Butterfly kylling er en virkelig nem måde at få både mør og sprødstegt kylling. Ved at dele kyllingen ned langs ryggen og folde den ud, bliver den mere ensartet stegt. Derudover kan du ofte også korte stegetiden lidt af. Den vil dog altid afhænge af størrelsen på din kylling og din ovn, så brug termometer, hvis du er i tvivl.

Butterfly kylling
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 hel kylling 1400-1500 g
Bagte grøntsager
- 1 squash
- 200 g røde peberfrugter
- 200 g gule peberfrugter
- 2 rødløg
- 1 løg
- 0,5 dl olivenolie
- 2 spsk frisk timian og evt. rosmarin, finthakket
- salt og friskkværnet peber
Harissamarinade
- 3 spsk harissa
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk græsk yoghurt 10%
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær kyllingen op i midten (langs ryggen, ikke brystet) og bræk den helt åben, så bryst-stykkerne møder hinanden og benene kommer ud til hver sin side.
- Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad.
- Drys kyllingen på skindsiden med salt og peber.
- Rør marinaden sammen i skål og smør den godt ind på hele kyllingen.
- Hvis du kan løfte skindet på kyllingen lidt og få noget af marinaden ind under, er det endnu bedre.
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Sæt kyllingen i ovnen. Den skal have ca. 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt (kernetemperatur på 75 grader).
Bagte grøntsager
- Skær alle grøntsagerne i grove stykker og vand dem i en marinade af olie, timian, rosmarin, salt og peber.
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Når kyllingen har været i ovnen i ca. 15 minutter, sætter du grøntsagerne ind under kyllingen.
- Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar. Tag den ud og ryk grøntsagerne op i midten af ovnen.
- Lad kyllingen hvile i 10-15 minutter, imens grøntsagerne steger færdigt.
- Server fx med aioli og ekstra harissa til grøntsagerne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er butterfly-kylling?
En butterfly kylling, eller sommerfugle-stegt kylling, er en hel kylling, som er delt langs ryggen og brækket helt åben, så bryst-stykkerne møder hinanden og lårene kommer ud til hver sin side. Derved ligner kyllingen næsten en sommerfugl og deraf navnet.
Hvis du får delt din kylling langs brystet, sker der ikke så meget ved det. Jeg kan se andre steder på nettet, at der ikke helt er enighed om, hvordan sådan en butterfly-kylling skal deles.
Hel kylling marineret i harissa
Jeg har marineret min butterfly kylling i en harissa (chili)-marinade. Det smager superlækkert men du kan lave en hvilken som helst marinade du foretrækker til opskriften her. Du kan også bare pensle den med olie og drysse med dit yndlingskrydderi.
Harissa kan du købe i større supermarkeder og kan du ikke finde det, kan du købe Sambal Oelek, som vist fås flere steder eller du kan selvfølgelig også lave din egen harissapasta.
Hvad spiser man til butterfly kylling?
Jeg har lavet en omgang bagte grøntsager til for det synes jeg er skønt tilbehør men du kan sagtens lave en frisk kålsalat i stedet eller måske lave en omgang broccolifritter (måske i airfryeren). Det smager jo vitterligt fantastisk til cirka alt.
Butterfly chicken, som det også kaldes, er jo bare en måde at tilberede kyllingen på. Tilbehøret kan du derfor variere, som du foretrækker.
Husk at gemme kyllingeskroget, så du kan koge din egen bone broth. Udover at det er supersundt, er det også en dejlig drik eller en dejlig base i sammenkogte retter.
0 kommentarer til “Butterfly kylling med harissa”