Buffalosauce, også kendt som buffalo wing sauce, er en krydret sauce eller marinade, der typisk anvendes til at marinere kyllingevinger (buffalo wings) eller andre typer kød. Saucen har sin oprindelse i Buffalo, New York, og er normalt lavet af en kombination af hot sauce, smør og eddike. Buffalosauce kan både være stærk og mild, afhængigt af den hotsauce, der bruges. Og så har den tit en lidt skarp eddike-agtig smag, som fungerer super godt.
Nogle opskrifter indeholder krydderier som hvidløgspulver, løgpulver og paprika for at give ekstra smag og varme.
Buffalo sauce kan købes færdiglavet i supermarkeder (Bilka, synes jeg, jeg har set) eller kan nemt laves hjemme ved at blande ingredienserne sammen og varme dem op. Det er selvfølgelig opskriften på hjemmelavet buffalo sauce, du får her
Ingredienser
- 80 g smør
- 60 ml hotsauce fx tabasco
- 30 ml æblecidereddike
- 2 tsk Worcestershire sauce
- 1 tsk cayennepeber
- 1 nip hvidløgspulver
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme.
- Rør resten af ingredienserne i.
- Smag til og juster med salt og eddike. Den må gerne have en lidt syrlig, eddikeagtig smag.
- Brug med det samme eller hæld på glas og opbevar på køl.
- På køl vil den stivne lidt pga. smørret og skal derfor let opvarmes før brug.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Buffalo sauce til marinade og dip
Buffalosaucen bruges som sagt til marinade af enten kyllingevinger eller andet kød og du kan godt gemme denne opskrift til grillsæsonen starter (lige om lidt jo😅). Du kan også bruge den til marinade til grillede grøntsager og du kan bruge den som en lækker dip.
Da jeg arbejde på Hard Rock i mine unge dage, var buffalo wings en af de mest legendariske retter på kortet. Dengang kunne de fås i både en hot og en mild version. Den hotte var seriøst hot! Kæft det smagte godt altså. Skyllet ned med en kold Corona, selvfølgelig. Good times😅
Det gode ved buffalosauce for os Keto-entusiaster er, at den stort set ikke indeholder noget kulhydrat. I stedet indeholder den sundt og mættende fedt fra smør og giver masser af god smag til dit kød.
Hej.
Er det rigtigt at der skal 60 ml Tabasco-sauce i……?????
Synes det lyder af meget 🥵🔥
Hilsen Pia
Det er en hel flaske😅 Og ja, den er god nok.
Man kan i øvrigt købe færdig buffalosauce i Meny. Ikke for at tage opmærksomheden fra min egen opskrift men så det bare lige fornyligt på deres ‘USA-hylde’.
Hot Sauce kan godt være en Sambal Oelek, ikke?
Åh godt spørgsmål. Jeg tror sådan set sagtens det kan bruges men jeg synes, at eddike-smagen fra hotsauce spiller en rolle for den ægte buffalo-smag. Og jeg tror måske den ville blive pivstærk med sambal oelek. Men meld gerne lige tilbage, hvis du prøver det :)
Jeg brugte Sambal Oelek og ja, den blen stærk. Men jeg justerede med lidt sød og det gav en hæderlig udgave. Men jeg må da rive mig en dag og købe Tabasco 🤗
Hehe, tak for tilbagemeldingen. Jo også vigtigt lige at få varmen🔥🌶️