Brunkager


Endelig er det lykkes mig at lave en ny og forbedret opskrift på brunkager, for hånden på hjertet, den, jeg havde i forvejen, var altså ikke særligt god. Brunkager uden mel lyder måske som en skør idé men det er alligevel værd at prøve.

Brunkager - opskrift på glutenfrie brunkager uden sukker

Brunkager uden mel og sukker

Føj til favoritter Udskriv Pin
50 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret sammen med Fibersirup og Sukrin Gold, lad det køle en anelse af.
  • Bland det med mandelmel, guargummi, krydderier, appelsinskal, hakkede mandler, vand og potaske til en homogen dej.
  • Rul dejen til en lang tyk pølse og pak den ind i film. Frys dejen ned til dagen efter.
  • Skær den frosne dej i tynde skiver, Lad den evt. tø en smule, hvis det er for svært.
  • Fordel småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag brunkagerne i 7-9 minutter, til de er let faste. Lad dem køle helt af på en rist.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Brunkager uden mel og sukker

At lave brunkager uden mel og sukker er selvfølgelig en udfordring, og det er klart, at man ikke får helt samme resultat, som de traditionelle brunkager. Når det er sagt, synes jeg faktisk, at disse er blevet utroligt vellykkede.

De er nærmest sprøde og har en dejlig smag af jul. Med *nærmest sprøde* mener jeg, at jeg ikke tror, vi kan komme tættere på sprødhed uden at bruge mel eller sukker.

Det smarte med brunkage er faktisk også, at du fryser dejen for at kunne skære dem helt tyndt. Men det betyder jo, at du kan lave dem i weekenden og først bage dem lige før jul. Smart!

Sukkererstatninger til brunkager

Personligt har jeg det stramt med bismagen af Sukrin, og jeg må indrømme, at jeg faktisk tit gør det, at jeg erstatter halvdelen af sødningen med sukker. Ja, helt almindeligt sukker.

Det giver selvfølgelig ikke i samme grad en sukkerfri eller kulhydratfattig brunkage, men det giver bedre smag og giver stadig en væsentligt kulhydratnedsættelse ift. en traditionel brunkage.

Men det er selvfølgelig et personligt valg.

Småkager har aldrig lige været min ting. Jeg er mere nougat– og konfekttypen ;-)

Se også: Madbandittens Juleopskrifter (e-bog)

Brunkager - opskrift på glutenfrie brunkager uden sukker
Brunkager - opskrift på glutenfrie brunkager uden sukker

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Brunkager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hvis du er ok med at bruge hvedemel, får du meget bedre brunkager ved at finde en traditionel opskrift og ikke en som denne, der er lavet Low Carb.

      Svar
    • Jeg er simpelthen usikker på det. Min første tanke er ja, det gør omtrent det samme men jeg har også haft en læser eller to, der har meldt tilbage, at det gør det i hvert fald ikke. Så jeg ved ærligt talt ikke lige…

      Svar
    • Nej det er ikke det samme men de gør begge noget tilsvarende med glutenfrit bagværk. Jeg ved ikke om xanthangummi kan bruges i stedet. Jeg havde en enkelt som skrev store og rungende NEJ på FB efter at have testet det i brunkageopskriften her men hvad der var gået galt og hvor galt det var gået ved jeg ikke…

      Mængden er jo så lille, at det er svært at forestille sig den helt store katastrofe men jeg ved det ikke..

      Svar
      • Tusind tak for svar. Har været en tur i Meny efter guargummi og glæder mig til at prøve dine julesmåkageopskrifter???

        Svar
  1. Tynde skriver du… For mig er det bedste ved brunkager hvis de er skåret i “tykke” skiver. Hvis de bliver for tynde minder de mig om dem “Karen Wolf” laver, ikke et godt minde… men smag og besøg ;-)
    Tak for opskriften…

    Svar