Jeg laver tilfældigvis en uhørt god Cæsardressing og alle elsker en god Cæsarsalat! Og da salaten i sig selv jo er ret simpel, er det dressingen, der har det bærende ansvar for den gode smag.

Den bedste Cæsar-dressing
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 30 g parmesan
- 95 g mayonnaise
- 20 g dijonsennep
- 4 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 4 stk ansjosfileter
- 1 tsk hvidvinseddike smag til
- 1 tsk urtesalt smag til
- 1 dl olivenolie koldpresset
Sådan gør du
- Riv først parmesanen fint.
- Kom ingredienserne, med undtagelse af olien, i din blender og blend.
- Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du fortsat blender. Smag til med salt.
- Hvis du synes, dressingen er for tyk, kan du fortynde den med enten lidt vand eller med mere olie. Hæld overskydende dressing på et glas og gem det i køleskabet.
Noter
Ja, ansjoserne skal i! Uanset hvor ulækkert du kan synes, det er at stå og fedte med disse små fisk, så må du ikke udelade dem. Det er ansjoserne, der giver Cæsardressingen sin særprægede smag. Uden dem er det bare… ja, en slags mayonnaise.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter
Energiberegning
PR. DLDen bedste Cæsardressing
Cæsarsalat, eller måske rettere Cæsarsalat med kylling er også et rigtig glimrende LCHF-valg, når man spiser på café. Salat, kylling, parmesan, fed dressing og nogle croutoner, man enten kan skubbe til side eller bede dem om at udelade. Nice!
Men du behøver ikke tage på café for at spise Cæsarsalat. Her får du nemlig min bedste opskrift på cæsardressing, så du nemt kan lave den selv derhjemme. Her har du også mulighed for at lege lidt med den kendte Cæsarsalat.
Jeg synes fx, at lidt sprødstegt bacon smager dejligt i, og det samme gør avokado. Og dressingen kan selvfølgelig bruges til andre salater og råkost også. Prøx fx Grillet romainesalat med parmesan og bacon.
Har du lyst til at dykke ned i flere af mine hjemmelavede dressinger, kan du se hele kateogorien lige her: Dip, dressing og pesto.
Pep din Cæsarsalat op med en parmesanskål
Prøv at lave hjemmelavede parmesanskåle og server din cæsarsalat deri. Se hvordan her: Cæsarsalat i parmesanskål
Lækkert – den dressing skal prøves. Jeg bruger ofte stegt halloumi ost i stedet for croutoner. Det er også populært hos dem i familien som ikke er på keto
Det værste ved den allerbedste dressing, er at jeg til dato, ikke på nogen restaurant, har fået en ordentlig Cæsarsalat.
Haha ENIG!!💚
Hvor længe kan Cæsar-dressingen holde sig i køleskabet??
Nogle dage vil jeg sige. Hvis den skiller, bør du kunne ryste den sammen igen.
Kan man erstatte Ansjoserne med benfri sild ? Sådan nogen har jeg nemlig tilfældigvis lige til at ligge 🙂
Uh godt spørgsmål. Det aner jeg ikke. Normalt bruges anjoser jo pga. deres kraftige umami-smag og jeg aner ikke om benfri sild giver det samme..
Når man printer den ud, så kommer vejledningen ikke med
Hmmm… det gør den, når jeg printer. Den står side om side med ingredienserne. Gør den ikke det hos dig?
Hvis du vil fejlmelde, er du velkommen til at sende et eksempel til support@madbanditten.dk så kigger vi på det.
SÅ god. Tak! Der er mit første forsøg med hjemmelavet Ceasar-dressing :)
Det er den allerbedste opskrift ?
Mums!
Hej
Jeg har besluttet at starte keto fra i morgen med mange forberedelser i dag.
Er helt ny i den verden:)
Har lige bagt 2 plader oopsies, der desværre alle hænger (fuldstændigt) i bagepapiret… ved du hvad årsagen kan være?
Men det værste er desværre denne dressing, som jeg har glædet mig til.
Er du sikker på 4 SPSK citronsaft?
Jeg målte alt nøje af, men dressingen er sur og giver ikke plads til smagen af de andre ting.
Jeg må prøve igen en anden dag – men vil lige høre dig om det er en fejl i opskriften eller om jeg har købt ekstremt sure citroner:)
Jeg er ellers erfaren i et køkken, bare ikke i keto-køkken (endnu).
Fantastisk side du har her.
Har allerede købt ind til flere af dine opskrifter
Hej Eva
Oopsies skal du lige lette fra bagepladen, når de kommer ud med en bagespatel eller lign. Så slipper du for at de klistrer fast.
Jeg har ikke oplevet at dressingen bliver sur men du kan altid tilpasse den (og andre opskrifter) til dine smagsløg. Det er helt fint at gøre :)
Den her opskrift skal helt sikkert prøves. Jeg tænker bare om, i stedet for mayonnaise, om man kan undlade den og i stedet putte æggeblommer i sammen med de andre ingredienser og så tilføje olie lidt ad gangen? Så skulle det gerne blive mayonnaise.
Og hvis ikke, er det så bare sådan en ganske almindelig Graasten/K-salat gul plastictube?
Godt spørgsmål, det kan da fint være man kan det.
Og ellers ja, jeg køber oftest bare mayo. Jeg går efter en der er økologisk og uden solsikkeolie.
Nogen særlig god mayonnaise til dette?
Jeg foretrækker at bruge en, der er lavet på rapsolie fremfor solsikkeolie. Men det er generelt og ikke kun til denne opskrift.
Sikke en lækker dressing! Tak for opskriften :-)
Lækker dressing. Som min gamle mor sagde: “Den bedste jeg har smagt – og jeg har smagt en del..”
Jeg har forberedt det dersens ansjos- halløj… Taget et helt glas ansjoser og rørt til mos. Tilbage i glasset igen, så er det nemt at tage 1-2 teskeer, uden at få “fiskefingre”
Bitten
Ej hvor et smart trick. Det vil jeg huske. tak :)
Hej Jane
Tak for opskriften, det er den bedste Cæcarsalat jeg endnu har fået.
Hvor mange portioner rækker denne opskrift til?
Bør jeg have spist det hele efter x gange salat ?
vh Martin
Hej Martin
Jeg har ikke rigtigt gjort dressingopskriften op efter antal portioner. Jeg pøser bare rigeligt på :)
Argh – dressingen skilte ? Er der et trick til at undgå det? Jeg fulgte nøje anvisningerne, men måske blev det lidt for varmt i blenderen? Men ét var dressingen pludselig helt flydende. Men den smager godt
Nej det har jeg aldrig prøvet. Mon den kan blende for længe?
Hej Jane.
Salaten er et stort hit uanset for hvem jeg serverer den…..men alle siger bagefter jamen det er jo kun dressingen der er opskrift på,……så måske du skal skrive hvad folk iøvrigt skal bruge.
Her er min opskrift jeg har delt rundt (til fri deling):
Cæsar salat med kylling, bacon og avokado fra Madbanditten:
https://www.madbanditten.dk/caesar-dressing-min-bedste-opskrift/
– ca. 1 stort romaine hoved – i går brugte jeg 4 små
– ca. 5-600 gram kylling (som blot steges & skæres i små stykker bagefter)
– 2-3 avokadoer skåret i små tern (hvis salaten serveres senere gøres dette i sidste øjeblik)
– ca. 1 pakke bacon (steges hårdt/sprødt og knækkes i små stykker over salaten)
– 1 pakke parmesan (hel) som rives hen over salaten og som tilbehør
– 1 pakke parmesan fint revet (optional) men så slipper man for at rive det fint til dressingen
Mine tilretninger til dressingen (kan laves dagen før og opbevares i køleskabet):
– Jeg blandede kun kyllingen i dressingen (og vendte således ikke salaten i dressingen)
ca. halvdelen af dressingen
– Jeg undlod salt da ansjoserne er salte nok
– Jeg vil fremover blande ½ olivenolie og ½ smagsneutral olie
da jeg synes olivenolien kan smage for meget igennem
Når du samler salaten:
– først salat i små strimler
– kyllingen spredes ud over salaten (jeg kværnede peber hen over kyllingen)
– Avokado spredes ud over
– Bacon spredes ud over
– parmesan rives ud over i lind strøm
Tilbehør: ekstra reven parmesan, resten af dressingen samt hvidløgsbrød (ved jeg godt ikke er LCHF, men måske du Jane har en god opskrift på dette…?)
Bon appetit.
MVH Zarah