Denne opskrift på brownie med græskar er en skøn forening af hele tre lækre ting: En lækker svampet brownie, den amerikanske Pumpkin Pie (græskartærte) og cheesecake. Græskarcheesecaken er rørt med let hånd ind i brownien, hvilket giver en smuk, næsten marmorkage-agtig effekt. Og smagen, den er i top.
Brownie med græskar-cheesecake-swirl
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Brownie
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade 70-85% 70-80%
- 100 g Sukrin Gold
- 6 æg
- 1 tsk kanel
- 1 nip salt
Græskarcheesecake
- 500 g hokkaidogræskar
- 100 g flødeost naturel
- 0,5 dl fløde
- 1 æg
- 40 g SukrinSirup gold (2 spsk)
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk stødt nellike
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skyl hokkaidogræskar og skær den i små tern ca. 2×2 cm (behold skrællen på).
- Kom dem på en bageplade og bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de er møre.
Brownie
- Skær smørret og bræk chokoladen i mindre stykker.
- Kom det i en kasserolle og smelt det ved lav varme. Lad det afkøle kort.
- Pisk æg og Sukrin Gold godt sammen.
- Vend chokoladeblandingen ned i de piskede æg, sammen med kanel og salt. Vend det med en dejskraber så det bliver til en ensartet masse.
- Kom browniedejen i en smurt springform, med bagepapir i bunden. Gem lidt af dejen til swirl. Lad det stå og tykne, mens du laver græskarcheesecake-dejen.
Græskarcheesecake
- Blend den bagte græskar (med skræl) til en helt fin pure med en stavblender.
- Blend flødeost, fløde, krydderier og fibersirup i.
- Kom dernæst æg i og blend igen, så det bliver en glat masse.
Græskar-brownie
- Kom græskarcheesecake-massen ovenpå browniedejen lige så stille og smør det udover med en spatel. Forsøg ikke at blande de to deje for meget.
- Klat det resterende browniedej oven i. Vend spatlen og brug håndtaget til at "swirle" de to deje sammen i cirkler.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter til fyldet er nogenlunde fast (den bliver mere fast ved afkøling).
- Lad kagen køle af før den serveres.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Brownie med græskar til Halloween
Brownien er krydret med kanel, ingefær, vanilje og nelliker, og kan derfor også gå som en Thanksgiving-kage eller endda en julekage, hvis man har brug for et lidt anderledes forslag til det.
Her er det den dog mest lavet i anledningen af Halloween. Jeg vil nok mest betegne den som en voksenkage pga. krydderierne, og den mørke chokolade, som giver en mørk og intens chokoladesmag. En lidt lavere kakaoprocent kan gøre den mere børnevenlig.
Brownie med cheesecake-swirl
Jeg har længe haft lyst til at lave en brownie med cheesecake-swirl, ikke mindst fordi det simpelthen ser så smukt og lækkert ud.
Med tanke på Halloween, der nærmer sig, tænkte jeg, det kunne være sjovt at kombinere med lidt græskar og samtidig få den smukke orange farve og den rare sødme fra græskar. Og så er der bare sådan en lidt sjov idé i at sidde og spise en kage med grøntsager i. En kage, der smager godt, vel at mærke.
Elsker du en god Pumpkin Pie, er vi også leveringsdygtige i det her på kanalen. Find opskriften her: Pumpkin Pie
Lækker dessertkage
Uanset om du er til Halloween eller ej, synes jeg, du skal prøve denne lækre opskrift på brownie med græskar-cheesecake-swirl næste gang du skal have gæster og mangler en lækker dessertkage. Den er fyldig i smagen og svampet i konsistensen, hvilket betyder at et lille stykke er nok til at tilfredsstille den søde trang.
Mangler du andre idéer til gæstekage, vil jeg ved samme lejlighed også anbefale den fine brownie med hindbærmousse. Den vækker altid begejstring også.
Denne kage er intet andet end fantastisk! Et mix mellem gammeldaws kiksekage uden kiks selvfølgelig og pumpkin pie. Glæder mig til at lave den igen.
Lyder så lækkert, bliver jeg nødt til at prøve. Men jeg kommer ikke til at spise en hel kage. Er den mon fryseegnet? :)
Ja helt sikkert, du kan sagtens fryse den. Du kan også trække i ‘bjælken’ oppe ved antal personer og sætte den til et lavere antal.
når der står pr portion.. menes der pr kage ? eller hvordan skal jeg regne det ud ?
Hej Celena
Energiberegningen følger altid den portionsangivelse, der står øverst i opskriften. I denne står der at kagen er til 12 (ved siden af det lille ikon med kniv og gaffel). Dvs. at energiberegningen svarer til 1 stykke kage, når du skærer kagen ud i 12 stykker. Håber det giver mening❤️
Min fornemmelse er ikke altid 100 % ens med blodsukker måler, men jeg måler efter hver måltid pga type 1 diabetes. Og fedtindholdet i måltidet spiller også en rolle om det går hurtigt eller langsomt i blodet.
Ja, det er klart med fedtet.
Når jeg tænker over det, er min oplevelse også mest den anden vej. At det føles som om mit blodsukker er lavt, men det er det ikke, når jeg måler det og langt oftere går symptomerne væk, hvis jeg supplerer med salt. Er godt med på, at det er noget helt andet end din situation. Det er bare en pudsig observation.
Ser god ud, kan den bages dagen før?
ja det skal den faktisk helst. Det kan være, jeg lige skal skrive det :))
Hej
Okay okay…. Min browniedel blev ikke så tyk at man kunne hælde cheesecaken ovenpå…? Skulle æg og sukker have været pisket hvidt? 🥴😄
Så det bliver spændende 🤞😄
Bare sådan pisket godt sammen. Håber du fik swirlet det godt rundt alligevel❤️
Den smagte så godt :) Jeg brugte dog Blue Ballet græskar i stedet, som jeg bagte med skrald og brugte kun “kødet”. Synes at den giver ikke så stor blodsukker stigning som hokaido. Tak for opskriften!
Hvor dejligt :)
Har du målt dit blodsukker eller er det en fornemmelse? Jeg spørger fordi jeg tit selv er blevet overrasket over at min fornemmelse af mit blodsukker og mit aktuelle blodsukker ikke stemmer overens og jeg er interesseret i om andre oplever det samme.