Hjemmelavet hasselnøddemælk


En af efterårets absolutte topsnacks hjemme hos mig er hasselnødder. Har du nogensinde smagt hasselnødder plukket fra busken? Jeg husker den smag fra min barndom, selvom jeg ikke lige kan placere hvorhenne jeg har været i nærkontakt med en hasselnøddebusk. Måske i mine unge spejderdage, hvor vi spiste alt vi fandt. Jeg husker smagen som mild og god.

De nødder, vi køber i supermarkedet, er et godt stykke fra den smag. Medmindre vi udbløder dem og tørrer dem forsigtigt. Jeg har tidligere skrevet om min kærlighed til udblødte valnødder, og nu er turen altså kommet til hasselnødderne.

Udblødte hasselnødder

Det er ganske nemt. Læg nødderne i koldt vand natten over og skyl dem rene næste dag. Du vil se, at vandet er blevet brunligt i det. Ved at udbløde dine nødder, fjerner du nøddernes fytinsyre og gør dem nemmere for dig at fordøje. Nødderne får desuden en meget mildere smag.

Du kan spise dem, som de er, eller du kan tørre dem i ovnen i et par timer ved 50-60 grader. Det plejer jeg at gøre, og så har jeg denne lækre efterårssnack.

Nødderne skal opbevares på køl, medmindre de er helt gennemtørre.

hasselnøddemælk

Hjemmelavet hasselnøddemælk

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Det hele blendes i foodprocessoren og til sidst sies nødderesterne fra og mælken er klar.
  • Hvis du ønsker en hvidere mælk, kan du afskalle nødderne først. Det havde jeg ikke lige tålmodighed til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Varm krydret chai latte…

Men dette er rent win. For ved du hvad, der også siger efterår? Det gør en varm krydret chai latte. Sådan en der dufter i hele huset. Den kan du selvfølgelig lave helt fra bunden, men du kan også snyde lidt og bruge en af de lækre chai-teer, der findes. Her har jeg brugt Pukkas Vanilla Chai. Den er sød og dejlig. Altså ikke lige så sød som Baressos chaicino. Men det er de færreste, der er det.

Og den er selvfølgelig lavet med hjemmelavet hasselnøddemælk lavet af de udblødte hasselnødder. Jeg laver ind imellem mandelmælk men hasselnøddemælk er mindst lige så dejlig.

Du vælger selv, hvor stor en del hasselnøddemælk, du vil bruge. Jeg har brugt cirka halv mælk, halv vand. Mælken har jeg varmet og skummet i Nespressoskummeren. Det lykkedes mig at få en lille skum på toppen.

Hasselnødderesterne kan du tørre i ovnen til mel. Det er også noget, Henriette har lært mig.

Men 3 in 1. Det er da meget godt gået. Og alt det ud af en pose hasselnødder.

hasselnøddemælk
hasselnøddemælk
hasselnøddemælk

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Hjemmelavet hasselnøddemælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Jeg har forsøgt at finde info om Pukka teens næringsindhold, men jeg kan simpelthen ikke finde det nogen steder – er det noget, du ved noget om? :)

    På forhånd mange tak :)

    Svar
  2. Uhmm det lyder virkelig lækkert :-)
    Kunne godt tænke mig at lave min egen chai, har du mon tid på et tidspunkt til at fortælle hvordan?
    Har fået anbefalet din side af en veninde og har nu prøvet flere af dine opskrifter, og hold nu op hvor er de lækre! Mums med stort Å haha :-)

    Svar
    • Ja selvfølgelig. Jeg skal prøve at få skrevet et separat indlæg om det snarest :-)

      Og tak for roserne. Virkelig dejligt at høre.

      Svar
  3. Årh, jeg er også Chai Latte fan. Har selv kogt min Chai i årevis, men brugt sødmælk. Kan sagtens forestille mig hvor lækker den kan blive med hasselnødmælk. Ih, Jane, du er SÅ inspirerende! :-)

    Svar
    • Det kan du sagtens. Helsekosten har to forskellige som regel, en sødet med agavesirup og en usødet, hvor de desværre har tilsat mandelessens (??), så den smager af marcipan.

      Svar
  4. Nej hvor lyder det lækkert :)
    Jeg har 3 hasselnøddebuske. En helst alm skov hassel som gier små nødder
    og 2 sorter hvor den ene giver aflange nødder og den anden store runde.
    Desværre er det simpelthen et af de dårligste nødde år i mands minde :(
    Tror at den voldsommefrost i Februar ødelagde blomsterne ikke mindst fordi det havde været mildt indtil da.

    Og valnødderne er der heller ikke mange af :(

    Svar
  5. Vi har et par hasselbuske her i kvarteret, men her bor også mange børn, så de er hurtigt rippet. Men sikke de smager dejligt.
    Og så er jeg sådan en chainørd, der laver det selv. Det er ret nemt, og hold op hvor smager det dejligt.
    Hasselnøddemælk har jeg aldrig prøvet, men jeg kan næsten smage, hvor dejligt det vil passe til.

    Svar
  6. Der hvor jeg gik i børnehaveklasse havde vi hasselnødebuske på legepladsen, desværre så husker jeg bedst at vi spiste dem grønne og umodne. Men det var en fest imens det stod på.
    Jeg elsker hasselnødder, desværre så bliver de hurtigt så bitre. Så jeg tror jeg vil prøve dit trick.

    Svar
    • Gad vide, om mit minde også stammer helt tilbage fra børnehaven! Udblødte (hassel)nødder smager helt anderledes end dem, vi køber i pose. Prøv også valnødderne. De bliver helt søde i det. Uhm!

      Svar