Brunede smørbidder (browned butter bites) er lidt en hybridopskrift, for du kan nemlig bruge de færdige smørbidder på forskellige måder. Du kan bruge dem som ‘fatbomb’, altså et fedttilskud, som kan være relevant, hvis du spiser Keto og har svært ved at få kalorier nok. Spist alene smager de næsten lidt fudge-agtigt. Men du kan også bruge dem til at smelte over dit kød, hvis du vil have lidt ekstra fedt og smag i måltidet.
Læs også: Guide til fedt

Udstyr
- chokoladeforme af silikone eller lign.
Ingredienser
- 130 g smør
Sådan gør du
- Skær smør i mindre firkanter og put dem i en kasserolle eller lille gryde.
- Smelt smørret ved middel varme og lad det bruse op. Rør lidt forsigtigt i det undervejs. Bliv ved, til det stopper med at bruse og det begynder at dufte dejligt af karamel og nødder.
- Tag den af varmen og lad det stå lidt. Fjern skum med en ske.
- Skrab forsigtigt bundfaldet frit, hvis det sidder fast i bunden og rør rundt i smørret.
- Fordel smørret i en chokoladeform af silikone, eller hvad du lige har.
- Tag resten af bundfaldet med en lille ske og fordel det hvert hul (det er det, der giver karamelsmagen og giver den mærkebrune farve på toppen)
- Sæt i køleskab i nogle timer til de er stivnet. Opbevar herefter i køleskab og spis eller brug i maden efter behov.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Brunet smør i små bidder
Brunet smør har jo længe været en favorit her på matriklen. Når du bruner smør, reagerer mælkeproteinerne med sukkerarterne, og det giver den brune farve og den lækre nøddeagtige smag. På fransk kalder man af samme grund brunet smør for beurre noisette (hasselnødde-smør). Den karameliserede smag, det får, smager næsten som fudge.
Brunede smørbidder uden sødning
Mine brunede smørbiddder er lavet uden sødemiddel. Fedt+sødemiddel er en farlig kombi for mange, da den søde smag overruler impulskontrollen. Havde jeg puttet sødning i, ville jeg have kunne spise uendeligt af dem. Uden sødning kalder de ikke på mig og jeg kan bruge dem strategisk efter behov.
Mange har spurgt mig, hvad man gør, hvis man spiser Keto for vægtvedligehold og en af de ting, man gør er, at man øger fedtindtaget. Nogle oplever det som svært, fordi de føler sig så mætte. Jeg har ikke det problem. Jeg kan altid spise😅 Men at øge de sunde fedtkilder kan jeg godt bruge lidt hjælp til, og her kommer de brunede smørbidder ind i billedet.
Fatbombs og Keto
Jeg har ikke brugt meget taletid på at fremhæve fatbombs, for min erfaring er, at det for de fleste ikke er nødvendigt at bruge. Andet end måske i de første uger, hvor de kan være en god hjælp til at komme over Keto flu. Fatbombs kommer nemt til at signalere, at fedt er en ‘free food’ på Keto og det er det desværre ikke.
Men jeg synes samtidig, det er vigtigt at huske, at man faktisk skal spise mere fedt på Keto. Man skal spise fedt, for ellers har man ikke noget energi og man vil også have svært ved at blive ordentlig mæt. Og er man ikke ordentlig mæt, er det svært at få styr på cravings og sukkertrang.
Men for de fleste er et fokus på at få proteinindtaget på plads langt vigtigere end at fokusere på at få mere fedt. Men vi er jo alle forskellige og det samme er vores mål med kosten, og disse brunede smørbidder har derfor også sin berettigelse.
0 kommentarer til “Brunede smørbidder”