Disse low carb burgerboller kan du bruge, når du gerne vil lave LCHF burgere og du gerne vil have noget, der minder om en “rigtig bolle” og “rigtig brød“. Helt rigtig bliver den selvfølgelig ikke men den er derhen ad og så indeholder den markant færre kulhydrater end en normal burgerbolle.
Ingredienser
- 4 æg + 1 blomme til pensling
- 150 g hytteost 4 %
- 30 g smeltet smør
- 80 g mandelmel eller hjemmemalet i foodprocessoren
- 15 g kokosfibermel
- 30 g sesamfrø + til drys
- 3 tsk loppefrøskaller
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Blend æggene grundigt med hytteost og tilsæt smeltet smør.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
- Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir. Der bliver ca. 4-6 stk.
- Klap bollerne flade, så de er ca. 1 cm høje. Pensl med sammenpisket æggeblomme og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist..
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det er fredag, og fredag betyder jo madplan! Men hvad skal jeg sige? Jeg har ikke lige fået lavet den. Jeg skal aflevere manus til LCHF året rundt på mandag, og det kommer altid bag på mig, hvor lang tid de sidste gennemlæsninger tager. Så kom du forbi i håb om en madplan, må du genbruge en af disse:
Madplan nr. 1
Madplan nr. 2
Madplan nr. 3
Men i stedet kan du få en lækker frokost-idé. Som jeg har skrevet om flere gange før, så halter det med at få lavet ordentlig frokost her i enmandsvirksomheden. I går oppede jeg mig dog og lavede denne uhørt lækre og mættende frokostsandwich.
Er I klar over, hvor lækker ost-og-bacon-kombien er? Alt for lækker!
Bollerne var low carb burgerbollerne fra Mæt & Slank med LCHF, som jeg fandt en af i fryseren (så heldig var jeg), men vi kan jo godt lige tage opskriften her for dem, der ikke bare kan hente en i fryseren:
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.
Herefter var det såmænd bare at fylde sådan en sag med favoritfyldet. Herfra blev det:
- 1-2 spsk god mayonnaise
- 1 tyk skive flødehavarti
- 5-6 skiver bacon (den tørsaltede fra Hanegal – øj, den er god!)
- spinatblade
- ærtespirer
Samle, samle sandwich og kort efter var den spist.
Hej Jane……
tak for dine dejlige opskrifter, jeg spiser de her boller som morgenmad, må man så osse spise en til frokost, er der så for mange kalorier på en dag ?????
Hilsen Rikke
Hej Rikke
Jeg ville aldrig vælge at basere min kost på brøderstatninger. Maden på LCHF bør bestå af grøntsager, kød og fedt. Brødet er til særlige lejligheder. Læs mere her: HVAD ER LCHF?
Hej
Har du en ide til hvad man generelt kan skifte hytteost ud med i LCHF? Jeg kan slet ik lide ost og i mange opskrifter er der ost…
Her tror jeg, du ville kunne bruge cremefraiche 38% i stedet… Jeg kan ikke sige noget generelt.
Tak for svar
Kunne man evt erstatte smør med kokos olie…
Hej,
Vi har fået disse burgerbollerne her til aften. De var gode
må man gerne spise disse lækre burgerboller på striks LFCH?
Nej, ikke medmindre du vil bruge hele din dagsration af kulhydrater på en burgerbolle. Jeg mener ikke at bagværk er striks LCHF. Læs mere her: Hvad er striks LCHF egentlig?
Hej Jane.
Ser rigtig lækkert ud.
Jeg tåler ikke mælkeprodukter desværre. Har du mon forslag til hvad jeg kan erstatte hytteost med hvis muligt? I en anden brødopskrift skulle der revet ost i, kunne man mon erstatte det med et ekstra æg?
Vh Britta
Lige hytteost synes jeg også er den sværeste men mit bud vil også være et ekstra æg. Meld gerne tilbage, hvordan resultatet blev, hvis du prøver det!
Hej ☺️
Vil bare lige hører kan man fryse dine burgerboller ?
Det kan du godt.
Hej Jane. Hvis man ikke kan tåle nødder, hvad kan jeg så erstatte mandelmel med?
Kh Lene
Jeg har siddet og klikket på alle de links på ingrediens listen, og sådan nogle boller bliver da rimeligt dyre? I det hele taget ser mandelmel, kokosfibre mv. ud til at være meget dyre varer, så jeg bliver bange for, hvor meget vi ville få bagt herhjemme med det budget for en gang boller. Men hvad er det vigtigste i forhold til LCHF brød – er det ikke at udelade hvedemel og sukker? Så hvis man blot bager med rug eller havre mel, og så godt med æg, mælk og fedtstof – er det så ikke helt fint?
Hej Nanna
I LCHF indgår ingen kornprodukter overhovedet og altså heller ikke hverken rug eller havre. Bagværk på LCHF indgår heller ikke i basiskosten, det gør til gengæld grøntsager, kød, fede mejeriprodukter og naturligt fedt. Det er rigtigt at bagværk med nødder, kerner og specialmel er en dyr affære, men det er valgfrit om man overhovedet vil begive sig ud i den slags, og hvis man gør, bør man holde det til “særlige lejligheder”.
Hej, hvor mange kcal er der cirka pr. bolle? :-)
Det ved jeg desværre ikke. Sådan noget regner jeg aldrig ud… ;-)
Hej Jane, vil lige fortælle dig at jeg her i weekenden lavede indbagt svinemørbrad hvor jeg brugte ovenstående opskrift til brøddelen. Det blev virkelig godt og var rigtig nemt at have med at gøre. Måske inspiration til næste bog ;-)
Super fed idé! Tak michelle!!
Hej Jane :)
Jeg har prøvet at bage dine burgerboller, men de bliver flade som pandekager, selvom jeg følger opskriften .. Har du nogen idé om, hvad jeg gør galt? :)
Mine bliver også flade i det. Men ellers handler det nok om at justere melmængden til man finder den rette konsistens.
Hej Jane
Fryser du dejen eller den bagte bolle? ;-)
Mh. Lea
Hej Jane
Tak for en super side :-)
Hvad med sådan noget som barbecue sauce er det noget der bruges?
Hvis ikke nogen forslag til erstatning?
Hej’ Jane et spørgsmål om hvordan man lige bruger græskar til grønsagsbrød og andet.MVH Ingrid
Det må jeg indrømme, at jeg ikke har prøvet…
Vil bare sige at jeg elsker din hudløse ærlighed omkring tid eller mangel på samme.
Er selv typen der har lidt svært ved at leve med at jeg ikke har tid til alt.. Det er en evige kamp for mig at holde stressen i god sikkerhedsafstand. Så tak for at du ikke bare gav efter og brugte tid på at lave en madplan. Dejligt at blive mindet om, at man gerne må sige Pyt til ting..
Nårh hvor er du sød! Og god pointe. Pyt med det! Vi når det nok en anden gang :)
Hej Jane.
Jeg kunne godt tænke mig at vide om du kun bruger økologiske produkter, grønsager og kød? Den bolle ser super lækker ud :) Er bacon økologisk og hvor køber du det så henne?
Vi lever så vidt muligt økologisk herhjemme. Bacon er fra Hanegal. Den køber jeg i supermarkeder eller hos nemlig.com. Jeg foretrækker den tørsaltede: http://www.nemlig.com/produkt/kol/polser-og-bacon/bacon/torsaltet-bacon-hanegal-90-g.aspx
Tak for svar :)
Der vil jeg da købe min bacon fremover! Fedt :D
Hey ;)
Jeg tænkte om du kender et sted hvor man kan købe kokosfibre som ikke er online? :)
Du kan få det i de fleste helsekostbutikker og så har Urtekram jo også lavet deres kokosfibermel, som fås i mange supermarkeder, og det er omtrent samme produkt!
Jeg har lavet lyst brød med mandelmel før, synes det bliver for sødt og for “mandel agtigt” kunne man ikke erstatte 60% af mandelmelen med f.eks.en blanding af pofiber og guldbagerens mel?
Pofiber tror jeg kunne være godt. Det var ikke en del af mit køkken, dengang jeg lavede denne opskrift men det kunne være spændende at prøve!
Jeg lavede dem igår med stor succes, fremfor at smagen er meget domineret af specielt mandelmel, opnår man en lidt mere traditionel brødsmag med en blanding af pofiber, mandel og kokosmel… :)
Ej hvor dejligt. Det må blive mit næste forsøg!
Kan lige tilføje at jeg lavede min med pofiber i stedet for mandelmel, og de blev ganske udemærket :) jeg havde nemlig ingen mandelmel :)
lækker bolle erstatning :)
Fedt at høre. Tak Susan. Det skal jeg prøve næste gang!
Hej Jane
Er opskriften STRIKS? Hvis ikke hvad er det så der er I som er no go?
Jeg ville ikke klassificere den som striks. Mandelmel, hytteost etc. Men alting er jo et spørgsmål om mængder. Men hvis jeg skulle spise striks LCHF, ville jeg vælge at bruge mine få kulhydrater på grøntsager af hensyn til at gøre kosten så næringsrig som muligt.