Butter chicken


Butter chicken er en af de mest populære indiske retter og efter min mening en af de bedste. Denne opskrift vil vise dig hvorfor. Den skønne sovs fyldt med aromatiske krydderier (og smør) og den lækre, møre kylling gør virkelig denne ret til en stor fornøjelse. Min butterchicken serveres med blomkålsris og på den måde gør vi den Low Carb-venlig med ganske få justeringer.

Butter chicken opskrift

Butter chicken med blomkålsris

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Indisk-inspireret kylling i sovs med godt med smør. Mere skal der ikke til at overtale mig!
4
|
30 minutter

Ingredienser

Krydret youghurtmarinade

Buttersovs

Blomkålsris med lime

Pynt

  • 0,5 bundt frisk koriander
  • 1 lime i både

Sådan gør du

  • Skær kyllingekødet i tern.
  • Rør marinaden til din butter chicken sammen, og mariner kyllingeternene heri. Meget gerne natten over men ellers bare så lang tid du har.
  • Næste dag/efter endt marinering: Steg de marinerede kyllingetern på alle sider på en god varm pande sammen med marinaden, til de er møre. Læg dem til side.

Buttersovs

  • Opvarm smør på en pande og sauter finthakket hvidløg og krydderierne heri. Hold øje med dem, så de ikke får for meget
  • Tilsæt nu bouillon, tomatkoncentrat og piskefløde.
  • Kog op og lad hele herligheden simre, til sovsen er dejlig tyk og cremet.
  • Tilsæt til sidst kyllingeternene og lad det koge op.

Blomkålsris med lime

  • Del blomkålshovedet i buketter og riv dem fint i foodprocessoren.
  • Kom dem i en skål, hæld kogende vand over og kom dem straks over i en si, så vandet løber fra.
  • Vend blomkålsrisen med limesaft inden servering.
  • Pynt til sidst med korianderblade og limebåde

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Butter chicken – indisk kylling i lækker, cremet sovs

Butter chicken starter med mørt kylling, der har marineret i den lækreste marinade. Allerbedst hvis du kan huske at lægge den i marinaden aftenen før. Det giver det bedste resultat og giver dig mindre arbejde, når du skal lave retten.

Bortset fra at min opskrift er serveret med blomkålsris i stedet for ris, er det en ret klassisk opskrift på butter chicken.

Du skal dykke lidt dybt i krydderiskuffen for at lave butterchicken, men det betaler sig, så lad dig ikke skræmme af de mange krydderier.

Er du selvblander-typen, har du blandet dit eget garam masala – og vil du gerne prøve det, finder du min opskrift på det her: Garam masala

Du kan dog købe det blandet i både større supermarkeder og etniske grønthandlere.

Butter chicken opskrift
Foto: Columbus Leth til LCHF Året Rundt

Murgh makhani

På indisk hedder butter chicken Murgh makhani men jeg ved da godt hvad jeg synes lyder lækrest. Alene navnet kan jo nærmest få tænderne til at løbe i vand, ikke? Og hvis ikke navnet kan, så kan billedet da i hvert fald.

Tilbehør til indisk mad

Udover blomkålsris, som jo passer perfekt til butter chicken, har jeg også andre opskrifter som er oplagte at prøve, når du laver indisk mad. Der er fx den lækre og friske indiske salat med appelsin og birkes og selvfølgelig de lækre naan brød. Ja, de er helt uden mel, så de kan fint bruges i Low Carb/Keto også.

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Butter chicken”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det kender jeg desværre ikke men ud fra kulhydratindholdet ser det jo fint ud. Jeg har prøvet andre produkter lavet af den der konjac-rod (nudler, ris osv.) og jeg synes, de smager hæsligt. Men jeg ved godt at mange Low Carbere er glade for dem.

      Svar
      • Tak for hurtigt svar.
        Ja, kulhydratindholdet ser nemlig fornuftigt ud.
        Jeg tror jeg giver dem et skud, og så ser jeg hvad mine smagsløg siger.
        Godt nytår

        Svar
  1. Hej Jane
    Hvordan kan det være at denne opskrift er anderledes end den der er i Keto på 4 uger?
    eller er det fordi denne her er videre udviklet?

    Svar
    • Det er bare to forskellige opskrifter. Jeg indgår mange kompromiser, når jeg skal lave Keto opskrifter eller opskrifter, der specifikt skal bruges til vægttab. I Keto på 4 uger vil jeg gerne at opskrifterne sådan nogenlunde kan sættes sammen på kryds og tværs og lande på et slankende antal kalorier. Så det kræver lidt opmærksomhed på portionsstørrelse, fedtindhold, kalorieindhold osv…

      Svar
  2. 5 stars
    Kæææft en lækker opskrift 😋 En super lækker og helt vildt varmende ret, på sådan en blæsende og kold efterårsaften 😅
    Endnu en “keeper” 👏

    Svar
  3. Hej Jane
    Jeg har lavet den virkelig mange gang, elsker den opskrift🤩👏🏻👏🏻
    Kan man lave den med græske youghurt i stedenfor youghurt naturel???🙏🏻….

    Svar
  4. 5 stars
    Hold fast, hvor smager det godt! Tak for en dejlig opskrift <3
    Kan det mon fryses, har du erfaring med det? Altså selve alt "det våde", ikke blomkålsrisene.

    Svar
    • Det har jeg ikke prøvet lige med denne men jeg ville godt turde. Generelt fryser jeg alt😅 Nogle gange bliver sovsen en anelse grynet, så jeg ville måske ikke servere det som gæstemad efter frysning men til almindelig hverdagsmad går det helt fint :)

      Svar
  5. Hej Jane😀
    Er det muligt at bruge andet end Sødmælksyoghurt, evt græsk yoghurt eller…??
    Ved ikke lige hvad jeg skal bruge resten til og tænker jeg kun kan købe 1 l🙄
    Hilsen Tina

    Svar
  6. 5 stars
    Mums! Smager SÅ lækkert!
    Jeg lavede retten som “samlesæt”, da den skulle med på weekend i sommerhus. Marineret kylling i éen bøtte, krydderier, hvidløg og ingefær til sovsen i en anden bøtte og tomatkoncentrat i en tredje.
    Det var supernemt lige at lave det sidste udfra “samlesættet”, uden at behøve medbringe flere glas krydderier og ingen afhængighed af anstændige knive, når alt var klar hjemmefra.

    Eeeelsker indisk mad, så denne er røget ind under Favoritter (fed ny funktionalitet!)
    Vi prøver Tikka Masalen i aften.

    Svar
  7. Kære Jane, jeg har netop skåret det rå kyllingekød i små tern og lagt dem i en kondibøtte i marinaden for aftenen og natten over, således jeg kan lave det i morgen, men jeg forstår simpelthen ikke helt opskriften. Der står, kødet skal marinere natten over – og s å steges mørt? Altså, skal jeg steget kyllingen i sin marinade i morgen? Eller har jeg gjort noget galt allerede? Det håber jeg ikke. Økologisk kyllingekød er dyrt på en SU og jeg har sådan glædet mig. ;-) Knus.

    Svar
    • – og den overskydende marinade, skal den ikke med i saucen? Jeg havde forstået det sådan først, at jeg simpelthen tog kyllingekød og marinade og smed i saucen i morgen, men punktet med at stege kyllingen af, forvirrer mig vist. På forhånd tak.

      Svar
      • Ej det kan jeg godt se er forvirrende. Punktet med stegning af kyllingen er først næste dag/efter marinering. Så du har gjort det rigtigt, som jeg læser det.

        Du steger kyllingen i marinaden og tilsætter hele molevitten (kylling + marinade) til sovsen.

        Håber det giver mening – prøver lige at gøre det tydeligere i teksten også :)

        Svar
        • Hej Jane
          Det punkt med marinaden har jeg heller ikke haft fattet:-) og jeg har været usikker på om den egentlig skulle med i retten.
          Jeg har altid bare stegt kyllingen uden marinaden… Men nu prøver jeg at stege med marinaden

          Tak for skønne opskrifter
          Nini

          Svar
          • Jeg forstår ikke hvad der er at misforstå😅 Mariner kylling – steg den marinerede kylling.
            Nu har jeg prøvet at ændre vejledningen igen. Håber ikke nogen synes, jeg taler ned til dem nu🙈