Butterfly kylling med harissa


Butterfly kylling er en virkelig nem måde at få både mør og sprødstegt kylling. Ved at dele kyllingen ned langs ryggen og folde den ud, bliver den mere ensartet stegt. Derudover kan du ofte også korte stegetiden lidt af. Den vil dog altid afhænge af størrelsen på din kylling og din ovn, så brug termometer, hvis du er i tvivl.

Butterfly kylling med harissa

Butterfly kylling

Føj til favoritter Udskriv Pin
kylling i harissa med bagte grøntsager
4
|
1 time

Ingredienser

Bagte grøntsager

  • 1 squash
  • 200 g røde peberfrugter
  • 200 g gule peberfrugter
  • 2 rødløg
  • 1 løg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 spsk frisk timian og evt. rosmarin, finthakket
  • salt og friskkværnet peber

Harissamarinade

Sådan gør du

  • Skær kyllingen op i midten (langs ryggen, ikke brystet) og bræk den helt åben, så bryst-stykkerne møder hinanden og benene kommer ud til hver sin side.
  • Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad.
  • Drys kyllingen på skindsiden med salt og peber.
  • Rør marinaden sammen i skål og smør den godt ind på hele kyllingen.
  • Hvis du kan løfte skindet på kyllingen lidt og få noget af marinaden ind under, er det endnu bedre.
  • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Sæt kyllingen i ovnen. Den skal have ca. 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt (kernetemperatur på 75 grader).

Bagte grøntsager

  • Skær alle grøntsagerne i grove stykker og vand dem i en marinade af olie, timian, rosmarin, salt og peber.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Når kyllingen har været i ovnen i ca. 15 minutter, sætter du grøntsagerne ind under kyllingen.
  • Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar. Tag den ud og ryk grøntsagerne op i midten af ovnen.
  • Lad kyllingen hvile i 10-15 minutter, imens grøntsagerne steger færdigt.
  • Server fx med aioli og ekstra harissa til grøntsagerne.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er butterfly-kylling?

En butterfly kylling, eller sommerfugle-stegt kylling, er en hel kylling, som er delt langs ryggen og brækket helt åben, så bryst-stykkerne møder hinanden og lårene kommer ud til hver sin side. Derved ligner kyllingen næsten en sommerfugl og deraf navnet.

Hvis du får delt din kylling langs brystet, sker der ikke så meget ved det. Jeg kan se andre steder på nettet, at der ikke helt er enighed om, hvordan sådan en butterfly-kylling skal deles.

Hel kylling marineret i harissa

Jeg har marineret min butterfly kylling i en harissa (chili)-marinade. Det smager superlækkert men du kan lave en hvilken som helst marinade du foretrækker til opskriften her. Du kan også bare pensle den med olie og drysse med dit yndlingskrydderi.

Harissa kan du købe i større supermarkeder og kan du ikke finde det, kan du købe Sambal Oelek, som vist fås flere steder eller du kan selvfølgelig også lave din egen harissapasta.

Hvad spiser man til butterfly kylling?

Jeg har lavet en omgang bagte grøntsager til for det synes jeg er skønt tilbehør men du kan sagtens lave en frisk kålsalat i stedet eller måske lave en omgang broccolifritter (måske i airfryeren). Det smager jo vitterligt fantastisk til cirka alt.

Butterfly chicken, som det også kaldes, er jo bare en måde at tilberede kyllingen på. Tilbehøret kan du derfor variere, som du foretrækker.

Husk at gemme kyllingeskroget, så du kan koge din egen bone broth. Udover at det er supersundt, er det også en dejlig drik eller en dejlig base i sammenkogte retter.

butterfly kylling
Foto: Columbus Leth til LCHF Året Rundt

Invitation til dig🫵🏼

Prøv MadbandittenPLUS gratis i 7 dage!

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Ja tak – start gratis prøveperiode nu!

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Butterfly kylling med harissa”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?