Brownie med græskar-cheesecake swirl


Denne opskrift på brownie med græskar er en skøn forening af hele tre lækre ting: En lækker svampet brownie, den amerikanske Pumpkin Pie (græskartærte) og cheesecake. Græskarcheesecaken er rørt med let hånd ind i brownien, hvilket giver en smuk, næsten marmorkage-agtig effekt. Og smagen, den er i top.

Brownie med græskar

Brownie med græskar-cheesecake-swirl

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
Lækker krydret chokoladekage til Halloween, Thanksgiving eller jul.
12
|
1 time

Ingredienser

Brownie

Græskarcheesecake

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Skyl hokkaidogræskar og skær den i små tern ca. 2×2 cm (behold skrællen på).
  • Kom dem på en bageplade og bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de er møre.

Brownie

  • Skær smørret og bræk chokoladen i mindre stykker.
  • Kom det i en kasserolle og smelt det ved lav varme. Lad det afkøle kort.
  • Pisk æg og Sukrin Gold godt sammen.
  • Vend chokoladeblandingen ned i de piskede æg, sammen med kanel og salt. Vend det med en dejskraber så det bliver til en ensartet masse.
  • Kom browniedejen i en smurt springform, med bagepapir i bunden. Gem lidt af dejen til swirl. Lad det stå og tykne, mens du laver græskarcheesecake-dejen.

Græskarcheesecake

  • Blend den bagte græskar (med skræl) til en helt fin pure med en stavblender.
  • Blend flødeost, fløde, krydderier og fibersirup i.
  • Kom dernæst æg i og blend igen, så det bliver en glat masse.

Græskar-brownie

  • Kom græskarcheesecake-massen ovenpå browniedejen lige så stille og smør det udover med en spatel. Forsøg ikke at blande de to deje for meget.
  • Klat det resterende browniedej oven i. Vend spatlen og brug håndtaget til at "swirle" de to deje sammen i cirkler.
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter til fyldet er nogenlunde fast (den bliver mere fast ved afkøling).
  • Lad kagen køle af før den serveres.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Brownie med græskar til Halloween

Brownien er krydret med kanel, ingefær, vanilje og nelliker, og kan derfor også gå som en Thanksgiving-kage eller endda en julekage, hvis man har brug for et lidt anderledes forslag til det.

Her er det den dog mest lavet i anledningen af Halloween. Jeg vil nok mest betegne den som en voksenkage pga. krydderierne, og den mørke chokolade, som giver en mørk og intens chokoladesmag. En lidt lavere kakaoprocent kan gøre den mere børnevenlig.

Brownie med cheesecake-swirl

Jeg har længe haft lyst til at lave en brownie med cheesecake-swirl, ikke mindst fordi det simpelthen ser så smukt og lækkert ud.

Med tanke på Halloween, der nærmer sig, tænkte jeg, det kunne være sjovt at kombinere med lidt græskar og samtidig få den smukke orange farve og den rare sødme fra græskar. Og så er der bare sådan en lidt sjov idé i at sidde og spise en kage med grøntsager i. En kage, der smager godt, vel at mærke.

Elsker du en god Pumpkin Pie, er vi også leveringsdygtige i det her på kanalen. Find opskriften her: Pumpkin Pie

Brownie med græskar

Lækker dessertkage

Uanset om du er til Halloween eller ej, synes jeg, du skal prøve denne lækre opskrift på brownie med græskar-cheesecake-swirl næste gang du skal have gæster og mangler en lækker dessertkage. Den er fyldig i smagen og svampet i konsistensen, hvilket betyder at et lille stykke er nok til at tilfredsstille den søde trang.

Mangler du andre idéer til gæstekage, vil jeg ved samme lejlighed også anbefale den fine brownie med hindbærmousse. Den vækker altid begejstring også.

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Brownie med græskar-cheesecake swirl”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Denne kage er intet andet end fantastisk! Et mix mellem gammeldaws kiksekage uden kiks selvfølgelig og pumpkin pie. Glæder mig til at lave den igen.

    Svar
  2. Lyder så lækkert, bliver jeg nødt til at prøve. Men jeg kommer ikke til at spise en hel kage. Er den mon fryseegnet? :)

    Svar
    • Ja helt sikkert, du kan sagtens fryse den. Du kan også trække i ‘bjælken’ oppe ved antal personer og sætte den til et lavere antal.

      Svar
    • Hej Celena
      Energiberegningen følger altid den portionsangivelse, der står øverst i opskriften. I denne står der at kagen er til 12 (ved siden af det lille ikon med kniv og gaffel). Dvs. at energiberegningen svarer til 1 stykke kage, når du skærer kagen ud i 12 stykker. Håber det giver mening❤️

      Svar
  3. Min fornemmelse er ikke altid 100 % ens med blodsukker måler, men jeg måler efter hver måltid pga type 1 diabetes. Og fedtindholdet i måltidet spiller også en rolle om det går hurtigt eller langsomt i blodet.

    Svar
    • Ja, det er klart med fedtet.

      Når jeg tænker over det, er min oplevelse også mest den anden vej. At det føles som om mit blodsukker er lavt, men det er det ikke, når jeg måler det og langt oftere går symptomerne væk, hvis jeg supplerer med salt. Er godt med på, at det er noget helt andet end din situation. Det er bare en pudsig observation.

      Svar
  4. Hej
    Okay okay…. Min browniedel blev ikke så tyk at man kunne hælde cheesecaken ovenpå…? Skulle æg og sukker have været pisket hvidt? 🥴😄
    Så det bliver spændende 🤞😄

    Svar
  5. 5 stars
    Den smagte så godt :) Jeg brugte dog Blue Ballet græskar i stedet, som jeg bagte med skrald og brugte kun “kødet”. Synes at den giver ikke så stor blodsukker stigning som hokaido. Tak for opskriften!

    Svar
    • Hvor dejligt :)
      Har du målt dit blodsukker eller er det en fornemmelse? Jeg spørger fordi jeg tit selv er blevet overrasket over at min fornemmelse af mit blodsukker og mit aktuelle blodsukker ikke stemmer overens og jeg er interesseret i om andre oplever det samme.

      Svar