I dag byder jeg på en lækker sukkerfri chai latte lavet med mit hjemmelavede chai-krydderi. Kan du ikke næsten dufte det? Jeg elsker simpelthen den der aromatiske duft af kanel, kardemomme, nelliker etc. Det er ren hygge.
Hjemmelavet chai-krydderi uden sukker
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 3 spsk kanel
- 2 spsk stødt ingefær
- 1 tsk allehånde
- ½ tsk peber
- 3 spsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødte nelliker
- 1 tsk stødt muskatnød
Sådan gør du
- Det her er jo den dovne version, kan man sige, for jeg har brugt stødte krydderier over hele linjen. Er du mere tjekket end mig, morter du selvfølgelig dine friske krydderier i din morter.
- Ellers er opskriften ganske nem: Bland alle ingredienser sammen og opbevar i en lufttæt beholder.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Købte chai-blandinger indeholder ofte mere sukker end krydderi, og derfor er de ikke så populære hos mig. I stedet laver jeg mit eget chai-krydderi.
Jeg blander altid et helt glas, så jeg slipper for at stå og jonglere med alle krydderierne hver gang jeg vil have en chai. Lidt som jeg gør, når jeg laver Golden Milk. Det er så dejligt nemt.
Mine børn, især hyggetrolden Vega, elsker at drikke chai. Så sidder hun der i sofaen med en masse puder, en god bog og et dampende glas chai. Hmm… hun minder mig om en, jeg kender… ;-)
Sådan laver du chai-latte
Når du så vil bruge dit chai-krydderi til en lækker chai-latte, har du flere muligheder.
Du kan lavede den cremede jule-chai efter denne opskrift: Jule-chai. Spoiler: den er lavet ligesom den frække men uhørt lækre og populære æg-latte.
Du kan også tage 1-2 tsk af dit chai-krydderi her ovenfor og blende det med 2 dl kogende vand og 1-2 spsk fløde (+ evt. lidt kokosolie) med stavblenderen.
Nogle gange brygger jeg en vanilje-te og bruger den som base og andre gange bruger jeg bare kogende vand. Si herefter drikken igennem en sigte (for at si krydderierne fra, så du ikke får rester af dem i munden), hæld tilbage i et (varmet) glas og drik. Smag evt. til med en anelse sødning, fx Sukrin Gold og drys evt. lidt krydderi eller bare et drys kanel på toppen.
Hej Lene.
Kan denne opskrift bruges til en lækker kold chai-latte? Jeg lavede noget for flere år siden, hvor alle de hele krydderier trak i teen, de dage hvor den stod på køl. Så var det bare at toppe op med mælk og is når man ville have et glas.
Det har jeg ikke prøvet men det tror jeg såmænd godt :)
Hej
Jeg elsker at drikke chai, og leder stærkt efter et godt alternativ. Denne her tænker jeg kan fungere godt, men du skriver den skal filtreres inden man drikker den. Hvad kan man filtrere den igennem, for en diner vel ikke fin nok? Jeg tænker kaffefilter og en tragt men det tænker jeg heller ikke er helt optimalt?
Mvh Laura
Jeg tænker også at kaffefilter fint kan bruges men du kan også bare lade være med at sigte det og bare lade krydderierne bundfalde sig. Det fungerer helt fint også (og det gør jeg i virkeligheden de fleste gange også)
Jeg vil gerne anbefale at tilsætte stjerneanis eller fennikel. Og det bliver langt bedre, hvis man “morter” krydderierne selv og hvis kardemommen er den grønne hele (der kommer altid meget på tilbud op til jul).
Ej hvor dejligt. Nu glæder mig helt til vi skal drikke varme, aromatiske drikke her i vinterhalvåret :)
Vi bruger tit denne dejlige drik som “frokost” i weekenden, hvor morgenmaden er spist senere på dagen end på hverdage. Den tager den lille sult. Vi bruger dog stærk kaffe til krydderierne, hælder hele molevitten i stempelkanden og topper med flødeskum. Fantastisk lækkert og mæthed lige til aftensmaden
Ej hvor dejligt! Jeg havde ikke tænkt at prøve det i kaffe men det vil jeg nu :)
Er kardemomme og kanel lchf?
Ja det kan jeg ikke se hvorfor det ikke skulle være…
Tusind tak for opskrift :) Jeg elsker chai, men det man køber er jo alt for sødt :-/
Mums, det ser lækkert ud, og det er lige perfekt til de kommende kolde måneder.
Og det er en god ide at blende teen med fløden, så det bliver cremet.
Kan man bruge mælk i stedet for vand?
Ja det kan du sagtens :) Ift. LCHF brugte jeg fløde for at minimere kulhydraterne.