Charlotte – fra tanker om fedmeoperation til vægttab på 42 kg


I dag vil jeg præsentere dig for Charlotte. Charlotte troede engang, at gastric bypass (fedmeoperation) måtte være hendes eneste vej ud af livslang overvægt. Men heldigvis faldt hun over Kickstart-forløbet, og det ændrede fuldstændig kursen på hendes liv. I dag kan du læse om hendes vej mod et vægttab på indtil videre 42 kg – og se en video, hvor hun selv fortæller om det.

Charlotte lærte jeg at kende, da hun var med på mit allerførste Kickstarthold i januar 2017. Hun var sød og nysgerrig og reflekterende, og det er hun stadig i dag.

Da jeg efter de fire ugers forløb, sad og læste deltagernes evalueringer igennem, faldt jeg over Charlottes, hvor hun skrev dette:

For mig personligt har det været et afgørende forløb. Det har virkelig trængt helt ind til forståelsen af mig selv, både i krop og psyke. Da jeg ved en tilfældighed faldt over dette forløb på nettet, var det faktisk en dag, hvor jeg undersøgte muligheden for en gastrisk bypass. Så fortvivlet var jeg over min vægt og alle de nederlag jeg har haft i forsøget på at ændre den.

Jeg kan slet ikke med ord beskrive for dig, hvor taknemmelig jeg lige nu er for, at jeg ”faldt” over dig på nettet den dag, og at du sneg ind imellem tankerne og fik mig til at tænke…”ok…det er så også allersidste skud i bøssen…”. Tak….af hele mit hjerte TAK. Jeg kan ikke længere huske hvornår (hvis nogensinde), jeg har haft det så godt som nu.

Fem måneder senere lavede hun så denne update. Sikke en milepæl.

Og for et par måneder siden, dvs. lidt mere end 1,5 år efter hun startede på Kickstart, skrev hun til mig, at hun havde rundet -40 kg.

Tror du lige, hun var glad? Eller er glad, for det går jo strygende.

Over jul og nytår røg, der lige et par kilo mere, så vægten nu har rundet minus 42 kg.

Se lige billederne herunder! Wow! Jeg synes, hun ser 10 år yngre ud!

Vægttab med KETO - Charlotte tabte 42 kg

Og tjek lige: De gamle jeans – ovenpå en flyverdragt men stadig for store! Det er da et vægttab, der er til at tage og føle på!

Vægttab med KETO - Charlotte tabte 42 kg

Her fortæller hun selv om at nå de første 40 kg:

40 kg…. Når jeg siger det kan jeg godt høre, at det er meget, men det giver altså alligevel et andet og mere tydeligt billede, når jeg sætter volumen på tallet.

40 liter mælk

80 pakker bagemargarine

160 pakker smør

200 poser mandler fra netto

533,33 poser Øffer flæskesvær

Det er ski da en del.

I starten gik det lynhurtigt!

Jeg har været 21 måneder om at nå de 40. Altså knap 2 kg om måneden.

Til en start gik det godt nok hurtigt….og tro mig….jeg havde meget hurtigt fat i den helt store lommeregner og regnede mig frem til, at jeg med den hastighed snildt ville kunne nå 45 kg det første år, og jeg var SÅ klar til det. Troede jeg i hvert fald.

Men gudskelov, kan jeg sige nu, gik det ikke så hurtigt.

Overvægten var en ‘tryg flyverdragt’

For mit vedkommende har jeg haft en ret så stor overvægt i rigtig mange år. På godt og ondt bliver den jo også en del af en. Den var en del af mit spejlbillede, den var årsagen til mit garderobeudvalg, den var et symptom på noget, der ikke fungerede, og for mig blev den tilmed (nærmest) et varemærke for en tid. Den blev en “tryg flyverdragt”, jeg kunne have på.

Og selvom jeg kun tre uger inde i forløbet brændende ønskede mig at “lyne flyverdragten af” med det samme, så har det været en gave at kroppen satte sit eget tempo.

Det har givet mig tid til at lære mig selv at kende i en mindre udgave, og det er altså stadig en proces der kører.

Nu er jeg den, andre spørger til råds om vægttab!

Fra altid at have været den, der ikke lykkedes med det skide vægttab, og fra at opleve, at jeg svigtede mig selv den ene gang efter den anden, fordi jeg ikke lykkedes med de kure, jeg prøvede, og fra at være den, som tilsyneladende ikke fattede, hvad der skulle til, har jeg nu forvandlet mig til at være den, som lykkedes.

Jeg er nu den, der har fanget, hvad det hele går ud på, og jeg er nu den, som andre spørger til råds.

Waaauuu…..hvem havde lige troet det….? Jeg var jo bævrende nervøs, da jeg startede, for come on, hvorfor skulle det blive anderledes end de andre gange?

Jeg har endelig lært, hvad det er, der virker for mig. ENDELIG har jeg fundet den vej, der virker for mig, som jeg elsker at være på, som jeg trygt kan følge uden sult og cravings, og som stille og roligt bærer vægttab med sig.

Hvor fedt er det lige…?

Det er jo ret fantastisk!

Og ved du hvad? Fra at have været en, der ofte gemte sig lidt væk og som helst ikke lod sig fotografere, satte hun sig nu ned og lavede en video, hvor hun fortæller om sin proces. Og det illustrerer bare så fint, at hun nu har ‘taget den beskyttende flyverdragt af’ og tør stå frem foran verden.

Og det gør mig simpelthen så glad på hendes vegne.

Har du lyst til at høre Charlotte reflektere over sin rejse mod minus 40 kg, kan du gøre det her:

Vil du høre mere til Charlotte, kan du melde dig ind i hendes gruppe på Facebook, som hedder LCHF Hver-dag
Vil du vide mere om det Kickstartforløb, der hjalp Charlotte i gang, kan du læse mere om det her: Kickstart – online forløb 

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Charlotte – fra tanker om fedmeoperation til vægttab på 42 kg”

Skriv en kommentar

  1. Yaaayyy, sejeste Charlotte!! Oplever også selv det der med at gå fra ikke at være på et eneste billede, stirt set, de sidste 10-15 år til gerne at være med og endda begynde at tage selfies – til mine ungers store morskab ? Hvem skulle ha’ troet det..

    Svar
  2. Hold fast, hvor er du sej Charlotte. Jeg bliver så imponeret, hver gang jeg hører/læser om mennesker, der i den grad formår, at hanke op i sig selv og tage ansvaret for deres eget liv. :-)
    Jeg har aldrig selv prøvet at være så overvægtig, så jeg kan helt sikkert ikke sætte mig ind i udfordringer/problemer der er med de mange ekstra kilo, der skal slæbes rundt på. Keep up the good Work :-)

    Svar