Det er vist ikke gået nogen næse forbi, at jeg er ret vild med pulled pork og mexicansk mad. Her er de to forenet i en lækker omgang carnitas serveret i salat-tacos med topping af avokado og cremefraiche.
Hvad er carnitas?
Det spanske ord Carnitas betyder “småt kød” (af carne som betyder kød). Carnitas er nemlig mexicanskkrydret pulled kød, gerne stegt sprødt enten i ovnen eller på panden. Det er ofte en ret jeg laver, når jeg har lavet en stor portion pulled pork. Det giver nemlig sig selv, når det lækre og møre kød skal varmes op igen, at stege det enten i ovnen/airfryeren eller på panden.
Når det lækre kød fra pulled pork steges i ovn eller airfryer, bliver det sprødt og godt og det er så lækkert i disse små (salat)tacos.
Udstyr
Ingredienser
- 2 kg nakkefilet beregn ca. 150 g pr. person til carnitas
- 3 spsk taco/mexicansk krydderi
- salt
- 2 lime saften herfra
Salat-tacos og tilbehør
- 100 g avokado
- 1 rød chili
- 100 g hjertesalat eller romaine
- 40 g cremefraiche 38%
- frisk koriander
- 1 lime i både
Sådan gør du
Pulled pork (start ved 'carnitas', hvis du har lavet kødet)
- Afpuds nakkefileten. Massér krydderiet + salt godt ind i kødet og pres limesaften over.
- Kom stegen i en slow cooker eller römertopf i ca. 6-8 timer med LOW eller 100 grader i ovnen.
- Kødet er færdigt, når det nemt kan rives fra hinanden med to gafler.
- Gem stegevæsken. Riv kødet med gaflerne og vend det med stegevæsken, til kødet føles saftigt uden at være vådt.
Carnitas
- Opvarm ovnen til 220 grader varmluft og sæt den derefter på grillfunktionen.
- Fordel den mængde kød, du skal bruge (beregn 150 g pr. person) på en bageplade med bagepapir.
- Bag kødet i ovnen i ca. 5-10 minuter eller til det har fået lidt stegeskorpe. Du kan også vælge at stege det sprødt på panden.
Salat-tacos og tilbehør
- Halver avokadoen og skær den i skiver.
- Skær chilien over på langs, fjern frøkernerne med en kniv og snit den fint.
- Server kødet i hjertesalatblade toppet med avokado, fintsnittet chili, cremefraiche og til sidst godt med frisk koriander og et par limebåde.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Carnitas – sprødt svinekød til tacos
Vi spiser virkelig tit carnitas. Pulled pork er jo på min hyppige food-prep-liste og når jeg så har lavet det her bjerg af kød, så er det nemt at tage det, vi skal bruge en given dag. Vi ved aldrig helt hvor mange, der spiser med og på den måde er dette også virkelig praktisk.
Vi spiser det ikke altid som salat-tacos. Tit spiser vi bare carnitas på et bjerg af snittet spidskål og med måske lidt avokado, cremefraiche eller shawaramachili dryppet over. Det er seriøst lækker mad, der med den rette forberedelse ingen tid tager på selve dagen. Love it!
0 kommentarer til “Carnitas i salat-tacos”