Cæsar-dressing


Jeg laver tilfældigvis en uhørt god Cæsardressing og alle elsker en god Cæsarsalat! Og da salaten i sig selv jo er ret simpel, er det dressingen, der har det bærende ansvar for den gode smag.

Cæsarsalat med den bedste Cæsardressing - find opskriften her: Madbanditten.dk

Den bedste Cæsar-dressing

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
5 dl
|
5 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Riv først parmesanen fint.
  • Kom ingredienserne, med undtagelse af olien, i din blender og blend.
  • Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du fortsat blender. Smag til med salt.
  • Hvis du synes, dressingen er for tyk, kan du fortynde den med enten lidt vand eller med mere olie. Hæld overskydende dressing på et glas og gem det i køleskabet.

Noter

ØØØØHM…. ANSJOSER, SKAL DE I?
Ja, ansjoserne skal i! Uanset hvor ulækkert du kan synes, det er at stå og fedte med disse små fisk, så må du ikke udelade dem. Det er ansjoserne, der giver Cæsardressingen sin særprægede smag. Uden dem er det bare… ja, en slags mayonnaise.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Den bedste Cæsardressing

Cæsarsalat, eller måske rettere Cæsarsalat med kylling er også et rigtig glimrende LCHF-valg, når man spiser på café. Salat, kylling, parmesan, fed dressing og nogle croutoner, man enten kan skubbe til side eller bede dem om at udelade. Nice!

Men du behøver ikke tage på café for at spise Cæsarsalat. Her får du nemlig min bedste opskrift på cæsardressing, så du nemt kan lave den selv derhjemme. Her har du også mulighed for at lege lidt med den kendte Cæsarsalat.

Jeg synes fx, at lidt sprødstegt bacon smager dejligt i, og det samme gør avokado. Og dressingen kan selvfølgelig bruges til andre salater og råkost også. Prøx fx Grillet romainesalat med parmesan og bacon.

Har du lyst til at dykke ned i flere af mine hjemmelavede dressinger, kan du se hele kateogorien lige her: Dip, dressing og pesto.

Pep din Cæsarsalat op med en parmesanskål

Prøv at lave hjemmelavede parmesanskåle og server din cæsarsalat deri. Se hvordan her: Cæsarsalat i parmesanskål

Den bedste Cæsardressing - find opskriften lige her: Madbanditten.dk

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

20 kommentarer til “Cæsar-dressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan man erstatte Ansjoserne med benfri sild ? Sådan nogen har jeg nemlig tilfældigvis lige til at ligge 🙂

    Svar
    • Uh godt spørgsmål. Det aner jeg ikke. Normalt bruges anjoser jo pga. deres kraftige umami-smag og jeg aner ikke om benfri sild giver det samme..

      Svar
  2. Hej
    Jeg har besluttet at starte keto fra i morgen med mange forberedelser i dag.
    Er helt ny i den verden:)
    Har lige bagt 2 plader oopsies, der desværre alle hænger (fuldstændigt) i bagepapiret… ved du hvad årsagen kan være?

    Men det værste er desværre denne dressing, som jeg har glædet mig til.
    Er du sikker på 4 SPSK citronsaft?
    Jeg målte alt nøje af, men dressingen er sur og giver ikke plads til smagen af de andre ting.
    Jeg må prøve igen en anden dag – men vil lige høre dig om det er en fejl i opskriften eller om jeg har købt ekstremt sure citroner:)

    Jeg er ellers erfaren i et køkken, bare ikke i keto-køkken (endnu).

    Fantastisk side du har her.
    Har allerede købt ind til flere af dine opskrifter

    Svar
    • Hej Eva

      Oopsies skal du lige lette fra bagepladen, når de kommer ud med en bagespatel eller lign. Så slipper du for at de klistrer fast.

      Jeg har ikke oplevet at dressingen bliver sur men du kan altid tilpasse den (og andre opskrifter) til dine smagsløg. Det er helt fint at gøre :)

      Svar
  3. Den her opskrift skal helt sikkert prøves. Jeg tænker bare om, i stedet for mayonnaise, om man kan undlade den og i stedet putte æggeblommer i sammen med de andre ingredienser og så tilføje olie lidt ad gangen? Så skulle det gerne blive mayonnaise.
    Og hvis ikke, er det så bare sådan en ganske almindelig Graasten/K-salat gul plastictube?

    Svar
    • Godt spørgsmål, det kan da fint være man kan det.

      Og ellers ja, jeg køber oftest bare mayo. Jeg går efter en der er økologisk og uden solsikkeolie.

      Svar
    • Jeg foretrækker at bruge en, der er lavet på rapsolie fremfor solsikkeolie. Men det er generelt og ikke kun til denne opskrift.

      Svar
  4. Lækker dressing. Som min gamle mor sagde: “Den bedste jeg har smagt – og jeg har smagt en del..”

    Jeg har forberedt det dersens ansjos- halløj… Taget et helt glas ansjoser og rørt til mos. Tilbage i glasset igen, så er det nemt at tage 1-2 teskeer, uden at få “fiskefingre”

    Bitten

    Svar
  5. Hej Jane

    Tak for opskriften, det er den bedste Cæcarsalat jeg endnu har fået.

    Hvor mange portioner rækker denne opskrift til?
    Bør jeg have spist det hele efter x gange salat ?

    vh Martin

    Svar
    • Hej Martin
      Jeg har ikke rigtigt gjort dressingopskriften op efter antal portioner. Jeg pøser bare rigeligt på :)

      Svar
  6. Argh – dressingen skilte ? Er der et trick til at undgå det? Jeg fulgte nøje anvisningerne, men måske blev det lidt for varmt i blenderen? Men ét var dressingen pludselig helt flydende. Men den smager godt

    Svar
  7. Hej Jane.
    Salaten er et stort hit uanset for hvem jeg serverer den…..men alle siger bagefter jamen det er jo kun dressingen der er opskrift på,……så måske du skal skrive hvad folk iøvrigt skal bruge.

    Her er min opskrift jeg har delt rundt (til fri deling):
    Cæsar salat med kylling, bacon og avokado fra Madbanditten:

    https://www.madbanditten.dk/caesar-dressing-min-bedste-opskrift/

    – ca. 1 stort romaine hoved – i går brugte jeg 4 små
    – ca. 5-600 gram kylling (som blot steges & skæres i små stykker bagefter)
    – 2-3 avokadoer skåret i små tern (hvis salaten serveres senere gøres dette i sidste øjeblik)
    – ca. 1 pakke bacon (steges hårdt/sprødt og knækkes i små stykker over salaten)
    – 1 pakke parmesan (hel) som rives hen over salaten og som tilbehør
    – 1 pakke parmesan fint revet (optional) men så slipper man for at rive det fint til dressingen

    Mine tilretninger til dressingen (kan laves dagen før og opbevares i køleskabet):
    – Jeg blandede kun kyllingen i dressingen (og vendte således ikke salaten i dressingen)
    ca. halvdelen af dressingen
    – Jeg undlod salt da ansjoserne er salte nok
    – Jeg vil fremover blande ½ olivenolie og ½ smagsneutral olie
    da jeg synes olivenolien kan smage for meget igennem

    Når du samler salaten:
    – først salat i små strimler
    – kyllingen spredes ud over salaten (jeg kværnede peber hen over kyllingen)
    – Avokado spredes ud over
    – Bacon spredes ud over
    – parmesan rives ud over i lind strøm

    Tilbehør: ekstra reven parmesan, resten af dressingen samt hvidløgsbrød (ved jeg godt ikke er LCHF, men måske du Jane har en god opskrift på dette…?)

    Bon appetit.

    MVH Zarah

    Svar