Butternut-fritter med aioli


Den søde smag fra græskar i kombination med den stærke hvidløgssmag fra aiolien er helt uimodståelig. Normalt laver vi hokkaido-fritter, når der skal græskarfritter på bordet, men jeg synes, det er længe siden jeg har set hokkaidogræskar i butikkerne. Butternut squash har de dog stadig her, hvor jeg bor. Heldigvis kan man jo lave lækre sager ud af butternut squash også.

Vores favorittilbehør med butternut squash er ellers græskar-“spaghettien”, som kommer ret tæt på en perfekt kogt al dente spaghettti. Men i dag skulle der altså butternut-fritter på bordet.

Butternut-fritter - pomfritter lavet af butternut squash. Serveret med stærk aioli. Opskrift her: Madbanditten.dk

Butternut-fritter med aioli

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 • Halver butternut squash der, hvor “halsen” slutter og den “tykke krop” starter. Skær skrællen af med en lille skarp urtekniv. Skær kødet i aflange stykker (pomfrit-stykker).
 • Vend pomfritstykkerne i olie, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt og evt. Pofiber. Jeg håbede, at Pofiber kunne give pomfritterne lidt ekstra fasthed eller sprødhed på ydersiden, men jeg synes ikke rigtigt, det hjalp.
 • Bag i ovnen, til de tager farve i kanten. Hos mig tog det ca. 35 minutter.

Noter

Server med aioli. Find opskriften her: Opskrift på aioli

Kan skrællen ikke spises?

Jo, skrællen af græskar kan godt spises, især hvis du har købt øko-græskar.
Når vi laver hokkaido-fritter, laver vi dem med skræl på. Når jeg vælger at fjerne skrællen her, er det, fordi jeg oplever, at skrællen på butternut squash forlænger tilberedningstiden meget.
Især her hvor nogle af fritter er skåret på langs. Laver du butternut skiver i ovn (som fx de lækre mini-pizzaer på græskarbund), kan du sagtens beholde skrællen på.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Butternut-fritter - pomfritter lavet af butternut squash. Serveret med stærk aioli. Opskrift her: Madbanditten.dk

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “Butternut-fritter med aioli”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane

  Jeg har netop købt PLUS – genialt!
  Men er kulhydratindholdet mon korrekt på denne opskrift?

  Svar
  • Ha, både og. Portionsangivelsen er da helt hen i vejret😅 Jeg har sat den op og rettet portionen til. Det lyder mere rigtigt nu. Butternut er desværre en af de lidt tunge græskartyper😔

   Svar
  • Øj så lækkert. Jeg kan levende forestille mig at den salte smag går perfekt i spænd med det søde græskar❤️❤️

   Svar
  • Sådan en ejer jeg ikke men jeg har tit kigget på om jeg burde have en. Min opfattelse af den er at den netop kan bruges til at opnå i hvert fald en form for sprødhed..

   Svar
 2. Et tip jeg fik fra min datter og som jeg altid bruger : lad butternutfritterne lægge i vand ca. 1 times tid og derefter skylles og tørres i et viskestykke. Herefter olie og drysses/vendes i kokos fiber mel – så bliver de sprøde og lækre

  Svar
  • Ja hvor smart. Det gør jeg når jeg laver kartofler i ovn men har aldrig tænkt på at gøre det med græskarfritterne. Men mums, det vil jeg prøve næste gang <3

   Svar
 3. De er vildt lækre! Det virker for mig at vende dem i lidt majsstivelse, så bliver de en del mere sprøde. Det er et tip jeg har i Canada, hvor de bruger det på søde kartofler :-)

  Svar
 4. Har lige lavet dem her til aften, men de blev bare bløde ? Så først til sidst, at det skulle være varmluft. Ved ikke om det har stor betydning?

  Svar
  • Ikke nævneværdigt, tror. Fritterne her bliver ikke sprøde. Det bliver græskar bare ikke på samme måde, som du kender det fra kartofler.

   Svar
 5. Jeg lavede butternut-fritter i sidste uge.
  De blev vendt i olie og derefter i en blanding af malet sesam, fintrevet parmesan, hot hot hot chilipulver og salt/peber….
  Dertil fik vi en dressing af halv mayo og halv fraishe 18%, som blev tilsat hvidløg, timian og en anelse citronskal…

  Hold da helt fest… det var simpelthen så lækkert!

  Og så selvfølgelig en god, stor rib-eye (mandens motto: bøffer, som vejer mindre end 250 g, må betragtes som pålæg – jeg kan dog aldrig spise så stor en bøf. Hehe)

  Resten af “paneringen” fra fritterne brugte jeg dagen efter, hvor jeg vendte skiver af aubergineførst i pisket æg og så i “paneringen”. De blev stegt på panden i kokosolie – de blev utrolig sprøde. Det troede jeg slet ikk var muligt – men jow jow, Fru Gertsen kan skisme nok ????????

  Svar
 6. Jamie Oliver (sorry ;-D) har en genial opskrift på hokaido fritter med skrald på. 1 mellemstor hokaido/græskar. Flæk og fjern frø med en ske. Del den i både. Put 2tsk koriander frø, 2tsk tørret organo, 1/2 tsk fennikelfrø, tørret chili efter behag plus salt og peber i en morter og knus det . hæld det i en skål med 1spsk olivenolie og 1fed knust hvidløg og vend hokaido grundigt i urteblandingen! Det skal dække dem helt. læg stykkerne ved siden af hinanden på en badeplade med skralden nedaf. steges i oven i ca 30 min. ved 200 gr.. SÅ gode.. Også god til butternuts

  Svar
 7. Man kan også bage skrællerne på en bageplade for sig (med salt og peber og evt. krydderier), så bliver de som en slags lækre chips, og som bonus undgår man madspild :)

  Svar
  • Græskar indholder 10-12 g kulhydrat pr. 100 g, tror jeg, så hvis man gerne vil skære helt ned i kulhydraterne, kan man få flere grøntsager for pengene ved at vælge bladgrøntsager eller kål. Om det er tilladt eller forbudt ved jeg ikke. Hvem bestemmer egentlig?

   Svar
  • Det var de dælme også – næsten lige så lækre som sød kartoffelfritter. Årh mand, hvor smager de bare godt altså! :)

   Svar