Me denne opskrift på brownie med vaniljecreme og friske bær har vi en dejlig og sommerlig kage, som passer perfekt som afslutning til en dejlig sommermiddag. De danske sommerbær giver en dejlig friskhed ovenpå den tunge, konfektagtige chokoladekage og den tunge, rørte vaniljecreme med mascarpone.

Brownie med vaniljecreme og friske bær
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinUdstyr
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade 70-85%
- 100 g sødning fx Sukrin Gold (se noter)
- 6 æg
- 1 spsk kakaopulver kan udelades
- 1 knsp salt
Vaniljecreme
- 300 g mascarpone
- 2-3 spsk fløde
- 1 spsk sødning fx SukrinMelis
- 1 tsk vaniljepulver
Bærtopping
- 200 g blandede bær fx blåbær, hindbær, brombær
Sådan gør du
- Opvarm ovnen på 175 grader.
- Skær smørret i mindre stykker og smelt det i en kasserolle ved helt lav varme sammen med chokoladen. Lad afkøle, hvis den er meget varm.
- Pisk æg og sødning godt sammen.
- Vend chokoladeblandingen i de piskede æg sammen med kakaopulver og salt. Vend blandingen, fx med en dejskraber, til de to masser er helt arbejdet ind i hinanden.
- Hæld kagen i en smurt form, fx en springform (22-24 cm) med bagepapir i bunden.
- Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil du kan stikke en skarp kniv ned i midten, uden at dejen følger med. Bag den dog hellere lidt for lidt end for meget.
- Tag ud og lad den afkøle. Sæt den herefter i køleskab, gerne til næste dag, så den får den lækre konfektagtige konsistens.
Vaniljecreme
- Pisk mascarpone til en blød creme med fløde, sødning og vanilje. Smag til.
- Smør den ud over kagen med en dejskraber.
- Pynt med friske bær inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PERSONERBrownie med vaniljecreme og bær – dejlig sommerkage
Det gode ved denne brownie er at den er så tung og fyldig at en tynd stribe er nok til at føle, at man virkelig har fået et lækkert, stykke kage, så på den måde kan man sige, at den har lidt indbygget damage control.
De danske sommerbær er altid dejlige at bruge i desserter og kager og giver sådan en dejlig sommerlig følelse. Men jeg har også en ting med at vi kun skal købe friske bær, når det er bærsæson, så vil du gerne servere denne kage udenfor sæsonen, kan du overveje i stedet at prøve den lækre brownie med hindbærmousse. Den kan du lave med frosne bær og derfor hele året.
Om sødning og sukker i brownien
Jeg bruger nogle gange halvt Sukrin Gold og halvt Birkesød (xylitol), da jeg synes, det giver mindre bismag.
Nogle gange bruger jeg slet og ret helt almindeligt sukker. Jeg spiser kage meget sjældent og foretrækker nogle gange den ægte vare. Det er naturligvis et personligt valg.
Brownien her er ikke helt så sød som en traditionel brownie. En ‘normal’ mængde sukker i en kage som denne vil være 200 g, så jeg har allerede halveret det. Vil du have en ægte brownie, kan du altså bruge 200 g sukker i stedet.
Jeg tror dog ikke kagen vil være rar at spise med 200 g sødemiddel.

Jeg kan virkelig følge din logik med sødning, jeg er ikke selv særlig god til for meget sukrin eller sukrin gold. Jeg sidder og kigger på din anden brownieopskrift, hvor du har brugt sukrin sirup gold som eneste sødning. Kan jeg mon bruge sukrin sirup gold som eneste sødning i denne her brownie?
Ser lækker ud, man kan vel godt tilsætte hakkede valnødder? :)
Helt sikkert, det kan man sagtens :))