg river den selv. De smager hundrede gange bedre (og jeg slipper for stivelse/kartoffelmel, som de putter i de revede oste)
Kan man bruge spidskål i stedet for hvidkål?
Det tror jeg sagtens :)
Denne opskrift har i årevis været favorit herhjemme! Ungerne elsker den, og vi spiser den over flere dage. Det er så fedt med store portioner, for det sparer tid i hverdagen!
Nu er jeg kommet på madlog.dk og vil tilføje retten, men mangler kalorieangivelse, ligesom du har på retterne i Keto-bogen.
Er jeg så heldig, så du hurtigt har beregningen på fingerspidserne?
Tusind tak :)
Nej desværre men du skal bare oprette den som opskrift i madlog, så får du alle de informationer, du skal bruge :)
Den smagte fantastisk, men en kæmpe portion, så vil høre om den kan nedfryses?
Mvh michala
Vi plejer bare at spise den i flere dage. Jeg tror dog godt den kan fryses også.
Den kan sagtens fryses, det har vi gjort flere gange.
Hej!
Hvilken flødeost bruges? Har i noget tid undret mig over hvilken flødeost er optimal til keto-madlavning :)
Bare en hvilken som helst, der ikke er light. Jeg veksler lidt mellem Philadelphia og Buko Flødeost naturel.