Champagnecocktail med pink grape og rosmarin


Denne champagnecocktail med grape og rosmarin er en super lækker og festlig drink med gin og champagne, der fungerer godt som velkomstdrink. Vi får stort set altid et glas bobler som velkomstdrink til nytår, men i år har jeg planer om at servere denne cocktail med champagne i stedet.

Champagnecocktail med pink grape og rosmarin

Champagnecocktail med pink grape og rosmarin

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

 • 6 cl grapejuice gerne pink grapefrugtjuice
 • 1-2 cl simple sirup (sukkerlage) kan udelades men den runder den fint af
 • 5 cl gin fx Hendricks
 • 2 dråber angostura bitter kan udelades
 • champagne eller crémant

Pynt

 • 1 kviste frisk rosmarin
 • 1 skive rød grape til pynt
 • isterninger

Simple sirup (lille flaske til 6-8 drinks)

Sådan gør du

Simple sirup

  LÆS TEKSTEN OM SIMPLE SIRUP UNDER OPSKRIFTEN!

  • Kom Sukrinmelis/sukker i en lille gryde med vand og kog op. Lad sødningen opløses og massen tykne let.
  • Lad det køle helt af. Der kan evt. tilsættes frisk rosmarin under kogning/afkøling, hvis man ønsker mere rosmarinsmag i sin drink.
  • Hæld på en lille flaske og opbevar udenfor køleskab.

  Champagnecocktail

  • Kom grapejuice, simple sirup, gin og isterninger i en shaker eller en kande og shake/rør godt rundt så drinken bliver dejligt kold.
  • Hæld drinken igennem en si i et glas.
  • Pynt med rosmarin og en skive grape og top op med champagne.

  Egne noter som Plus medlem

  Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

  Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

  Lækker drink med champagne

  Jeg er ikke den store drinks-drikker, men denne champagnecocktail er lige mig. Da jeg boede i Paris i mine unge dage var vodka-pamplemousse min drik. Pamplemousse betyder grape på fransk. Så jeg har et virkelig stærkt og positivt anker til smagen af grapejuice.

  Frugtjuice er dog ikke rigtigt en del af min kost længere, men det er alkohol jo sådan set heller ikke, og på den måde er der jo kompromiser forbundet med at holde en god fest.

  Server den sammen med små salte snacks som fx de lækre sojaristedemandler eller til det overdådige tapasbræt.

  Og husk lige at læse afsnittene under opskriften, hvor jeg giver tips til byttehandler og andre ting, du skal være opmærksom på, når du laver denne champagnecocktail.

  Om simple sirup uden sukker (og med sukker)

  Simple sirup er en sukkerlage, som bruges i cocktails til at søde med. Jeg har lavet den med SukrinMelis efter et indledende fejlslagent forsøg med Sukrin Gold. Her størknede Sukrin Gold til en fast karamelagtig masse i bunden af flasken, jeg hældte den over i. Om det var pga. krystaliseringen, eller fordi jeg puttede den i køleskab, tør jeg ikke sige.

  I mit andet forsøg brugte jeg SukrinMelis, og samtidig puttede jeg den ikke i køleskab men opbevarede den på hylden. Det gik bedre.

  Kan jeg bytte…. i denne champagnedrink?

  Du kan selvfølgelig lave simple sirup med almindeligt sukker også. Bare byt Sukrin til sukker i forholdet 1:1. Og den kan også udelades helt, hvis du kan lide en syrlig drink, eller du kan bruge et par dråber stevia til lige at runde smagen af.

  Grapejuice kan i øvrigt byttes til tranebærjuice eller granatæblejuice – begge dele er superlækkert og frisk også.

  Bryder du dig ikke om gin, kan du bruge vodka.

  Jeg ved ikke, om nogen har brug for at høre dette, men frugtjuice er jo ikke velegnet på Keto. Det er alkohol i de mængder, jeg drikker dem til nytårsaften i øvrigt heller ikke🙈

  Lav champagnecocktail til mange

  Opskriften er til 1 person, men hvis du skal lave denne til mange, fx hvis I bliver et større selskab, kan du blande ingredienserne, undtagen champagne sammen i en kande, så det er klar til servering. Ved servering hælder du det så i serverringsglas og topper op med champagne.

  Champagnecocktail - opskrift på dejlig drink med champagne

  Vil du have flere drinks?

  Prøv også den friske French 75, som også er dejlig til velkomstdrink. Eller se alle mine forslag til sukkerfrie cocktails her: Sukkerfrie cocktails

  Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

  Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

  Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

  Prøv MadbandittenPLUS her >>

  I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

  Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

  Prøv kostplanen her >>

  Mød Madbanditten

  Jane Faerber

  Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

  Se mere

  11 kommentarer til “Champagnecocktail med pink grape og rosmarin”

      • Men det er jo en champagnecocktail 😁 Vi må tales ved efter nytår – der kommer i hvert en del flere bobler i min 🍾🥂
       Godt nytår til dig og tak for de mange inspirationer – du har reddet mit humør og livslyst siden min diabetesdiagnose for to år siden!
       Jeg så endeløse rækker af mager og trist mad for mig, til jeg opdagede dine opskrifter ❤️❤️❤️

      • haha så sandt. Jeg må øge champagnemængden for at gøre den fortjent til det fine navn.

       Og så fedt for dig Anja. Det er en stor fornøjelse at have fulgt med på sidelinjen og se hvordan du trives med kosten. Simpelthen så dejligt at slippe for det kedelige fedtfattige mad.

       Rigtig godt nytår – spændende hvad det år kommer til at bringe❤️❤️

  1. 5 stars
   Lyder lækker. Vil servere den for mine gæster til nytår. Hvis corona ikke får sat en stopper for arrangementet. Så vil jeg drikke den selv…

   Svar
    • Hvor skønt. Vi fik den også og den faldt i god smag hele vejen rundt. Jeg elsker den syrlige grape. Senere på aftenen lavede jeg en med granatæblejuice. Det var så ulækkert. Det gør jeg aldrig igen😅😅

     Svar