Ceviche med torsk er en superlækker og nem forret, som kan laves i forvejen og som derfor ikke kræver andet end anretning, når først gæsterne er kommet. Faktisk fik vi ceviche til nytårsforret i år, og det faldt i god smag hele vejen rundt om bordet. Kombinationen af smage som lime, ingefær og chili er altså også svære at gå helt galt i byen med.
Jeg havde tern af mango i den, jeg serverede. Dem har jeg udeladt i versionen her for at være tro mod Low Carb/Keto-folket. Men har du det fint med lidt frugttern denne ene aften, vil jeg anbefale dig at putte det i. Den giver simpelthen en dejlig sødme til den syrlige og let stærke forret.

Ingredienser
- 300 g torsk gerne stadig halvfrossen
- 1/2 rød chili
- 2-3 øko-lime øko, saft og skal herfra
- 8-10 g frisk ingefær revet
- 1 håndfuld frisk koriander
- 25 g rødløg i tynde skiver
- olivenolie bare lidt
- salt og friskkværnet peber
- 200 g avokado
Sådan gør du
- Skær torsken i helt tynde skiver.
- Hak chilien fint.
- Bland saft og skal fra lime, chili, ingefær, salt og peber sammen i en skål.
- Vend fisk og løg heri og lad det trække i mindst 15 minutter, til fisken er blevet mælkehvid.
- Skær avocadoen i tynde skiver og fordel den på tallerknerne, anret fisken ovenpå og server med frisk koriander.
- Dryp med lidt god olivenolie ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Ceviche – rå fisk marineret i lime
Kender du ikke ceviche, skal jeg måske lige forklare, at det er fisk, der er marineret i limesaft, ofte sammen med andre smagsgivere også. Du kan fint bruge andre fisk end torsk. Jeg traver altså rundt i variationer af laks, når jeg skal lave forretter, så for mig var torsken en kærlig afstikker.
Husk at fisken skal have været frosset i mindst 24 timer inden brug. Selv brugte jeg torsk fra Rigtig Mad, som kommer i nogle rigtig flotte stykker.
Kan man godt spise “rå torsk”? – altså – som du skriver i opskriften – anrettes fra “halvfrossen”?
Fisken anses ikke som rå, da den er ’tilberedt’ i limesaften og derved sikker at spise :)
Hvor lang tid i forvejen kan man lave retten – og hvor meget skal laves på forhånd? :-)
Hej Anders
Her ville jeg lave det hele, undtagen avokadoen på forhånd. Det kunne fx være i løbet af dagen, hvor gæsterne kommer om aftenen. Til aften vil jeg så anrette på avokadoen.
Hvor ser det lækkert ud! Tror du man kan bruge ørred? Tak for en helt fantastisk blog :-)
Rå ørred? Ja mon ikke? Jeg tror egentlig man kan bruge de fleste fisk men rent praktisk har jeg kun selv prøvet med torsk og laks. Og det fungerer i hvert fald super.