Bulgogi


Bulgogi er en koreansk kødret bestående af marineret oksekød, der er grillet og serveret med grønt og ris. Her er den selvfølgelig i en Keto-venlig version med færre kulhydrater.

Bulgogi

Bulgogi

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
2 timer

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

  • Læg kødet i fryseren i ca. 30 minutter, det gør det nemmere at skære tyndt.
  • Skær kødet i helt tynde skiver på den korte led.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og vend kødet med den.
  • Lad kødet marinere i et par timer eller natten over.
  • Steg kødet hurtigt på en brandvarm pande med lidt kokosolie, gerne af et par gange for at kødet ikke koger. Det skal kun stege i et par minutter.
  • Drys med sesamfrø.
  • Server med kimchi, blomkålsris, hakkede forårsløg, salatblade og frisk koriander.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bulgogi med oksekød og grønt

Bulgogi smager bedst, hvis du bruger oksekød med en vis fedtmarmorering, Jeg brugte et par gode ribeyes.

Marinaden, som jo er årsagen til den gode smag, er lavet i en sukkerfri version sammenlignet med den, du ville få serveret på en koreansk BBQ-restaurant. Samtidig har jeg serveret blomkålsris til i stedet for almindelige ris og på den måde lander vi pænt lavt i kulhydrat.

Kimchi, den fermenterede koreanske kål, kan du enten lave selv, hvis du trænger til et lille hyggeprojekt og jeg har også set, at du kan købe det i glas i flere af Coops butikker.

Lav din egen Kimchi her: Kimchi opskrift

Bulgogi - Opskrift på den lækre koreanske ret med oksekød

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Bulgogi”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Det var en skøn ret, selvom statens pensionstakster ikke rummer ribeye, men med nakkekoteletter, som ofte er på tilbud, blev det altså fantastisk. Friske krydderurter: 25 kr for koriander, det stod heller ikke på budgettet, så det kom heller ikke med, men stadig, er det godt og velsmagende.

    Svar
  2. Bulgogien faldt i vores smag, som i den spiser vi gerne igen og Igen.
    Jeg lavede den med stickey ris, mest fordi de skulle prøves og det var super lækkert og en mega nem ret.
    Tak søde Jane og god weekend ?

    Svar
  3. Ih hvor ser det lækkert ud! Elsker det koreanske køkken, men dyrker det alt for lidt. Det er også lidt overset herhjemme generelt synes jeg.

    Svar
  4. Alle ingredienser i huset, så aftensmaden er hjemme.
    Min anden halvdel kastede sig for nogen tid siden ud i kimchiens verden.
    Vi spiste kimchi i ugevis. Jeg syntes nu at den de har hos Rigtigmad er super lækker og der er portionen i størrelsesorden, så man ikke bliver træt af det før glasset er tomt.

    Svar
    • Jeg tror faktisk det er den samme Kimchi, som rigtigmad har, som også sælges hos Coop. Det er et rigtig fint produkt hvis man ikke lige gider lave det selv.

      Håber bulgogien falder i smag❤️

      Svar