Brownie med vaniljecreme og friske bær


Me denne opskrift på brownie med vaniljecreme og friske bær har vi en dejlig og sommerlig kage, som passer perfekt som afslutning til en dejlig sommermiddag. De danske sommerbær giver en dejlig friskhed ovenpå den tunge, konfektagtige chokoladekage og den tunge, rørte vaniljecreme med mascarpone.

Brownie med bær - lækker sommerlig chokoladekage med vaniljecreme og friske bær

Brownie med vaniljecreme og friske bær

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
Skøn og sommerlig chokoladekage
10 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Vaniljecreme

Bærtopping

  • 200 g blandede bær fx blåbær, hindbær, brombær

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen på 175 grader.
  • Skær smørret i mindre stykker og smelt det i en kasserolle ved helt lav varme sammen med chokoladen. Lad afkøle, hvis den er meget varm.
  • Pisk æg og sødning godt sammen.
  • Vend chokoladeblandingen i de piskede æg sammen med kakaopulver og salt. Vend blandingen, fx med en dejskraber, til de to masser er helt arbejdet ind i hinanden.
  • Hæld kagen i en smurt form, fx en springform (22-24 cm) med bagepapir i bunden.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil du kan stikke en skarp kniv ned i midten, uden at dejen følger med. Bag den dog hellere lidt for lidt end for meget.
  • Tag ud og lad den afkøle. Sæt den herefter i køleskab, gerne til næste dag, så den får den lækre konfektagtige konsistens.

Vaniljecreme

  • Pisk mascarpone til en blød creme med fløde, sødning og vanilje. Smag til.
  • Smør den ud over kagen med en dejskraber.
  • Pynt med friske bær inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PERSONER
Kcal 445
Kulhydrat 10g
Protein 7g
Fedt 41g

Brownie med vaniljecreme og bær – dejlig sommerkage

Det gode ved denne brownie er at den er så tung og fyldig at en tynd stribe er nok til at føle, at man virkelig har fået et lækkert, stykke kage, så på den måde kan man sige, at den har lidt indbygget damage control.

De danske sommerbær er altid dejlige at bruge i desserter og kager og giver sådan en dejlig sommerlig følelse. Men jeg har også en ting med at vi kun skal købe friske bær, når det er bærsæson, så vil du gerne servere denne kage udenfor sæsonen, kan du overveje i stedet at prøve den lækre brownie med hindbærmousse. Den kan du lave med frosne bær og derfor hele året.

Om sødning og sukker i brownien

Jeg bruger nogle gange halvt Sukrin Gold og halvt Birkesød (xylitol), da jeg synes, det giver mindre bismag. 

Nogle gange bruger jeg slet og ret helt almindeligt sukker. Jeg spiser kage meget sjældent og foretrækker nogle gange den ægte vare. Det er naturligvis et personligt valg.

Brownien her er ikke helt så sød som en traditionel brownie. En ‘normal’ mængde sukker i en kage som denne vil være 200 g, så jeg har allerede halveret det. Vil du have en ægte brownie, kan du altså bruge 200 g sukker i stedet.

Jeg tror dog ikke kagen vil være rar at spise med 200 g sødemiddel.

Brownie med bær - lækker sommerlig chokoladekage med vaniljecreme og friske bær

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Brownie med vaniljecreme og friske bær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg kan virkelig følge din logik med sødning, jeg er ikke selv særlig god til for meget sukrin eller sukrin gold. Jeg sidder og kigger på din anden brownieopskrift, hvor du har brugt sukrin sirup gold som eneste sødning. Kan jeg mon bruge sukrin sirup gold som eneste sødning i denne her brownie?

    Svar