Cæsarsalat i parmesanskål


Cæsarsalat er jo en populær klassiker og med rette synes jeg. Der er noget med den gode fede dressing og den lækre parmesan, der bare får mit hjerte til at banke.

Jeg laver jo tilfældigvis noget nær verdens bedste Cæsar-dressing. Yes, med ansjoser og det hele, for de SKAL altså i, uanset hvor meget kvalme du får ved tanken om at skulle pille ved ansjoser. Men det færdige resultat vil lide uden – nam nam, siger jeg bare.

cæsarsalat

Cæsarsalat i parmesanskål

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Parmesanskåle

Salat

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader.
 • Riv parmesanosten fint og fordel det i 4 små runde, flade klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. 
 • Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden.
 • Læg nu den smeltede ost henover bunden af en lille skål med det samme. Osten størkner hurtigt, så du skal ikke smøle for meget her. Lad osten køle helt af hen over skålen, så den former sig efter den.
 • Skær eller riv salaten groft og vend med et par gode skefulde af dressingen. Gem resten til servering.
 • Fordel salaten i skålene. Fordel tomaterne ovenpå og drys evt. med lidt ekstra parmesan .

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Opskrift på cæsarsalat serveret i skåle af parmesan

Her har jeg lavet min cæsarsalat i skåle af parmesan. Det er sådan lidt ekstra festligt, hvis man nu fx vil servere den til en af sommerens fester eller bare, hvis man synes, der skal lidt ekstra fest ind i hverdagen.

Cæsarsalat i parmesanskåle - opskrift på hjemmelavet cæsarsalat med den lækreste dressing

Fester og festmenuplanlægning

Apropos fester så skal jeg holde fest i næste weekend og jeg er ved at planlægge menu. Vi bliver 15, så jeg skal forberede lidt i den kommende uge, men det skal du nok komme til at høre mere om.

Har du verdens bedste idé til, hvad der skal være på sådan en lækker buffet, så tip mig gerne i en kommentar herunder!

Cæsarsalat i parmesanskåle - opskrift på hjemmelavet cæsarsalat med den lækreste dressing

Tilsæt selv stegte eller grillede kyllingestykker, sprødt bacon eller avokadostykker efter behov. Der er så mange måder lige at peppe den gode Cæsarsalat ekstra op!

Hvor har du spist den bedste Cæsarsalat?

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Cæsarsalat i parmesanskål”

 1. Kan man evt udskifte ansjoser med asiatisk fishsauce som jo er fermenteret fisk bl a. Knap så ulækkert måske. Giver jo også umami smag

  Svar
  • De to smage synes jeg umiddelbart er ret forskellige. Jeg synes i høj grad, det er anjsossmagen, der giver ‘cæsar-smagen’. Men dermed ikke være sagt at man ikke kunne få en god dressing også med fiskesovs.

   Svar
 2. Sikke en skøn ide med parmesanskåle – det vil jeg lave til gæsterne i næste uge :) Noget jeg er ret glad for at lave (og som mine børn bare ELSKER) er din opskrift på “squash med parmesan”. Den er jo så enkel, men squash og parmesan er jo bare lækkert tilbehør til nærmest alt ;-)
  Og så er der de falske sushiruller; lakseruller med smøreost med masser af friskhakkede krydderurter, tynde agurkestave indeni – eller med wasabi ;-)
  Åh, jeg bliver jo selv helt sulten…

  Svar
 3. En af mine og familiens absolutte favoritter er vitello tonnato eller tacchino tonnato ( kalkun). Det smager vidunderligt og salsa tonnatoen kan også bruges som dip til grøntstænger. Jeg laver den helt enkelt efter en opskrift fra min italienske svigermor. Tun i olie, mayo, citronsaft, kappers og ansjoser, – bledes og smages til med salt og peber. Simpelthen gudespise, guf guf ?

  Svar
  • Årh ja, enig! Vitello tonato er en kæmpe favorit her også!! Kalkun har jeg aldrig prøvet. Er det også i tynde skiver som kalven?

   Svar