Brombærsalat med rucola, avocado og feta


Brombærsalat med rucola, avocado og feta er en rigtig skøn sensommersalat. Måske kender du et godt brombærkrat i nærheden, eller er så heldig (eller uheldig?) at have brombær i haven. I hvert fald kan du så bruge dem i denne sprøde salat med rucola, agurk, avokado, feta og hasselnødder.

Denne skønne salat med brombær vinder både ved at den kombinerer det friske med det sprøde, søde, fede og salte. Og som prikken over i’et vendes den i en skøn oliedressing med frisk mynte.

Brombærsalat med rucola, avocado og feta

Brombærsalat med rucola, avocado og feta

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Vinaigrette

Sådan gør du

  • Skyl/rengør bærrene.
  • Skær agurken i tynde skiver.
  • Skær avocadoen i skiver eller tern.
  • Hak hasselnødderne.
  • Anret rucolaen i en skål og fordel resten af ingredienserne ovenpå.

Vinaigrette

  • Hak mynten fint.
  • Kom alle ingredienserne til dressingen i en lille bøtte med tætsluttet låg og ryst kraftigt, til du har en homogen dressing.
  • Hæld dressingen over inden servering.

Noter

Du kan fint bruge 100% brombær eller 100% blåbær alt efter hvad du lige har adgang til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Salat med brombær til sensommeren

Brombær bliver typisk modne i september måned. De er i sæson i Danmark frem til oktober. Mine kom dog tidligt i år, men fannerme om ikke solsorten tog dem, før jeg nåede at plukke dem. Nu kan jeg se, at der er en runde 2 på vej, så jeg vogter dem nøje og håber, jeg er heldig denne gang.

Hvis du har mange brombær i haven, kan de sagtens blancheres og fryses ned. Du kan også vælge at lave brombærmarmelade eller smoothie-skål med jordbær og brombær eller sunde muffins med banan og brombær.

Derudover synes jeg også, du skal tage et kig på en anden virkelig lækker sensommersalat nemlig spidskålssalat med brombær og blomkål.

Brombær på Low Carb og Keto

Jeg synes fint, der kan være plads til lidt bær på en salat, selvom man spiser Keto, men i sidste ende afgør du jo selv, hvordan du forvalter dine kulhydrater. På Low Carb er der i hvert fald fint plads til det.

Jeg elsker at have lidt sød-syrlige bær som topping og synes, det spiller super sammen med fx lidt knasende nødder.

Vil du læse mere om brombær, kulhydrater, vitaminer og mineraler, kan du hoppe ned i mit råvareindeks og blive klogere på dette skønne bær.

Brombærsalat med rucola, avocado og feta

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Brombærsalat med rucola, avocado og feta”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?