Cevapi, eller ćevapčići, er lækre, grillede, krydrede kødruller fyldt med hvidløg og urter. Opskriften stammer fra Balkan-køkkenet men findes efterhånden flere steder i det sydøstlige Europa. Det er en opskrift, der er nem at tilpasse med de krydderier, man lide. Ofte serveres de med brød og ajvar, men brødet har jeg selvfølgelig udeladt her. I stedet får du her min opskrift på cevapi serveret med urte-blomkålsris og selvfølgelig den lækre grøntsagsdip, ajvar.
Cevapi i airfryer, ovn eller på grill
Jeg har lavet mine cevapi i airfryer, men de kan selvfølgelig laves i ovn eller – endnu bedre – på grill også.
Ingredienser
- 150 g hakket svinekød
- 150 g hakket oksekød
- 1 æg
- 0,5 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 tsk paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk pofiber
- salt og friskkværnet peber
Ajvar
- 100 g aubergine
- 75 g rød peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 0,5 rød chili
- 1 stor spsk olivenolie
- 0,5 øko-citron saft og skal heraf.
Blomkålsris med persille
- 300 g blomkålsris
- 1 håndfuld frisk persille
- 0,5 øko-citron saft og skal herfra
Sådan gør du
Cevapi
- Hak løg, hvidløg og persille fint. Evt. sammen i en minihakker.
- Kom hakkekød, æg, løg, hvidløg, persille og resten af ingredienserne i en skål. Ælt det sammen.
- Lad farsen hvile, mens du laver ajvar.
- Form aflange og tynde pølser af farsen og læg dem i airfryeren. Steg dem ved 190 grader i 10 minutter. Vend dem evt. når halvdelen af tiden er gået.
Ajvar
- Skær peberfrugt og aubergine i store firkanter. Pil hvidløget og halver chilien.
- Kom peberfugt, aubergine, chili og hvidløg i din airfryer. Bag det hele i 15 minutter ved 180 grader.
- Blend det hele med olivenolie, citronsaft og skal med stavblender.
- Blend til det har en ensartet masse, smag til med salt, peber og evt. mere citron og/eller sødning og lad det køle af inden servering.
Blomkålsris
- Hak persillen fint og vend den sammen med blomkålsrisene.
- Kom citronsaft og skal ved og vend det rundt, så det fordeler sig.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Krydrede kødruller
Cevapi er lidt i familie med de krydrede kebabspyd, som virkelig også smager godt. De tyrkiske kofta ligger heller ikke langt væk. Fælles for dem er at det er krydret kød, som enten serveres som en lille kødrulle som cevapi eller på spyd som de andre to.
Hvis jeg skal foreslå et alternativ til tilbehør, så prøv enten den lækre taboulé-salat eller den flotte mellemøstlige salat med tahindressing. Yum!
De mellemøstlige retter kan bare noget med krydderierne. Det må man give dem.
Airfryer opskrifter til hele dagen
Mangler du mere inspiration til Keto-mad, du kan lave i din airfryer, har jeg masser af hjælp til det til både morgenmad, frokost, aftensmad og tilbehør. Find e-bøgerne her:
0 kommentarer til “Cevapi med ajvar”