Butter board


Butter board eller ‘smør på bræt’ på dansk er lige netop dette: Et bræt med smør, der er pyntet og smagssat med lækre toppings. og det er en genial måde at servere smør til gæster i stedet for de klassiske smørbrikker.

Butter board opskrift

Butter Board

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 personer
|
20 minutter

Ingredienser

  • smør beregn 150-200 g pr. bræt

Med hvidløg og rosmarin

Med citronskal og persille

Med figen, valnød, mynte og honning

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet nogle timer før brug. Smørret skal være blødt og smørbart men ikke flydende og varmt.

Hvidløg og rosmarin

  • Hak hvidløg groft.
  • Opvarm olivenolie på en pande og steg hvidløg heri ved høj varme, til de bliver brune og sprøde.
  • Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.
  • Hak rosmarin.

Med citronskal og persille

  • Riv citronskal på et rivejern.
  • Hak persillen.

Figen, valnød, mynte og honning

  • Skær enderne af figenen. Halver den og skær den i lidt tynde både. Skær små skiver af bådene.
  • Hak valnødder og mynte.
  • Find honningen frem.

Pyntning af butter board

  • Smør smørret ud på et bræt ligesom hvis du skulle smøre tandsmør på en skive brød. Fordel det godt på brættet.
  • Fordel dit valgte pynt ud over smørret. Drys gerne med flagesalt.
  • Nu er dit butter board klar til servering.

Noter

Energiberegningen er for smørret alene. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Butter board

En læser tippede mig om, at butter boards var det sidste store på TikTok og fordi jeg er gammel, havde jeg aldrig hørt om det. En hurtig googlesøgning og jeg elskede straks idéen.

Jeg har lavet tre forskellige slags butter board, men i virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du vælger at toppe dem med.

Umiddelbart er de mest egnede til (brødspisende) gæster, så man kan servere dem med et lækkert brød til fx appetizeren. Men jeg vil også give en stemme til, at man serverer butter board til hovedretten til fx kød eller fisk. Så fungerer de som kryddersmør, der kan smelte ud over kødet og give lækker smag.

butter board
Butter board – 3 forskellige slags

Det nye charcuterie bræt?

Butter boards er blevet beskrevet som det nye charcuteriebræt, men så langt er altså ikke villig til at gå. I stedet vil jeg hellere sige, at det er gæsteversionen af kryddersmørret. Det ser super festligt ud at have på bordet eller buffeten, og alle vil synes, det er spændende og hyggeligt.

Spiser dine gæster brød, kan du servere et lækkert brød til, og gør de ikke, er chiaknækbrød altid gode at have på bordet til ikke-brød-spisere.

Butter board med hvidløg og rosmarin

Varianten med hvidløg og rosmarin er lækker til italiensk og spansk mad eller til et godt kødrigt måltid. Her kan du lade gæsterne selv tage en klat og lade det smelte ud over kødet

butter board opskrift
Butter board med hvidløg og rosmarin

Butterboard med citronskal og citron

Dette smørbræt egner sig godt til fisk eller lyst kød som fx kylling.

butter board opskrift
Butter board med citronskal og persille

Variant med figen, valnødder, mynte og honning

Denne variant er lidt anderledes. Den fungerer bedst på et ostebord eller et tapasbord, synes jeg.

Honning er ikke noget, jeg normalt bruger, men her gav en lillesmule honning dryppet over til sidst virkelig prikken over i’et. Er du mere komfortabel med en anden slags sirup/sødning, bytter du den bare og den kan også udelade helt.

butterboard opskrift
Butter board med figen, valnødder, mynte og honning

Hvad gør man med rester?

Er der rester af dit butter boards, skraber du det op i opbevaringsglas og bruger det til stegning eller til sovs/smagsgiver til din mad de kommende dage. Vi fik fx svampe stegt i hvidløgs-rosmarin-varianten forleden.

Dette kan du også gøre, hvis du bare laver det til dig selv og ikke til gæster. Det er altid rart med sådan en lækker smagsgiver i køleskabet.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Butter board”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?