Cæsarsalat-pizza er en virkelig lækker og mættende frokostpizza (den kan naturligvis også spises til aftensmad). Bunden på pizzaen er lavet af den populære kyllingepizza og så er den toppet med den lækreste cæsardressing, salat og parmesan.
Ingredienser
- 250 g kyllingebryst
- 1 æg
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk sød paprika
- 60 g revet mozzarella
Cæsarsalat
- 200 g romainesalat eller hjertesalat
- 4 spsk cæsardressing
- 30 g parmesan i flager
- evt. rød balsamico
Sådan gør du
Kyllingepizzabund
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær kyllingen i lidt mindre stykker og kom den i foodprocessoren sammen med osten. Kør til det er findelt.
- Tilsæt æg og salt og kør, til det er blandet godt.
- Smør farsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bunden i 20 minutter, til den er gylden.
- Tag bunden ud af ovnen, lad den afkøle lidt og smør den med 2-3 spsk cæsardressing.
Cæsarsalat
- Del salaten i grove stykker, fx med hænderne.
- Vend salaten med resten af dressingen og fordel den over kyllingebunden.
- Server med parmesanflager og evt. dryp af balsamico.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pizza med cæsarsalat, simpelt men godt
Nogle gange er det simple bare godt. Jeg har selv lavet cæsardressingen, for min opskrift er jo i al beskedenhed legendarisk god. Men du kan også vælge at købe den. Hvis du laver dressingen selv og de der ansjoser ikke lige er dig, kan du erstatte dem med lidt worcestershire sauce og stadig få en anstændig cæsarsdressing-smag. Men altså, klart bedst med ansjoser.
Kyllingepizza-bunden fungere virkelig godt her. Normalt bager jeg den lidt kortere tid, inden der kommes fyld på og så i ovnen igen. Denne gang har jeg bagt den helt færdig og derefter ladet den køle lidt, før den toppes med dressing og cæsarsalaten. Okay, en lækker omgang, ikke?
Cæsar pizza – en sjov idé
Idéen til cæsarsalat-pizzaen kom fra Instagram, hvor den poppede op i mit feed. Genialt, tænkte jeg. Jeg elsker kyllingepizzaen og jeg elsker en god cæsarsalat. Det kan kun være en vinder at kombinere de to.
Måske skulle jeg have kaldt den Chicken Caesar Pizza – for kyllingen er jo i bunden. Well, well, uanset navn, så er denne altså kommet for at blive.
Er der andre skøre idéer til at toppe sådan en kyllingepizzabund? Byd ind med dit bedste bud og lad mig høre, så tester jeg de sjoveste forslag.
Cæsar-sandwich: Jeg laver flade ‘sandwichbrød’ ud af ‘pizzabunden’. Jeg køber hakket kylling på 400 g og laver portionen til 3 personer (bruger bare 2 æg i stedet for 1,5 ;-)) og vupti skærer jeg den bagte ‘bund’ ud i seks stykker. Og mellem 2 stykker lægger jeg iceberg, parmesanflager og selvfølgelig smurt med den lækre dressing.
Fantastisk – lækkert proteinrigt ‘brød’ :)
Jeg brugte kyllingevaflerne som bund i stedet for. Dem har jeg alitd i fryseren, så det blev en hurtigt og nemt måltid der smagte fantastisk :-)
Genialt – de er også mine favritvafler. Så gode!
Virkelig lækkert! 😄
Hvis nu man ikke har en foodprocessor, kan man så bruge hakket kyllingekød i stedet for kyllingebryst?
Ja det kan du sagtens👍🏼
Ihh altså du gør det bare hver gang !
Det er så fedt at følge dig for du laver de lækreste opskrifter og skaber en ro i mit hoved.
Tak for dig