Cajun kylling og anden kreolermad er jo simpelthen så lækkert, og jeg forstår nærmest ikke, at byen ikke flyder over med restauranter, der laver lækkert mad fra dette køkken. Eller hvad ved jeg? Jeg kommer så sjældent ud, at der kunne ligge kreolerrestauranter på hvert gadehjørne uden at jeg ville vide det – haha! Sad but true.
Ingredienser
Kødboller
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 3 spsk pofiber
- 1 håndfuld frisk persille hakket
- 50 g parmesan revet
- 1,5 spsk Cajunkrydderi
- smør eller kokosolie til stegning
Cajun-sauce
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g champignon i tern
- 1 rød peberfrugt i tern
- 1,5 spsk cajunkrydderi
- 3 dl kyllingebouillon/hønsebouillon
- 3 dl fløde
- frisk basilikum til drys
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen og form det til små kugler.
- Steg kødbollerne på en pande i kokosolie eller smør til de er næsten gennemstegte.
- Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og champignon i små stykker.
- Opvarm smør eller kokosolie i en sauterpande og steg løg og hvidløg, til de er klare i farven.
- Tilsæt svampe og peberfrugt og steg videre i et par minutter.
- Kom krydderier, fløde og fond/bouillon på og kog op.
- Lad saucen simre og tykne lidt og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt citron eller sødning for smagsforstærkning.
- Tilsæt kødbollerne de sidste fem minutter.
- Server fx med squashspaghetti eller blomkålsris og drys med basilikum ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Cajun kylling og søde minder
Jeg kan huske at en af de første restauranter, som Søren inviterede mig på, da vi lige havde mødt hinanden for små 20(!) år siden, hed Soul Kitchen eller noget i den retning. De havde jambalaya og anden mad med dejlige krydrede smage. Så sad vi der og var dødforelskede (og sikkert også småberusede, for sådan var livet dengang) og spiste krydret mad og så hinanden dybt i øjnene.
Måske derfor jeg stadig elsker Cajun Kylling. Her har jeg lavet den med kyllingekødboller. Det gav en dejlig, krydret og varmende aftensmad.
Cajun kryderiblanding
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk havsalt
- 1 tsk friskkværnet peber
Urtekram laver en virkelig god Cajun krydderiblanding, så den kan jeg varmt anbefale også.
Jeg er begyndt at lave den bare med hakket kød for en nem variant. Det smager altså også bare godt. Evt med kål i så kan det ikke være meget nemmere 😊 endnu en favorit du har lavet.
Uj hvor lækkert. Og den sovs er nemlig bare så lækker🤤
Kære Madbandit, tak for en dejlig opskrift. Restauranten, som du omtaler, hed Souls. Jeg besøgte den også ofte med min kæreste, og vi nåede hele menukortet rundt! Desværre er den nu lukket, men det var skønt, så længe det varede.
Ja den gjorde nemlig. Så mange gode minder derfra. Ærgerligt at de lukkede…
Denne er en klar favorit hjemme hos os! Så lækker en ret, og skønt med en anden type krydderier i “creolermad” end de gængse danske, italienske, græske og arabiske smage. Nemt at lave en stor portion og fryse ned til travle dage
Ja og nem at variere også efter smag og lyst. Vi er også ret begejstrede for den herhjemme ❤️
Det lyder virkelige lækkert, men jeg forstår ikke helt, når du skriver “resten af krydderiblandingen”. Jeg har sådan en Cajun fra urtekram. Den er jo relativt stor. Så hvor meget, skal man putte i sovsen?
Ha, ja, det kan jeg godt se er lidt uklart. Men med udgangspunkt i min krydderiblanding vil der være ca. 1,5 spsk til kødbollerne og samme mængde til sovsen, og det vil være samme mængde, du kan bruge af Urtekrams lækre cajunblanding :)