Brødpinde aka Low Carb grissini er super at have på bordet til velkomst eller appetizer, når der kommer gæster. Og er der Low Carb gæster vil de sætte pris på indsatsen og er de ikke, kan du jo købe almindelige grissini til dem og lave disse til dig selv.

Ingredienser
- 4 æg
- 100 g græsk yoghurt 10%
- 1 dl mandelmel eller valnøddemel
- 1 dl pofiber
- 0,5 dl kokosfibermel
- 1 dl sesamfrø
- 1 fed hvidløg kan udelades
- 40 g parmesan revet
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk tørret oregano
DRYS
- sesamfrø
- havsalt
- tørret oregano
Sådan gør du
- Pisk æg og yoghurt sammen og tilsæt resten af ingredienserne. Lad dejen hvile lidt, så fibrene suger væsken til sig.
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Form 10 brødpinde med våde hænder (når du skyller hænderne i koldt vand, er det nemmere at forme dejen)
- Drys dem med flagesalt, sesamfrø og oregano.
- Bag dem i ovnen i 18-20 minutter eller indtil de er gyldne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Low Carb grissini brødpinde
Disse brødpinde smager faktisk dejligt. De er smagt til med hvidløg, parmesan og oregano, hvilket giver dem en dejlig salt smag. Udfordringen med Low Carb-bagværk er ellers tit, at det bliver lidt sødligt. Det synes jeg, vi slipper for her.
Prøv også at putte håndfuld finthakkede oliven i dejen – det er virkelig lækkert også. Måske vil du endda servere det frække butter board til også.
Skal der en (sukkerfri) velkomstdrink til også, så tag et kig i min lille samling her: Cocktails & drinks
Gæster – Low Carb eller ej?
At have gæster uden at det behøver betyde at du smider al din gode indsats overbords er både vigtigt og dejligt. Vigtigt fordi livet jo skal leves selvom der også er et bagvedliggende fokus på sundhed/vægttab men også dejligt, fordi det er dejligt at være sammen med venner og grine og hygge.
Som vi har talt om mange gange før, benytter jeg mig selv af forskellige strategier. Nogle gange siger jeg f*** det og spiser/drikker hvad jeg vil den aften, og andre gange holder jeg mig til de bedst mulige valg. De fleste gange ligger jeg dog et sted i midten, hvor det meste er Low Carb, men hvor jeg vælger enkelte ikke-Low-Carb-elementer til. Det fungerer superfint for mig sådan.
Læs mere her: Socialt liv på Keto
Low Carb appetizers
Mange appetizers er jo faktisk Low carb i forvejen og ellers er de nemme at lave det. Jeg sørger altid for at der en masse Low Carb alternativer på bordet og det har jeg ærligt talt aldrig fået nogle klager over.
Disse brødpinde aka Low Carb grissini skal måske på bordet næste gang.
Se flere appetizers her: Tapas & appetizers


Skal de laves på dagen ? Og hvordan er holdbarheden ?
De er bedst friskbagte eller i hvert fald på dagen. Lun den evt. inden servering.
Den glæder jeg mig til at prøve 😊
Mht. gæster, så er jeg begyndt kun at lave LCHF-mad, når jeg skal have gæster – og de spiser lystigt! Nogle af vennerne tror, at jeg er underlagt nogle fæle restriktioner, og de bliver virkelig overraskede 😜
Og jeg er fri for at købe ting ind, som jeg aldrig selv ville spise…
Så fantastisk jo! Og de får en god oplevelse og lærer at det ikke behøver være spor mærkeligt :)