Brownie med bønner


Her får du en glutenfri opskrift på en brownie med bønner. Ja, bønner!

Brownie med bønner

Brownie med bønner

Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Overhæld dadlerne med kogende vand og lad dem ligge heri i en halv times tid. Skyl bønnerne godt. Hvis du har brugt bønner fra dåse, kan de have ligget i  vand med salt, så skyl dem godt.
 • Smelt smør ved lav varme i en kasserolle.
 • Hæld alle ingredienser med undtagelse af mandelmelet i din blender eller foodprocessor og blend lystigt indtil dadlerne og bønnerne er blendet ud.
 • Tilsæt da mandelmelet og blend igen. Nu har du en kagedej, som du kender den.
 • Hæld den i en lille bageform beklædt med bagepapir og bag i 20 minutter ved 200 grader.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Bønne-brownie med kidneybønner

Da jeg fornyligt fik produktforsyninger fra Urtekram, indkluderede pakken en masse dåser med udblødte og kogte bønner. Nemt og hurtigt at bruge i sin daglige madlavning.

Udfordringen for mig bestod bare i, at jeg ikke spiser bønner. Dels kan jeg virkelig ikke lide bønner, dels er de ikke en del af LCHF pga. deres høje indhold af både kulhydrat og stivelse.

Læs også HER om bønner og linser. Men bønner kan jo sagtens være nyttig mad, selvom jeg ikke spiser dem, og derfor måtte jeg lege lidt.

Det kom der denne svampede brownie ud af.

Kagen er glutenfri og lavet af naturlige råvarer, men det ville være at gå for langt at kalde den LCHF. Apropos vores snak forleden.

Værsåartig! Brownie af helt naturlige ingredienser!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Brownie med bønner”

 1. Hejsa Jane.
  Vil bare lige tilføje at jeg har bagt denne brownie-bønne-kage og den er bare mums.
  Det er helt sikkert ikke sidste gang den bliver lavet herhjemme…

  Tak for din skønne blog.

  Mvh janni

  Svar
 2. Genial blog :-)
  Spiser dine børn egentlig også LCHF? Og i så fald, hvad får de så typisk med på madpakke?
  Det kunne være super fedt med et indlæg om dette, og alternativer til rugbrødshapsere og grønsagsstænger

  Svar
 3. Jeg prøvede for længe siden at lave en kage på bønner. Det blev en virkeligt klam konsistens, synes jeg. Tilgengæld er jeg helt vild med bønner og linser som aftenretter. Min spanske familie er superdygtige til at lave dem, så de smager, og er saftige og lækre. En af hemmelighederne er rigeligt med olivenolie. Og så er bønner ikke bare bønner. Der findes dyre og virkeligt gode bønner, og dårlige bønner. De helt slemme er dem på dåse – adr-badr. Det er jo slet ikke rigtig mad. Vi tager de gode med hjem fra Spanien. Sammen med udvalgt chorizo, manchego ost, piquillo peberfrugter, ansjoser, bonito del norte og mange andre gode sager.

  Anyways, eftersom bønner ikke er lchf er hele ovenstående smøre ligegyldig i denne henseende. Men du kunne jo prøve en bønneret næste gang du tager til Spanien

  Svar
 4. Hej jane hvis nogen har fortjent det er det dig, du er bare super ambassadør for denne her livsstil. Fedt at der findes mennesker der ude der ikke er bange for at vise taknemmelighed- sender lige en tanke til dem.
  Nyd det!!!. Mange hilsener Louise

  Svar
 5. Uhm, sådan en omgang osteklatter lyder fristende… Tak for tippet med erstatninger, for en Västerbottenost ved jeg ikke lige, hvor jeg skal finde.
  God dag – jeg kigger helt sikkert forbi senere.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 6. God ide jeg erstattede halvdelen af osten med cheddar og resten parmasanost men det var ikke perfekt. Syntes cheddar smagte meget igennem. Men ja den friske basilikum var virkelig lækker.

  Svar
 7. Du har fortjent det ;)
  Nu kan du lave sådan nogle krydderurte pandekager som jeg lavede i går fra Klara dessers lchf bog.
  Det var æg og revet væsterbottenost ( hvad tror du egentlig man kan erstatte det med ?
  Og så masser af basilikum som blev bagt i klatter i ovn. Sammen med salat aocado , røget øko laks og creme fraise var det virkelig dejlig egoist aftensmad.

  Svar
  • Uhm, jeg laver ostepandekager på samme måde men jeg har aldrig fyldt dem med basilikum!
   Västerbotten kan vel erstattes af vesterhavsost, herregårdsost eller den der dublinercheese, tænker jeg :-)

   Svar