Brunet smør


Brunet smør har den lækreste nøddeagtige smag og det er supernemt at lave. Har du først smagt det, kommer du aldrig til at lave smørsovs på anden vis igen. Den smeltede og karameliserede smør passer især godt til magre proteinkilder som fisk og fjerkræ og så smager det himmelsk dryppet over grøntsager.

Brunet smør - opskrift på den lækre smørsovs, der er perfekt til din keto livsstil

Brunet smør

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved middel varme i en kasserolle, til det stopper med at bruse og det begynder at dufte dejligt af karamel og nødder.
  • Fjern skum fra toppen med en ske og hæld den rene smørolie i en skål. Lad bundfaldet være tilbage i gryden og kasser den.
  • Smag evt. til med lidt ekstra salt.
  • Ønsker du variation kan du også tilsætte krydderurter under tilberedningen, som fx salvie, løvstikke eller andet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Smør med smag af hasselnødder

Når du bruner smør, er det mælkeproteinerne, der tager farve og som giver den lækre nøddeagtige smag. På fransk kalder man af samme grund brunet smør for beurre noisette (hasselnødde-smør).

Beurre noisette bruges i det franske køkken som tilbehør til både grøntsager, fisk, omelet eller kylling. I Danmark kender vi nok bedst smørsovs som tilbehør til kartoflerne (som dog ikke er særlig Low Carb).

Smørsovs og portionsangivelse

Jeg har blot sat en ca. portionsangivelse på i opskriften, men du styrer jo helt selv hvor mange portionen er til.

Men mest er det, fordi det er lidt svært at sige præcis hvor meget, der bliver tilbage i den endelige portion. Når jeg laver brunet smør af fx 200 g smør, får jeg ca. 150 g, måske lidt mindre, færdigt smørsovs. Sikkert fordi jeg er lidt for klodset, når jeg afskummer.

Et par skefulde af det færdige brunede smør over din mad, kan virkelig løfte ethvert måltid.

Prøv selv!

Brunet smør - opskrift på den lækre smørsovs, der er perfekt til din keto livsstil

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Brunet smør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. “2. Fjern skum fra toppen med en ske og hæld den rene smørolie i en skål. Lad bundfaldet være tilbage i gryden og kasser den.”

    Det virker da umiddelbart som en ret dyr løsning, hvis det skal koste en kasserolle hver gang :D

    Svar
  2. Åh, jeg kan mærke, dette måske er et dumt spørgsmål, men hvad er forskellen på brunet smør og klaret smør? For processen lyder ret ens?

    Svar
    • Jeg tror forskellen er at man ved det brunede smør brænder mælkeproteinerne lidt på. Det er det, der giver den nøddeagtige smag, som klaret smør ikke har.

      Svar