Butter chicken er en af de mest populære indiske retter og efter min mening en af de bedste. Denne opskrift vil vise dig hvorfor. Den skønne sovs fyldt med aromatiske krydderier (og smør) og den lækre, møre kylling gør virkelig denne ret til en stor fornøjelse. Min butterchicken serveres med blomkålsris og på den måde gør vi den Low Carb-venlig med ganske få justeringer.
Butter chicken med blomkålsris
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 600 g kyllingebryst
Krydret youghurtmarinade
- 1 dl sødmælksyoghurt naturel
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 fed hvidløg revet
- 1 spsk frisk ingefær revet
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk gurkemeje
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk chiliflager
Buttersovs
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg revet
- 1,5 tsk chiliflager
- 3 tsk garam masala
- 3 tsk sød paprika
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 2,5 dl fløde
- 1 spsk frisk ingefær revet
Pynt
- 0,5 bundt frisk koriander
- 1 lime i både
Sådan gør du
- Skær kyllingekødet i tern.
- Rør marinaden til din butter chicken sammen, og mariner kyllingeternene heri. Meget gerne natten over men ellers bare så lang tid du har.
- Næste dag/efter endt marinering: Steg de marinerede kyllingetern på alle sider på en god varm pande sammen med marinaden, til de er møre. Læg dem til side.
Buttersovs
- Opvarm smør på en pande og sauter finthakket hvidløg og krydderierne heri. Hold øje med dem, så de ikke får for meget
- Tilsæt nu bouillon, tomatkoncentrat og piskefløde.
- Kog op og lad hele herligheden simre, til sovsen er dejlig tyk og cremet.
- Tilsæt til sidst kyllingeternene og lad det koge op.
Blomkålsris med lime
- Del blomkålshovedet i buketter og riv dem fint i foodprocessoren.
- Kom dem i en skål, hæld kogende vand over og kom dem straks over i en si, så vandet løber fra.
- Vend blomkålsrisen med limesaft inden servering.
- Pynt til sidst med korianderblade og limebåde
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Butter chicken – indisk kylling i lækker, cremet sovs
Butter chicken starter med mørt kylling, der har marineret i den lækreste marinade. Allerbedst hvis du kan huske at lægge den i marinaden aftenen før. Det giver det bedste resultat og giver dig mindre arbejde, når du skal lave retten.
Bortset fra at min opskrift er serveret med blomkålsris i stedet for ris, er det en ret klassisk opskrift på butter chicken.
Du skal dykke lidt dybt i krydderiskuffen for at lave butterchicken, men det betaler sig, så lad dig ikke skræmme af de mange krydderier.
Er du selvblander-typen, har du blandet dit eget garam masala – og vil du gerne prøve det, finder du min opskrift på det her: Garam masala
Du kan dog købe det blandet i både større supermarkeder og etniske grønthandlere.
Murgh makhani
På indisk hedder butter chicken Murgh makhani men jeg ved da godt hvad jeg synes lyder lækrest. Alene navnet kan jo nærmest få tænderne til at løbe i vand, ikke? Og hvis ikke navnet kan, så kan billedet da i hvert fald.
Tilbehør til indisk mad
Udover blomkålsris, som jo passer perfekt til butter chicken, har jeg også andre opskrifter som er oplagte at prøve, når du laver indisk mad. Der er fx den lækre og friske indiske salat med appelsin og birkes og selvfølgelig de lækre naan brød. Ja, de er helt uden mel, så de kan fint bruges i Low Carb/Keto også.
Hej Jane
Jeg er efter halvandet med Keto, gået lidt træt i blomkålsris, og søger alternativer.
Disse tilsyneladende Keto-venlige “ris”, er jeg blevet anbefalet.
Er det et produkt du kender og måske kan anbefale?
https://www.rawfoodshop.dk/better-than-rice-oko-385g
Vh Jan
Det kender jeg desværre ikke men ud fra kulhydratindholdet ser det jo fint ud. Jeg har prøvet andre produkter lavet af den der konjac-rod (nudler, ris osv.) og jeg synes, de smager hæsligt. Men jeg ved godt at mange Low Carbere er glade for dem.
Tak for hurtigt svar.
Ja, kulhydratindholdet ser nemlig fornuftigt ud.
Jeg tror jeg giver dem et skud, og så ser jeg hvad mine smagsløg siger.
Godt nytår
Hej Jane
Hvordan kan det være at denne opskrift er anderledes end den der er i Keto på 4 uger?
eller er det fordi denne her er videre udviklet?
Det er bare to forskellige opskrifter. Jeg indgår mange kompromiser, når jeg skal lave Keto opskrifter eller opskrifter, der specifikt skal bruges til vægttab. I Keto på 4 uger vil jeg gerne at opskrifterne sådan nogenlunde kan sættes sammen på kryds og tværs og lande på et slankende antal kalorier. Så det kræver lidt opmærksomhed på portionsstørrelse, fedtindhold, kalorieindhold osv…
Kan denne ret laves i en crockpot 🙂
Det tror jeg sagtens❤️
Kæææft en lækker opskrift 😋 En super lækker og helt vildt varmende ret, på sådan en blæsende og kold efterårsaften 😅
Endnu en “keeper” 👏
Hej Jane
Jeg har lavet den virkelig mange gang, elsker den opskrift🤩👏🏻👏🏻
Kan man lave den med græske youghurt i stedenfor youghurt naturel???🙏🏻….
Ja helt sikkert, det kan du sagtens👍🏼
Hold fast, hvor smager det godt! Tak for en dejlig opskrift <3
Kan det mon fryses, har du erfaring med det? Altså selve alt "det våde", ikke blomkålsrisene.
Det har jeg ikke prøvet lige med denne men jeg ville godt turde. Generelt fryser jeg alt😅 Nogle gange bliver sovsen en anelse grynet, så jeg ville måske ikke servere det som gæstemad efter frysning men til almindelig hverdagsmad går det helt fint :)
Hej Jane😀
Er det muligt at bruge andet end Sødmælksyoghurt, evt græsk yoghurt eller…??
Ved ikke lige hvad jeg skal bruge resten til og tænker jeg kun kan købe 1 l🙄
Hilsen Tina
Det tror jeg helt sikkert godt :)
Mums! Smager SÅ lækkert!
Jeg lavede retten som “samlesæt”, da den skulle med på weekend i sommerhus. Marineret kylling i éen bøtte, krydderier, hvidløg og ingefær til sovsen i en anden bøtte og tomatkoncentrat i en tredje.
Det var supernemt lige at lave det sidste udfra “samlesættet”, uden at behøve medbringe flere glas krydderier og ingen afhængighed af anstændige knive, når alt var klar hjemmefra.
Eeeelsker indisk mad, så denne er røget ind under Favoritter (fed ny funktionalitet!)
Vi prøver Tikka Masalen i aften.
Kæft hvor genialt med sådan et rejsesæt! Godt tænkt! Og fantastisk at det smagte :))
Kære Jane, jeg har netop skåret det rå kyllingekød i små tern og lagt dem i en kondibøtte i marinaden for aftenen og natten over, således jeg kan lave det i morgen, men jeg forstår simpelthen ikke helt opskriften. Der står, kødet skal marinere natten over – og s å steges mørt? Altså, skal jeg steget kyllingen i sin marinade i morgen? Eller har jeg gjort noget galt allerede? Det håber jeg ikke. Økologisk kyllingekød er dyrt på en SU og jeg har sådan glædet mig. ;-) Knus.
– og den overskydende marinade, skal den ikke med i saucen? Jeg havde forstået det sådan først, at jeg simpelthen tog kyllingekød og marinade og smed i saucen i morgen, men punktet med at stege kyllingen af, forvirrer mig vist. På forhånd tak.
Ej det kan jeg godt se er forvirrende. Punktet med stegning af kyllingen er først næste dag/efter marinering. Så du har gjort det rigtigt, som jeg læser det.
Du steger kyllingen i marinaden og tilsætter hele molevitten (kylling + marinade) til sovsen.
Håber det giver mening – prøver lige at gøre det tydeligere i teksten også :)
Tusinde tak for svar – sikke fin service. God weekend.
Hej Jane
Det punkt med marinaden har jeg heller ikke haft fattet:-) og jeg har været usikker på om den egentlig skulle med i retten.
Jeg har altid bare stegt kyllingen uden marinaden… Men nu prøver jeg at stege med marinaden
Tak for skønne opskrifter
Nini
Jeg forstår ikke hvad der er at misforstå😅 Mariner kylling – steg den marinerede kylling.
Nu har jeg prøvet at ændre vejledningen igen. Håber ikke nogen synes, jeg taler ned til dem nu🙈