Denne opskrift på butternut squash suppe er lavet med bagte grøntsager og varme krydderier. Det giver simpelthen den skønneste og lækre suppe med både sødme og bid og som samtidig er fyldt med dejlige, sunde ingredienser. Foruden at ingredienserne er bagt først, hvilket giver virkelig god smag, er de to hemmelige ingredienser æble og et lille nip kanel. Sammen med de bagte grøntsager giver det virkelig dejlig sødme til suppen.
Ingredienser
- 600 g butternut squash
- 200 g gulerødder
- 2 æbler
- 100 g løg
- 20 g smør
- 400 ml kyllingebouillon/hønsebouillon
- 150 g cremefraiche 38%
- ½ spsk stødt spidskommen
- ½ spsk karry
- 1 nip kanel
- salt og friskkværnet peber
- dukkah eller ristet sesam til drys
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Skær skrællen af butternut squash og æble og skær kødet i store stykker. Skræl gulerødder og skær i stykker.
- Skær løg i både.
- Fordel grøntsager og æble på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel stykker af smør hen over.
- Bag i ovnen i 30 minutter – rod forsigtigt i dem undervejs så smørret fordeler sig over alt.
- Hæld alle de bagte grøntsager i en blender sammen med krydderier, bouillon og cremefraiche. Blend godt sammen.
- Kan din blender ikke varme op, kan du overføre væsken til en gryde og varme den igennem der.
- Smag til med salt og peber og server.
- Drys evt. med dukkah eller ristede sesamfrø ved servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Butternut squash suppe med helende ingredienser
Helende er måske et lidt sært ord at bruge om en suppe, men jeg har spist den i en periode, hvor jeg simpelthen havde så ondt i maven og hvor min mave havde brug for næringsstoffer men uden noget, der ville genere mit sarte system. Fibre er det som generer mit tarmsystem mest, så jeg har skrællet både butternut, gulerod og æble. Det behøver du ikke gøre, hvis ikke dette er dit problem.
Her foruden er basen i suppen min hjemmekogte bone broth. Bone broth er jo lavet af ben fra forskellige dyr, der simrer i flere timer for at frigøre næringsstoffer som collagen, glukosamin, mineraler og aminosyrer. Det giver en suppe eller en bouillon, som er kendt for sine inflammationsdæmpende egenskaber. Jeg har altid bone broth i fryseren og bruger det stort set altid som base i supper og gryderetter.
Husk protein
Suppen giver ikke et komplet måltid i sig selv, du skal huske at tilsætte en proteinkilde. Det kunne fx være kylling eller hvid fisk. Jeg har både spist den med kyllingestykker i og med torsk.
Suppe med butternut squash
Udover denne butternut squash suppe har jeg spist de bagte butternut squash i andefedt på repeat. De smager simpelthen så dejligt. Og når maven bøvler, er det dejligt at spise noget som er tilberedt og varmt og som ikke generer. Begge dele ville jeg dog med glæde spise uden ondt i maven også.
Har du ingen butternut squash tror jeg fint, at suppen her kan laves med hokkaido. Du kan dog også prøve min hokkaidosuppe her eller se alle mine suppeopskrifter her. Du vil se, at jeg har mange forskellige opskrifter på græskarsuppe og det er fordi jeg synes, at græskar, både hokkaido og butternut squash, giver de lækreste supper.
0 kommentarer til “Butternut squash suppe”