Cajun kylling i krydret sovs


Cajun kylling og anden kreolermad er jo simpelthen så lækkert, og jeg forstår nærmest ikke, at byen ikke flyder over med restauranter, der laver lækkert mad fra dette køkken. Eller hvad ved jeg? Jeg kommer så sjældent ud, at der kunne ligge kreolerrestauranter på hvert gadehjørne uden at jeg ville vide det –  haha! Sad but true.

Cajun kylling og søde minder

Jeg kan huske at en af de første restauranter, som  Søren inviterede mig på, da vi lige havde mødt hinanden for små 20(!) år siden, hed Soul Kitchen eller noget i den retning. De havde jambalaya og anden mad med dejlige krydrede smage. Så sad vi der og var dødforelskede (og sikkert også småberusede, for sådan var livet dengang) og spiste krydret mad og så hinanden dybt i øjnene.

Måske derfor jeg stadig elsker Cajun Kylling. Her har jeg lavet den med kyllingekødboller. Det gav en dejlig, krydret og varmende aftensmad.

Cajun kylling - dejligt stærke cajun kødboller med kylling i cremet sovs

Cajun kylling i krydret sovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Kødboller

Cajun-sauce

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen og form det til små kugler.
  • Steg kødbollerne på en pande i kokosolie eller smør til de er næsten gennemstegte.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og champignon i små stykker.
  • Opvarm smør eller kokosolie i en sauterpande og steg løg og hvidløg, til de er klare i farven.
  • Tilsæt svampe og peberfrugt og steg videre i et par minutter.
  • Kom krydderier, fløde og fond/bouillon på og kog op.
  • Lad saucen simre og tykne lidt og smag til  med salt og peber. Tilsæt evt. lidt citron eller sødning for smagsforstærkning.
  • Tilsæt kødbollerne de sidste fem minutter.
  • Server fx med squashspaghetti eller blomkålsris og drys med basilikum ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Cajun kylling - dejligt stærke cajun kødboller med kylling i cremet sovs

Cajun kryderiblanding

  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Urtekram laver en virkelig god Cajun krydderiblanding, så den kan jeg varmt anbefale også.

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Cajun kylling i krydret sovs”

  1. Kære Madbandit, tak for en dejlig opskrift. Restauranten, som du omtaler, hed Souls. Jeg besøgte den også ofte med min kæreste, og vi nåede hele menukortet rundt! Desværre er den nu lukket, men det var skønt, så længe det varede.

    Svar
  2. Denne er en klar favorit hjemme hos os! Så lækker en ret, og skønt med en anden type krydderier i “creolermad” end de gængse danske, italienske, græske og arabiske smage. Nemt at lave en stor portion og fryse ned til travle dage

    Svar
  3. Det lyder virkelige lækkert, men jeg forstår ikke helt, når du skriver “resten af krydderiblandingen”. Jeg har sådan en Cajun fra urtekram. Den er jo relativt stor. Så hvor meget, skal man putte i sovsen?

    Svar
    • Ha, ja, det kan jeg godt se er lidt uklart. Men med udgangspunkt i min krydderiblanding vil der være ca. 1,5 spsk til kødbollerne og samme mængde til sovsen, og det vil være samme mængde, du kan bruge af Urtekrams lækre cajunblanding :)

      Svar