Ceviche med torsk


Ceviche med torsk er en superlækker og nem forret, som kan laves i forvejen og som derfor ikke kræver andet end anretning, når først gæsterne er kommet. Faktisk fik vi ceviche til nytårsforret i år, og det faldt i god smag hele vejen rundt om bordet. Kombinationen af smage som lime, ingefær og chili er altså også svære at gå helt galt i byen med.

Jeg havde tern af mango i den, jeg serverede. Dem har jeg udeladt i versionen her for at være tro mod Low Carb/Keto-folket. Men har du det fint med lidt frugttern denne ene aften, vil jeg anbefale dig at putte det i. Den giver simpelthen en dejlig sødme til den syrlige og let stærke forret.

Ceviche med torsk, lime, ingefær og chili - opskrift på lækker og nem forret

Ceviche med torsk

Føj til favoritter Print Pin
4
|
25 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær torsken i helt tynde skiver.
  • Hak chilien fint.
  • Bland saft og skal fra lime, chili, ingefær, salt og peber sammen i en skål.
  • Vend fisk og løg heri og lad det trække i mindst 15 minutter, til fisken er blevet mælkehvid.
  • Skær avocadoen i tynde skiver og fordel den på tallerknerne, anret fisken ovenpå og server med frisk koriander.
  • Dryp med lidt god olivenolie ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Ceviche – rå fisk marineret i lime

Kender du ikke ceviche, skal jeg måske lige forklare, at det er fisk, der er marineret i limesaft, ofte sammen med andre smagsgivere også. Du kan fint bruge andre fisk end torsk. Jeg traver altså rundt i variationer af laks, når jeg skal lave forretter, så for mig var torsken en kærlig afstikker.

Husk at fisken skal have været frosset i mindst 24 timer inden brug. Selv brugte jeg torsk fra Rigtig Mad, som kommer i nogle rigtig flotte stykker.

Ceviche med torsk, lime, ingefær og chili - opskrift på lækker og nem forret

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Ceviche med torsk”

    • Hej Anders
      Her ville jeg lave det hele, undtagen avokadoen på forhånd. Det kunne fx være i løbet af dagen, hvor gæsterne kommer om aftenen. Til aften vil jeg så anrette på avokadoen.

      Svar
    • Rå ørred? Ja mon ikke? Jeg tror egentlig man kan bruge de fleste fisk men rent praktisk har jeg kun selv prøvet med torsk og laks. Og det fungerer i hvert fald super.

      Svar