Brownie med hindbærmousse


I dag har jeg fødselsdag, og derfor har jeg bagt brownie med hindbærmousse. Denne lækre kage skal spises i aften til dessert.

Brownue med hindbærmousse - glutenfri og næsten sukkerfri opskrift

Brownie med hindbærmousse

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
6 timer

Ingredienser

Brownie

Hindbærmousse

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt smør og hakket chokolade over vandbad.
  • Pisk æg let sammen med din valgte sødning og rør æggeblanding og chokoladeblanding sammen til en dej.
  • Hæld dejen i en smurt springform (22 cm) og bag i ca. 20-25 minutter eller indtil du kan stikke en kniv i midten, uden at der kommer dej med op. Tag ud og lad afkøle helt.

Hindbærmousse

  • Kom hindbær, sødning og citronskal i en gryde og giv dem et opkog. Lad simre i nogle minutter.
  • Udblød husblas i en skål med koldt vand.
  • Hæld hindbærmosen over i en sigte og pres saften ud, så kernerne sies fra. Gem kernerne.
  • Vrid husblas fri for væske og rør dem ud i den stadigt lune hindbærsovs.
  • Pisk fløde til let skum og vend forsigtigt den græske yoghurt heri.
  • Rør forsigtigt hindbærsaften ud heri, lidt efter lidt.
  • Fordel hindbærrene (den med kernerne) i et lag ovenpå den afkølede kage og fordel hindbærmoussen ovenpå.
  • Sæt i køleskab nogle timer, evt. til næste dag, så moussen stivner helt.
  • Pynt evt. med lidt hakkede pistacienødder, spiselige blomster og frysetørrede hindbær før servering. Friske hindbær ville have været toppen men vi er langt udenfor sæson, sååå….

Noter

Mine kager er ikke særligt søde. Jeg foretrækker dem sådan. Men ønsker du en sødere kage, skal du øge mængden af sødning.
Foretrækker du at bruge almindeligt sukker, kan du ersatte det 1:1 med den type sødning, jeg har skrevet ind i opskriften.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Brownie med hindbærmousse

Inspirationen til denne lækre brownie med hindbærmousse er fra mine to yndlings-chokoladepiger, nemlig Chokolade-Maja (Vase) og Anne au Chocolat.

Man går aldrig galt i byen med deres opskrifter.

Jeg plejer bare at halvere mængden af sukker, og så bruger jeg enten almindeligt rørsukker (i dagens anledning) eller en blanding af kokossukker og Sukrin Gold, hvis jeg gerne vil nedbringe kulhydratmængden lidt.

Men egentlig køber jeg ikke rigtigt ind på idéen i low carb kager. Jeg spiser kage, når jeg vil spise kage. Og det er så bare ikke noget, jeg gør så tit.

Men i dag gør jeg!

Genial gæstekage

Denne opskrift på brownie med hindbærmousse er den perfekte gæstekage, både fordi du kan lave den dagen før og fordi den ser fin og festlig ud. I hvert fald mere elegant end bare en brownie, hvilket jeg godt kan være tilbøjelig til at servere, når jeg har gæster.

Dessert er ikke rigtigt mit game. Jeg er bedre på den rigtige mad. Med denne dejlige chokoladekage synes jeg dog, jeg slipper pænt om med det.

Brownie med hindbærmousse - glutenfri og næsten sukkerfri opskrift
Foto: Columbus Leth for De bedste fra Madbanditten

Fødselsdagskage

Jeg lavede denne kage første gang til min 41-års fødselsdag, hvor jeg var blevet inviteret ud (privat) om aftenen og selv skulle medbringe dessert.

Jeg er ikke så god til at fejre mig selv, så det er altid dejligt, når andre gør det for mig.

Men jeg rocker fødselsdagsmorgenbordet. Også selvom jeg selv laver det på min egen fødselsdag. Efter vi havde spist, var der ingen, der sloges om hvem, der skulle rydde af bordet, og på den måde ved man, at det er en særlig dag😅

Morgenmad fødselsdag
Morgenmad fødselsdag

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Som MadbandittenPLUS-medlem får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave egne madplaner med indkøbsliste, du får en velkomst e-bog om Keto og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

65 kommentarer til “Brownie med hindbærmousse”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hej Karin
      Jeg har altid været lidt i tvivl med selve moussen men så lige en kommentar længere nede fra en anden bruger, som har frosset den med mousse med et fint resultat. Så det lader til fint at kunne lade sig gøre.

      Svar
  1. 5 stars
    Tak! Jeg er mega fan af den opskrift.

    Jeg skulle lave den (igen) forleden til lidt hygge med veninderne. Jeg synes kagen trængte til lidt ekstra, så jeg lavede et ekstra lag på toppen med blåbær. Den smagte virkelig godt og farverne er i top 😃

    Svar
  2. Hej
    Jeg er rigtig ked af at sige det men hos os gik det helt vildt galt i forhold til moussen det skilte pga citronen då det var desværre bare spild af gode ingredienser.
    Bare lige så du er klar over det

    Svar
    • Det lyder mærkeligt. Citronskal får ikke mousser til at skille. Eller det har jeg i hvert fald aldrig oplevet, at det gør og jeg kan heller ikke rigtigt se hvordan en smule citronskal skulle kunne gøre det. Jeg har lavet denne mange, mange gange uden problemer, inkl. til min nye bog.

      Svar
  3. Hey står lige midt i kagen.. det godt godt indtil videre.. meeen har aldrig arbejdet med husblas før og kan lige pludselig ikke hitte ud af i hvilken del den skal i.. saften eller mosen.. har heller ikke en sigte så ved ikke om jeg får gjort det rigtigt.. saften skal i flødeskum og græsk yoghurt, er det den der skal holdes oppe af husblassen eller mosen som ligger imellem selve kagen og fløde delen?

    Men ellers tak for mange lækre opskrifter, du gør det til en leg at leve keto

    Svar
    • Hej Anna

      Håber du fandt ud af det :)

      Husblas skal røres ud i hindbærsaften, altså hindbær minus kernerne. Og alle elementerne til hindbærmoussen skal røres sammen. Det er husblassen, der giver den ‘gelerende’ effekt, der holder sammen på det.

      Håber det giver mening❤️

      Svar