Ceviche med laks, avocado og mango


Denne opskrift på ceviche med laks, avocado og mango skal du prøve at lave til forret, næste gang du skal have gæster. Så enkel men så fuld af smag!

Ceviche med laks, avocado og mango - opskrift på den lækreste fiskeforret

Ceviche med laks, avokado og mango

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
2 timer 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tag laksen ud af fryseren og lad den tø lidt op. Imens den stadig er en anelse frossen, skærer du skindet fra og skærer laksekødet i små firkanter.
  • Pres limesaften og hæld den i en flad glasbeholder. Hak chili fint og hæld chilistykkerne i limesaften også sammen med 1 tsk salt.
  • Vend laksestykkerne i limeblandingen og sæt hele herligheden på køl i minimum 2 timer.
  • Halver avokado, fjern stenen og skær kødet i tern. Hæld det i en skål.
  • Skær mangokødet i tern (jeg brugte Ann-Christines fine guide til mangoudskæring) og bland dem med avokadoternene.
  • Dræn limesaften fra laksen og vend laksestykkerne med avokado og mango.
  • Fordel blandingen i små serveringsglas eller -skåle og drys med frisk koriander inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mango er jo ikke low carb/LCHF, hvis du skulle være i tvivl, men opskriften her var simpelthen for god til ikke at dele. Jeg lavede den og serverede den til min 40-års fødselsdag, og den hittede hele vejen rundt om bordet.

En anden gang vil jeg dog nok ikke vælge at lave den til et selskab med 12. Man skal jo være mere end almindeligt heldig for at få så mange “perfect avocados”. 4-6 personer vil være mere velegnet, synes jeg.

Jeg har skaleret opskriften ned til 4.

Og i øvrigt behøver man ikke gemme opskriften til man skal have gæster. Søren og jeg spiser ceviche med laks ind imellem til frokost også. I så fald får jeg to portioner ud af opskriften nedenfor.

Ceviche er et udtryk for en kold fiskesalat, hvor fisken er marineret. Her er laksen marineret i limesaft med lidt chili og det giver laksen et sart udseende, næsten som om den var tilberedt. Lidt ligesom i min anden favorit-forret: Limemarineret laks med kapers og rødløg

Ceviche med laks, avocado og mango - opskrift på den lækreste fiskeforret

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Ceviche med laks, avocado og mango”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Ja, det er laksesteaks, og du kan godt spise dem rå, ligesom når du spiser sushi. Af hensyn til bakterier anbefales det, at de har været frosset i minimum 24 timer :)

      Svar