Carb crash


Efter en lidt letsindig omgang med kulhydrater i slutningen af vores ferie, har jeg kæmpet for at komme tilbage på sporet. Men det er så lettere sagt end gjort, og jeg når lige frem til 3. dagen, før det kører helt af sporet igen. I går var sådan en dag. Efter en hel uge tilbage på arbejdet, var jeg bare så udkørt. Jeg prøvede at rette op på ubalancen med ekstra fedt og protein, men jeg crashede fuldstændigt og endte med at hælde en hel pose chokoladekarameller i mig. I dag fandt jeg forklaringen på dette irriterende 3-dages fænomen. Carb crash, kalder de det på en amerikansk low-carb side. Det skyldes, at kroppens glykogendepoter er ved at være tømt, men at kroppen endnu ikke har vænnet sig til sit nye brændstof. Og så crasher den.

Det er muligvis en del af forklaringen. Jeg synes også, det handler om trøst/belønning. Det er nemmere at opnå en belønningsfølelse med chokolade end det er med en bjælke ost. Så en del af udfordringen ligger nok også i at finde et low-carb alternativ til den sukkerfyldte chokolade.

En sidste ting er også, at jeg synes, jeg går for langt ned i kulhydrater. Men når jeg ikke spiser gluten, stivelse eller frugt er det faktisk svært at få særlig mange kulhydrater. En ekstra portion nødder kan vises sig at blive løsningen.

Så nu “starter jeg forfra”, selvom jeg ikke er vild med den terminologi. Jeg har det mildest talt elendigt og har rendt på toilettet med diarré natten lang. I dag skal derfor være en dag fyldt med god og nærende mad. Mad af den slags, der kan mærkes helt ind i sjælen. Mere om det senere.

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Hop med på den populære Sommerklar-protokol og brug de effektive retningslinjer til at komme af med vinterkiloene.

Se hvad Sommerklar kan gøre for dig her >>

 

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Carb crash”

Skriv en kommentar