Ceviche med laks, avocado og mango


Denne opskrift på ceviche med laks, avocado og mango skal du prøve at lave til forret, næste gang du skal have gæster. Så enkel men så fuld af smag!

Ceviche med laks, avocado og mango - opskrift på den lækreste fiskeforret

Ceviche med laks, avokado og mango

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
4
|
2 timer 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tag laksen ud af fryseren og lad den tø lidt op. Imens den stadig er en anelse frossen, skærer du skindet fra og skærer laksekødet i små firkanter.
  • Pres limesaften og hæld den i en flad glasbeholder. Hak chili fint og hæld chilistykkerne i limesaften også sammen med 1 tsk salt.
  • Vend laksestykkerne i limeblandingen og sæt hele herligheden på køl i minimum 2 timer.
  • Halver avokado, fjern stenen og skær kødet i tern. Hæld det i en skål.
  • Skær mangokødet i tern (jeg brugte Ann-Christines fine guide til mangoudskæring) og bland dem med avokadoternene.
  • Dræn limesaften fra laksen og vend laksestykkerne med avokado og mango.
  • Fordel blandingen i små serveringsglas eller -skåle og drys med frisk koriander inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 258,85
Kulhydrat 10,03g
Protein 11,13g
Fedt 18,27g

Mango er jo ikke low carb/LCHF, hvis du skulle være i tvivl, men opskriften her var simpelthen for god til ikke at dele. Jeg lavede den og serverede den til min 40-års fødselsdag, og den hittede hele vejen rundt om bordet.

En anden gang vil jeg dog nok ikke vælge at lave den til et selskab med 12. Man skal jo være mere end almindeligt heldig for at få så mange “perfect avocados”. 4-6 personer vil være mere velegnet, synes jeg.

Jeg har skaleret opskriften ned til 4.

Og i øvrigt behøver man ikke gemme opskriften til man skal have gæster. Søren og jeg spiser ceviche med laks ind imellem til frokost også. I så fald får jeg to portioner ud af opskriften nedenfor.

Ceviche er et udtryk for en kold fiskesalat, hvor fisken er marineret. Her er laksen marineret i limesaft med lidt chili og det giver laksen et sart udseende, næsten som om den var tilberedt. Lidt ligesom i min anden favorit-forret: Limemarineret laks med kapers og rødløg

Ceviche med laks, avocado og mango - opskrift på den lækreste fiskeforret

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Ceviche med laks, avocado og mango”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Ja, det er laksesteaks, og du kan godt spise dem rå, ligesom når du spiser sushi. Af hensyn til bakterier anbefales det, at de har været frosset i minimum 24 timer :)

      Svar