I dag har jeg fødselsdag, og derfor har jeg bagt brownie med hindbærmousse. Denne lækre kage skal spises i aften til dessert.
Udstyr
Ingredienser
Brownie
- 200 g mørk chokolade 70-85% 70%
- 200 g smør
- 75 g Sukrin Gold eller hvad du foretrækker at søde med
- 4 æg
Hindbærmousse
- 225 g hindbær en pose øko-frost
- 30 g sødning fx flormelis elle SukrinMelis(reklamelink)
- 0,5 øko-citron skal herfra
- 2 blad husblas
- 2 dl fløde
- 100 g græsk yoghurt 10%
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Smelt smør og hakket chokolade over vandbad.
- Pisk æg let sammen med din valgte sødning og rør æggeblanding og chokoladeblanding sammen til en dej.
- Hæld dejen i en smurt springform (22 cm) og bag i ca. 20-25 minutter eller indtil du kan stikke en kniv i midten, uden at der kommer dej med op. Tag ud og lad afkøle helt.
Hindbærmousse
- Kom hindbær, sødning og citronskal i en gryde og giv dem et opkog. Lad simre i nogle minutter.
- Udblød husblas i en skål med koldt vand.
- Hæld hindbærmosen over i en sigte og pres saften ud, så kernerne sies fra. Gem kernerne.
- Vrid husblas fri for væske og rør dem ud i den stadigt lune hindbærsovs.
- Pisk fløde til let skum og vend forsigtigt den græske yoghurt heri.
- Rør forsigtigt hindbærsaften ud heri, lidt efter lidt.
- Fordel hindbærrene (den med kernerne) i et lag ovenpå den afkølede kage og fordel hindbærmoussen ovenpå.
- Sæt i køleskab nogle timer, evt. til næste dag, så moussen stivner helt.
- Pynt evt. med lidt hakkede pistacienødder, spiselige blomster og frysetørrede hindbær før servering. Friske hindbær ville have været toppen men vi er langt udenfor sæson, sååå….
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Brownie med hindbærmousse
Inspirationen til denne lækre brownie med hindbærmousse er fra mine to yndlings-chokoladepiger, nemlig Chokolade-Maja (Vase) og Anne au Chocolat.
Man går aldrig galt i byen med deres opskrifter.
Jeg plejer bare at halvere mængden af sukker, og så bruger jeg enten almindeligt rørsukker (i dagens anledning) eller en blanding af kokossukker og Sukrin Gold, hvis jeg gerne vil nedbringe kulhydratmængden lidt.
Men egentlig køber jeg ikke rigtigt ind på idéen i low carb kager. Jeg spiser kage, når jeg vil spise kage. Og det er så bare ikke noget, jeg gør så tit.
Men i dag gør jeg!
Genial gæstekage
Denne opskrift på brownie med hindbærmousse er den perfekte gæstekage, både fordi du kan lave den dagen før og fordi den ser fin og festlig ud. I hvert fald mere elegant end bare en brownie, hvilket jeg godt kan være tilbøjelig til at servere, når jeg har gæster.
Dessert er ikke rigtigt mit game. Jeg er bedre på den rigtige mad. Med denne dejlige chokoladekage synes jeg dog, jeg slipper pænt om med det.
Fødselsdagskage
Jeg lavede denne kage første gang til min 41-års fødselsdag, hvor jeg var blevet inviteret ud (privat) om aftenen og selv skulle medbringe dessert.
Jeg er ikke så god til at fejre mig selv, så det er altid dejligt, når andre gør det for mig.
Men jeg rocker fødselsdagsmorgenbordet. Også selvom jeg selv laver det på min egen fødselsdag. Efter vi havde spist, var der ingen, der sloges om hvem, der skulle rydde af bordet, og på den måde ved man, at det er en særlig dag😅
Hej Jane.
Jeg har lavet denne kage, to gange☺️ Hold fast den er lige i skabet! MUMS!
Jeg havde dog ikke kokossukker og heller ikke nok Sukrin gold så det blev lidt en blandning af sukrin gold, sukrin melis og lidt flydende sødemiddel Af en slags, som jeg hadde i skuffen. Og den blev piv lækker!
Men er inde på medi24 for at købe kokossukker (nu droppet efter at have læst ovenstående :)) og sukrin og falder her over produktet
Nupo Slim Boost BLOCK MY CARBS.
Hvad tænker du om det?? Måske et mærkeligt spørgsmål men jeg tabte mig sidste år 7kg på lchf på 1.5 mrd. Det kørte desvære skævt for mig i starten af året og jeg har taget 3kg på igen. Nu er jeg igang igen (ikke keto, det bliver for besværligt med mand og børn..) men jeg kan ikke rigtig komme i ketose og værst af alt, jeg får ikke de foredele som sidst. Min mave bliver stadig Meget oppustet når jeg har spist og energinivauet bliver heller ikke boostet som sidst. Jeg har din nye bog og bruger opskrifterne men følger den ikke slavisk, har ikke rigtig overskudet til så faste rammer.
Puha… det blev langt… håber at det er ok?
Tak fordi du gør det ukompliceret med opskrifter som er lavet af helt almindelige produkter. Og fordi du er så go til at gøre det let at gennemskue do’s & dont’s
Mvh. Dorthe.
Kære Dorthe
Tak for din søde kommentar. Det, jeg siger nu, kommer næppe bagpå dig.
Du skal SELVFØLGELIG IKKE TAGE NUPO. Nupo er sultekur, på grænsen til spiseforstyrrelse, det er usundt og ødelæggende for krop og sind. Det gør mig ked af det, at du overhovedet overvejer det. Der findes ingenting, der kan blokere eller neutralisere kulhydrater, du spiser. Der findes kun kulhydratrestriktion. Ingen genveje, ingen magiske formler, kun virkelig hårdt arbejde og fravalg hver eneste dag.
Keto og ketose er i øvrigt heller ikke nødvendigt for vægttab. Mange oplever det bare som nemmere at være i kalorieunderskud på den måde, men den livsstil, man kan holde på den lange bane er det, der i sidste ende kommer til at være det, du lykkes med vægtmæssigt.
Og det er helt normalt at det går trægere anden gang. I langt de fleste tilfælde skyldes det, at det ikke er nyt og spændende anden gang og indsatsen er derefter.
Pas på dig selv❤️
Hej igen Jane.
Tak for svar. Jeg har nu tænkt grundigt efter om jeg gør noget anderledes i år kontra sidste år. Jeg kan ikke komme på noget? Men nu efter 7uger er der stadig ingen forandring ell fremskridt i hverken velvære ell vægttab?
Eneste forskel er …. corona og at jeg sammen med rigtig mange andre danskere har mistet arb. Kan det have en indflydelse at man måske er lidt i ubalance???
Det er virkelig irriterende og lidt demotiverende?
Mvh. Dorthe
Hej igen
Ja helt sikkert. Det kan både have indflydelse på hvor meget du spiser og hvor meget du bevæger dig. Det mest rigtige og ærlige svar er, at du er i energibalance. Det betyder, at du spiser samme mængder kalorier, som du forbrænder. Du skal skabe et underskud, enten ved at spise mindre eller bevæge dig mere for at tabe dig. Eller allerhelst en kombination af de to.
Det kræver negativ energibalance (kalorieunderskud) at gå ned i vægt og det er det eneste, der fører til vægttab. Det er den kedelige sandhed…
? Selvfølgelig har du ret, jeg bevæger mig mindre, nu jeg ikke går på arb. Og ja jeg er nok ikke i kalorieunderskud for tiden. Indsatsen skal åbentbart være større i år end sidste år?
Tak for at sætte ord på, hvad jeg jo burde vide allerede. Nogen gange har man bare brug for at få det ind med skeer?
Ha’ en dejlig week-end!??♀️
Hej
Jeg har no bagt brownien her 2 gange i aften , men den falder sammen hver gang , mangler der noget i opskriften ?
Nej, den skal falde sammen. Æggene gør den jo næsten soufflé-agtig. Når den er nedkølet, bliver den helt konfektagtig.
Ok tak for svar ?
Du skriver i opskriften at man skal bruge sukker/sødning til moussen. Kan man bruge kokossukker som man også bruger til selve kagen, eller skal man vælge Sukrin Gold i stedet?
Ja, det tror jeg fint. Jeg er lidt i tvivl om det opløses lige så fint som fx sukker men test det evt. i lidt vand først. Lidt kedeligt med en mousse, der knaser, tænker jeg :)
Hej :-) 50-100g, synes jeg er lidt svært. Hvis jeg nu tager halv sukrin, hvordan vurdere jeg så om det er 50 eller 100g jeg skal putte i?
Det kan du jo kun ved at smage den til og se hvad du synes :)
Tusind tak for dine opskrifter, det er virkelig en hjælp når man har pcos, hvis man bare lige selv husker de ekstrating i hovedet man også skal undgå. :D (dadler osv.) Så er der stadig virkelig mange opskrifter man kan følge. ??
Tror du fraiche på 5% kan bruges i stedet for græsk yoghurt? :’D har det bare allerede i køleskabet
Det tør jeg faktisk ikke lige sige. Jeg er ikke helt sikker på, jeg ved hvad det er for et slags produkt.. Alternativt kan det måske bare udelades. Mængden er jo ret lille…
Lækker opskrift ? men ja den ikke laves med flydende sødemiddel eller KUN sukrin gold?
Mvh Mette Matzen
Er det et spørgsmål? Jeg tror ikke at flydende sødemiddel er så velegnet her. Men enhver slags i pulverform tænker jeg går fint..
Hej
Vil prøve din lækre kage, men hvilken sødning er bedst
Kokossukker, sukrin melis, fibersirup?
Har aldrig bagt lchf kage
Hilsen Jette
Det er svært at sige. Jeg er ikke den store bager.
Sukrin er umiddelbart den bedste Low Carb-sødning. Melis svarer til flormelis i konsistens. KOkossukker er ikke low carb men virkelig lækkert. Læs mere her: Sødemidler
Kan kagen fryses med hindbærmoussen eller bliver den forringet??
Kagen kan i hvert fald godt fryses men jeg er lidt i tvivl om moussen bliver lidt grynet af det…
Har lige fået en rest fra nytår som har været i fryseren og både kage og mousse var stadig frisk ;-) så den kan godt fryses !
Ser fantastisk ud. Overvejer den til min datters fødselsdag. Vi er en stor famile så tænker den skal laves i en bradepande og skæres ud i firkanter. Men er i tvivl om hvor meget jeg skal gange opskriften på med. Måske du har et forslag?
Mvh. C
Jeg ved det ikke lige. Måske hellere bage flere små kager end en stor. Det tror jeg giver et bedre resultat. Og så gang opskriften op med det antal personer I er og lav hellere for meget end for lidt. Kagen kan fint fryses :)
Jeg har besluttet mig for at lave denne her lækre sag i weekenden, men jeg har nul erfaring med græsk yoghurt. Har du nogen tips til, hvor man køber sådan noget økologisk? Kan man erstatte det med noget andet?
Irma har øko-græsk yoghurt. Du kan også udelade det eller bruge skyr. Jeg har mest brugt det for lige at lette den fede smag lidt. Glæd dig. Kagen er så lækker!
Tak, jeg må en tur i Irma – det er alligevel også på tide, at jeg prøver det der græske yoghurt. Uha, jeg glæder mig virkelig meget til at smage den ? Tak for endnu en skøn opskrift!
Hej Jane,
Jeg bagte kagen i weekenden, den er så lækker. Jeg skulle undgå gluten, da min søster kom på besøg. Og den er både flot og festlig. Jeg var lidt i tvivl om jeg skulle bruge en ring omkring for at holde på moussen, så jeg turde ikke smøre helt til kanten. Hvad gør du?
Jeg er slet ikke så avanceret ? jeg smurte den bare sådan cirka ud til kanten af springformen. Jeg er helt sikker på at det godt kan gøres pænere :)
Hvad sker der mellem punkt 3-4? Piskes, røres vendes? Jeg prøvede at bage kagen i påsken, men den blev ikke helt vellykket, og jeg prøver at finde årsagen. Måske var min ovn ikke helt varm nok.
Håber næste gang bliver bedre… er helt sikker på at den kan falde heldigere ud :)
De bedste hilsner, Camilla
Hvor sjusket sådan at springe et punkt over – haha. Jeg har opdateret opskriften, tak.
Jeg tror ikke, du kan have gjort noget forkert – næsten uanset hvad du gjorde mellem punkt 3 og 4. Hvad gik galt, synes du?
Jeg tror ikke ovnene var varm nok – kagen skulle have alt for lang tid før “dejen slap”. Hvilket gjorde at toppen blev en anelse brændt. Det var også som om smøren sank til bunds.
Jeg prøver igen :)
Æv… du bagte den ikke tilfældigvis i et porcelænsfad? Anyway, bedre held næste gang.
Forsinket men stort tillykke med fødselsdagen og tak for en meget inspirerende og rigtig dejlig blog.
Fie Laursen mener, hun er en af Danmarks største bloggere, men jeg tænker nu mere på dig.
Haha, tak. Og uha… to meget forskellige blogs, tror jeg, vi kan konkludere uden at støde nogen :)
Forsinket tillykke med fødselsdagen. Jeg vil prøve at lave kagen til mine gæster i næste weekend, men forstår ikke helt at bunden kan blive fast ved bagning kun med æg, sukker chokolade og smør, skal der ikke et eller andet bindemiddel i til at holde det sammen?
Nej den bliver super fast. Nærmest konfektagtig.
Kagen nedkøles jo inden moussen kommer på og ved nedkøling stivner smør og chokoladen jo :)
lækkert morgenbord – super kage og en dejlig middag enden din dejlige dag – Stort tillykke med dagen! hip hip hurra
Tak Lis. Og ja, min fødselsdag bød på dejlig mad fra start til slut. Ingen klager herfra :)
Forsinket tillykke med dagen søde Jane og sikke en lækker kage!
Tak søde du! <3
Tillykke med fødselsdagen og tak for opskriften på den lækre kage.???
Tak og velbekomme – glæd dig til kagen. Vi spiste den til dessert i går og den smagte super! Elsker kombinationen med chokolade og hindbær.
Lækker lækker kage jeg bestemt gerne vil prøve ?men jeg forstår ikke helt hvad det er der skal ovenpå kagen under moussen. Du skriver “hindbær, dem med kerner”. Men er alle hindbær ikke mast igennem en sigte så KUN kernerne er tilbage? Det måske bare kernerne der skal ovenpå kagen, eller hvordan? ☺️
Ja, du presser væsken ud til moussen og smører resten (en slags grov hindbærmos med kerner) på kagen. Jeg kan ikke rigtigt forklare det bedre. Giver det mening?
Nu gør det ? tak
Tillykke med dagen. Tak for en masse lækre opskrifter. Den seneste jeg har prøvet er hjemmelavet skinkesalat. Og her mangler jeg den vildeste smiler-og-ler-med-hjerter-i-øjnene-smiley-emoij :D Den smager jo fantastisk. Jeg kommer aldrig aldrig aldrig til at købe en færdiglavet fra køledisken – no way!! Mine (jydske) svigerforældre som er typer, der aldrig klager – men alligevel kan være kræsne (i stilhed, men de bider det i sig og er positive uanset) tog af den flere gange. Godt tegn. Vil prøve torskerognssalat som det næste.
Tak :)
Og fedt med skinkesalaten. Det er jo sådan en lidt tarvelig ting men når man laver den selv får man lidt følelsen af at det ikke er helt skidt. Fedt at endda de jyske svigerforældre var med på den!