Brownie med vaniljecreme og friske bær


Me denne opskrift på brownie med vaniljecreme og friske bær har vi en dejlig og sommerlig kage, som passer perfekt som afslutning til en dejlig sommermiddag. De danske sommerbær giver en dejlig friskhed ovenpå den tunge, konfektagtige chokoladekage og den tunge, rørte vaniljecreme med mascarpone.

Brownie med bær - lækker sommerlig chokoladekage med vaniljecreme og friske bær

Brownie med vaniljecreme og friske bær

Føj til favoritter Udskriv Pin
Skøn og sommerlig chokoladekage
10 personer
|
30 min

Ingredienser

Vaniljecreme

Bærtopping

 • 200 g blandede bær fx blåbær, hindbær, brombær

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen på 175 grader.
 • Skær smørret i mindre stykker og smelt det i en kasserolle ved helt lav varme sammen med chokoladen. Lad afkøle, hvis den er meget varm.
 • Pisk æg og sødning godt sammen.
 • Vend chokoladeblandingen i de piskede æg sammen med kakaopulver og salt. Vend blandingen, fx med en dejskraber, til de to masser er helt arbejdet ind i hinanden.
 • Hæld kagen i en smurt form, fx en springform (22-24 cm) med bagepapir i bunden.
 • Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil du kan stikke en skarp kniv ned i midten, uden at dejen følger med. Bag den dog hellere lidt for lidt end for meget.
 • Tag ud og lad den afkøle. Sæt den herefter i køleskab, gerne til næste dag, så den får den lækre konfektagtige konsistens.

Vaniljecreme

 • Pisk mascarpone til en blød creme med fløde, sødning og vanilje. Smag til.
 • Smør den ud over kagen med en dejskraber.
 • Pynt med friske bær inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Brownie med vaniljecreme og bær – dejlig sommerkage

Det gode ved denne brownie er at den er så tung og fyldig at en tynd stribe er nok til at føle, at man virkelig har fået et lækkert, stykke kage, så på den måde kan man sige, at den har lidt indbygget damage control.

De danske sommerbær er altid dejlige at bruge i desserter og kager og giver sådan en dejlig sommerlig følelse. Men jeg har også en ting med at vi kun skal købe friske bær, når det er bærsæson, så vil du gerne servere denne kage udenfor sæsonen, kan du overveje i stedet at prøve den lækre brownie med hindbærmousse. Den kan du lave med frosne bær og derfor hele året.

Om sødning og sukker i brownien

Jeg bruger nogle gange halvt Sukrin Gold og halvt Birkesød (xylitol), da jeg synes, det giver mindre bismag. 

Nogle gange bruger jeg slet og ret helt almindeligt sukker. Jeg spiser kage meget sjældent og foretrækker nogle gange den ægte vare. Det er naturligvis et personligt valg.

Brownien her er ikke helt så sød som en traditionel brownie. En ‘normal’ mængde sukker i en kage som denne vil være 200 g, så jeg har allerede halveret det. Vil du have en ægte brownie, kan du altså bruge 200 g sukker i stedet.

Jeg tror dog ikke kagen vil være rar at spise med 200 g sødemiddel.

Brownie med bær - lækker sommerlig chokoladekage med vaniljecreme og friske bær

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Brownie med vaniljecreme og friske bær”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?